Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ve su için güvenilir termometre önerisi

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
Su sıcaklığını 26-28 e ayarlıyorum tp300 termometre 30-31 gösteriyor 22-24 yapınca 26-27 gösteriyor içime sinmedi bir türlü.Kuru alana 3 gündür çıkmıyor ışık 20-25 santim yukarda.2 alanı da ölçebileceğim güvenli termometreler önerir misiniz?

ısıtıcı da aquael markayı siddetle tavsiye ederim 6 aydır kullanıyorum çok memnunum biraz pahalı ama gerçekten uzun süreli gider bazen su buharlasiyor hafif ısıtıcı disarda kaliyor ona rağmen hic catlama vs olmadi uygun fiyatlı ürünlerde camı hemen catlabiliyor termometre olarak cam dophin marka kullanabilirsin

Su derecesi için sera precision marka en iyisi bunu kıramıyorlar ve alkol bazlı.

Vantuzunu çıkarıp hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam dereceyi yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Ekstra kuru alan için derece almaya gerek yok.

Su derecesi için sera precision marka en iyisi bunu kıramıyorlar ve alkol bazlı.

Vantuzunu çıkarıp hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam dereceyi yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Ekstra kuru alan için derece almaya gerek yok.
Kesin ölçüm verir değil mi?

Kesin ölçüm verir değil mi
Piyasadaki en iyi termometre Sera Precision
Sipariş verdim.Hocam bide benim yavru 50 Lt akvaryumda şuan yarısı su dolu 300L/S iç filtre var ne kadar sıklıkla dip çekim ve su değişimi yapmalıyım dün yaptım en son

Su kokmaya veya renk değiştirme başlamadan su değişimi yapmanız gerek. Küçük akvaryumlarda su kalitesi çok hızlı bozulur.

Ekli dosyalar

• IMG_1599.webp
    IMG_1599.webp
    715.3 KB · Görüntüleme: 10
Bu ortam termometresi. Sadece cam tüpten oluşuyorsa sorun yok ama arkasında kaidesi varsa suya batırılmaz. Sera geldiği zaman onu kullanırsınız.

Bu ortam termometresi. Sadece cam tüpten oluşuyorsa sorun yok ama arkasında kaidesi varsa suya batırılmaz. Sera geldiği zaman onu kullanırsınız.
Kuru alan için kullanacağım zaten gelene kadar 4 gündür çıkmıyor kuru alana ısı mı az diye merak ettim hayvandan ötürü acele ediyorum biraz.Halojen 52w ampulüm 25 cm falan üstünde kuru alanın bakalım bir de ısıya bakalım

Eheim Jager tavsiye ederim. akvaryum ölçüsüne göre 50-100-200 watt tercih edebilirsiniz.​

Hayvan ufak, 300 lt/h filtre normalde akvaryum için yetersiz olsa da hayvan fazla kir yapmaz. Kir gördüğünüzde alıp eksilen su kadar takviye yapıp suyu tazeleyin.

Su sararma noktasına geldiğinde genel temizlik gerekiyor.

Hayvan ufak, 300 lt/h filtre normalde akvaryum için yetersiz olsa da hayvan fazla kir yapmaz. Kir gördüğünüzde alıp eksilen su kadar takviye yapıp suyu tazeleyin.

Su sararma noktasına geldiğinde genel temizlik gerekiyor.
Hocam öyle de sadece 1.5 gün filtre takmadım su puslandı bildiğiniz bulanık oldu.Filtre taktığımdan beri 4 gün falan oldu su tertemiz

Yakın zamanda kum koyduysanız bu yapar.

Geri