Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Ve Işık İçin Yardım

Croom

Gümüş 5 Üye
Şimdi arkadaşlar, birazdan strafordan kuru alan yapıcam üstüne halı kaymaz örtücem ve biraz suya bırakıcam aşağı doğru çıksınlar diye bunun için vantuz var strafor alıcam şimdi hemen ve halı kaymaz alıcam ve lamba var fakat ampul nasıl olmalı 1 tane ampul var yeşil içindkei teller gözükmüyor ?

Cvp: Kuru Alan Ve Işık İçin Yardım

Bence bunu al petshoplarda bulabilirsin hem daha güvenli mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

Alper, bu yeşil ampul enerji tasarruflu ise yada gücü düşük ise yeterli ısıyı vermez. Sedat arkadaşımızın önerdiği ampul gayet uygun.

kuru alan hazır abi şimdi fotoğraflarını koyucam birde ben bir tek onlara tetra yem veriyorum reptomin sabah 2 öğlen 1 akşam yine 2 kere veriyorum fakat devit-3 te alacam bir de gammarus diye birşey var o benim kafama takıldı onu da vermelimiyim ?

Tabiki vermelisin Alper. Verdiğin yem ana yem kategorisinde. Gammarusta ek yem kategorisinde. Bu arada yemlerin toplamı kafa hacmini geçmiyorsa miktar olarak aynısını ver. Ancak günde iki öğün verki sindirim siztemi arada dinlensin. Gammaruz alınca verdiğin yemin 1/3 miktarını kesip bunu eklersin.

Anladım emre abi, mesela şimdi ben tetra var ve gammarus ile devit-3 alıcam devit-3 ü haftada bir kere yemlere damlatıp vericem gammarus ile tetrayı da günde şöyle sanırsam, sabah 1 reptomin 1 gammarus 1 tanesine öğlen ek besin marul felan arada akşam yine sabahki gibi yani değil mi ?

Bunlarda Resimlerimiz
Bunlar Az Önce Yaptığım Kuru Alanımın Resimleri.
mailto:/1ptngp.jpg
mailto:/2v11ycx.jpg
mailto:/dxy7ud.jpg
Bunlarda Canlarım Benim :)
mailto:/2cpxfuc.jpg
Yanlız Emre Abi Çapkının Kabuğunun Üstündeki Beyaz Lekeler
mailto:/2yzinph.jpg

Su seviyesini arttırabilirsin

Kuru alan işlevsel olmuş. Lamban vardır sanırım. Ancak akvaryumun yetersiz hacimde. Yaz başı gibi artık yenilemen gerekecektir.
Devit 3 ü haftada bir kez yeme damlatıp direk ağıza ver. Eğer iki gammarus bir reptomin ediyorsa verdiğin öğün uygun. Toplam yem miktarıda sanırım kafa hacmi kadar ediyor. Böylece bu beslenme uygun olur.
Eski kabukları atamamış ve onlar canlılığını kaybetmiş. Sanırım birazda kireç birikmesi mevcut.

Lambam var kurdum şimdi, o zaman gammarus alana kadar sabah 2 şer akşam 1 şer vereyim gammarus alınca sabah 1 er öğlen 1 er gammarus akşam 1 er gammarus yine.Birde benim ıstıcının içi pislenmiş bir az bir bölge sadece lekelenmiş için

Croom' Alıntı:
Lambam var kurdum şimdi, o zaman gammarus alana kadar sabah 2 şer akşam 1 şer vereyim gammarus alınca sabah 1 er öğlen 1 er gammarus akşam 1 er reptomin yine.Birde benim ıstıcının içi pislenmiş bir az bir bölge sadece lekelenmiş için

bu beyazlıklar ilerde kaybolur o zaman

Alper yazın karışık olduğu için anlamadım. Şöyle yap; Şimdi kaplumbağa başına sabah 2 akşam 1 adet reptomin ver. Gammarus alınca sabah 2 reptomin akşam 2 gammarus ver. Gammarusun biri bence reptominin yarısı eder.

Bunun dışında ısıtıcının içi kirlenmemiş olmalı. Yani içeri su girmemesi gerekir.

Tamam anladım emre abi teşekkür ederim.Cama böyle pislikmidir artık nedir bilemiyorum sadece küçük bir çizgi halinde ama ısıtıcım çalışıyor.Birde bu çapkının beyazlıkları geçer değil mi kabuğunu düşürünce.

İçerden ise fabrikasyon olarak başından beri olmalı, yada dışarıdandır. Aksi halde içeri bir şey girmesi söz konusu ise sızıntı var demektir.
Kabuğu düşürürse alttan gelen canlı kabuk ile geçer. Ama su çok kireçli ise tekrar olacaktır. Arada kabuğunu hafifçe yumuşak bir diş fırçası ile fırçala.

sızıntı olsaydı içine daha çok kaçardı heralde onun için fabrikasyon hatasıdır neyse emre abim yarın ilk önce gammarus alcam sonra devit-3 alırım ve ışığıda kurdum ışık yeşil fakat baya ısı yapıyor kuru alana ve kaplumbağalarım rahatlıkla inip çıkabiliyor artık çok sevdiler :)

Hadi hayırlı olsun. Yemleride afiyetle yesinler :)

illa bir sorun çıkıyor emre abi :D gammarus ek yemini bulmadım burda baska var mı ek besin öyle aynı olarark ?

Croom' Alıntı:
illa bir sorun çıkıyor emre abi :D gammarus ek yemini bulmadım burda baska var mı ek besin öyle aynı olarark ?

emre abi ?

İnternetten alabiliyorsan bunlar uygun; Markaları tercihime göre sıraladım. Ama fark yok diyebilirim.
Sera 100 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1241
Sera 250 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1242
Tetra 100 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2222
Tetra 250 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2340
Tropical 150 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=13410
Tropical 300 ml;
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=13411

alper suyu derecenin vantuzunun ortasına kadar yükselt. kuru alanı bitki ile desteklemiyorsan, bitkiyi dışarı al bazen onun üstüne basıp su üstüne kalkarlar.

abi şimdi suyu derecenin oraya kadar alamam çünkü su çok yükselicek kuru alanı kaldırmam gerekir o zamanda dışarı çıkabilirler, bitkiyide ortaya aldım.Az önce okuldan gelirken gammarus alcaktım sordum fakat hiç birinden bulamadım sonra 1 tane pet-shop a gittim orda vardı fakat poşet içinde ondan aldım abla dedi biz paketle alıyoruz dedi bunları bende aldım 1 tane denemek için 1 er tane verdim yediler.

Şimdi yemi böyle vericem sabah 1 kaplumbağ başına 2 reptomin öğlen vermiyoruz akşam da 1 er gammarus yani karides
vede kuru alana çok sık çıkmıyorlar 1 tanesi çıkıyor öbürü hep suda bazen geliyor iniyor hemen ?

Kuru alana alışma farklı farklı olabilir. Ayrıca odada insan varken yada hareket varken hep tedirgin olurlar hatta hemen suya dönerler.

Bu verdiğin günlük toplam yem oranı kafa hacmi kadar da ediyorsa çok uygun.

Ek bilgi: Gammarus ve karides aynı hayvan değil ama besin değerleri aynıdır Alper.

Gammarus (kahverengi olanlar)

Karides (sarı olan)

Ekli dosyalar

• gammarus.jpg
    gammarus.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 115
  • karides.jpg
    karides.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 110
Geri