Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan

Emremine

Yeni Üye
Merhaba,
Yani bu kadar zaman neden bu formu takip etmedim bilmiyorum hasbelkader bakmışım resmen kaplumbağama canım ya ne kadar da savaşçıymış gurur duydum üzüldüm de açıkçası cahil gibi bakmışım resmen 4 yıl
Kaplumbağam çok büyüdü ve kuru alanı yok ben ona kuru alanı nasıl alabilirim bir yerden ya da illa yapılması mı gerekiyor satıl mıyor mu ayrıca kuru alanlar? ve ben onu sürekli evde dolaşsın diye çıkardığım için sürekli çıkmak istiyor ve büyüdü bir gün akvaryumu temizlerken yan komşunun balkonuna gitmiş Allahtan düşmemiş kuru alandan da çıkmaya çalışacaktır ne yapmalıyım ve o kadar eksik ki herşey o kadar şey okudum ki kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?
Dış filitre ve iç filitre kullandım ama iki gün önce dış filitremde bir sorun oldu bi türlü yapamadım bozuldu sanırım ya da takamadım bilmiyorum bakacağım tekrar temizlemek zor oluyor iki günde su ne halde benimki marul falan yemiyor kuru karides yiyor salam havyar yumurta beyazı yamyamlaştı yani marul yememsi tuhaf mı hiç bilmiyorum ben normal sanıyordum herşeyi taki bu fotmu okuyana kadar kendime kızdım ne biçim baktım diye yardımcı olur musunuz tosbik için geç sayılmaz savaşçı kızım benim ne yapmalıyım ?

Ekli dosyalar

• 903D24CC-BC9D-4CD7-AF4C-03EDC57F8D1B.jpeg
    903D24CC-BC9D-4CD7-AF4C-03EDC57F8D1B.jpeg
    3.5 MB · Görüntüleme: 100
  • 5E2F6B75-5386-4AC1-85A1-ECFDFA8416A8.jpeg
    5E2F6B75-5386-4AC1-85A1-ECFDFA8416A8.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 97
  • 2F449573-F58A-4400-9B48-69FD5D0FCCDB.jpeg
    2F449573-F58A-4400-9B48-69FD5D0FCCDB.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 86
  • 93A32156-92A2-4AE0-981B-0D4DDEC2B05D.jpeg
    93A32156-92A2-4AE0-981B-0D4DDEC2B05D.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 82
  • 3451C24A-7399-423D-83A8-7D87E1F31F40.jpeg
    3451C24A-7399-423D-83A8-7D87E1F31F40.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 79
  • 93C7D5CB-87CC-45AF-B666-B003AEEF2485.jpeg
    93C7D5CB-87CC-45AF-B666-B003AEEF2485.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Ayrıca ben ilk zamanlar dönüşümlü bitkisel terra ve kuru karidesi dönüşümlü veriyordum ama uzun süredir bitkisel yem vermiyorum çünkü yemi attığımda suratıma bakıyor yeme bakmıyor bile marula da bunu sen ye der gibi bende o yüzden sevmiyor herhalde diye karidese devam ettim salam verdim havyar verdim bazen yumurta akı verdim ve akvaryumda kum hiç olmadı benim taş var minik beyaz çakıl taşları var ama dış filitrem bozulduğu için geçen sefer koymadım çok kötü çok zor temizlemesi diye filitrem bozulunca iğrenç oldu su okudukça yazılanları korkuyorum da hasta mı acaba pembeleşme falan demişsiniz sanki benim kaplumbağamda da var lütfen inceler misiniz rica etsem

vitasand silis kum 0.7mm
mangrow kökü
eheim pickup 2012 iç filitre 500-800L/h debili
bauhausda satılan eglo firmo akrobat masa lambası var. 60w

akvaryum için bunları yazmışsınız not aldım
İki merak ettiğim şey var tosbik sizce sağlıklı mı?
Kuru alanı satın alabileceğim bir yer var mı?

Foruma hoş geldiniz.

Öncelikle hayvan gayet sağlıklı. Göz ve kulaklar sağlam, kabuk yapısı ve formu güzel.

Hayvanın ömürlük akvaryuma geçmesi gerekiyor. Hayvan büyüdükçe buna paralel olarak akvaryumda büyümelidir. Büyüdükçe dışkı ve idrar oranı artacağından su hacmi sabit kaldığında en iyi filtrasyon bile bir noktada çözüm olmayacaktır.

Alacağınız akvaryum 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığında olmalı. Daha büyük daha iyidir. Bunda üst sınır yok.

Dişiler cinsel gelişim sonrası erkeklere göre biraz daha hızlı büyür. Boyut itibariyle de dişiler büyüktür.

Kuru alan ve gerekli ekipmanı akvaryumu aldıktan sonra tamamlayın. İç filtre ömürlükte deri toplamada da kullanılacağı için çöp olmaz. 600-650 lt/h debili bir filtre olduğunu sanıyorum.

Hazır kuru alanda bu ağırlığı kaldıracak alan turtle pier'dir. Ama onunda ayakları en fazla 30 cm yükselti verir ki bu da hayvan için gereken su derinliğini karşılamaz.

Ömürlük için cam üstüne oturtma kuru alan kullanırız. Bu akvaryumda gereksiz alan kaplamasını önleyeceği gibi hayvan çıktığında çevresini de kontrol altında tutabilir. Benim akvaryumdan örnek vereyim.

Isıtma lambası elzem malzeme bunu bir an önce alın. Mandallı lamba yada akrobatta denilen deveboynu lamba. Bu arada kuru alan çıktığında ayakları dahil tamamen kuru olmalı.

Dışarı kesinlikle çıkarmayın. Kaplumbağalarda yükseklik algısı yoktur. Kendilerini direk aşağı atarlar. Düşmemesi büyük şans olmuş. Ayrıca bulunduğunuz bölgede karga yada martı var ise bunlarda hayvana zarar verir. Soğuk esinti de hayvanda akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Kaplumbağalara tatlı, tuzlu, acı, baharatlı, yağlı, süt ürünleri ve işlenmiş etleri vermiyoruz.

Karidesten kasıt gammarus ise o ufak kalır ve suyuda kirletir. Kurutulmuş yemde jbl energil, sera royal, tropical reptiles carnivore veya tropical dried fish yemlerinden birini alabilirsiniz.

Energil ve royal karides balık karışımıdır, energilde boyutları daha büyüktür. Reptiles carnivore cırcırböceği ve kan kurdu içerir. Dried fish ise birkaç santimlik balık. Tropicallerin 500'lük kutusu var, energil ve royal 1000'lik dediğimiz büyük kutuda satılıyor.

Hayvana vermeden evvel karideslerin ağzındaki dikensi dokuları kırıyoruz. Balıklarında sert yüzgeçlerini koparıyoruz bunlar batabilir. Ağzına sığacağı boyutta koparmak su kirliliğini önler. Yerken parçalıyorlar.

Ayrıca yem olarak sera carnivor, tetra reptomin, jbl agil yemleri de alın. Verdiğiniz besinler vitamin ve mineral gereksinimlerini sağlamadığı gibi yüksek protein gut hastalığı yapar. Yani eklem iltihaplanması. Bu yemleri yemesi için hayvanı aç bırakarak terbiye ederiz. Bu konuda oldukça inattırlar ama inadı kırarız.

Günde bir öğün kafa hacmi kadar yem vereceksiniz.

Marul işine gelirsek bir iki günde bir körpe yapraklarından yemden uzak bir saatte bir tane atın. Yemezse yarım saat sonra sudan alın. Bakteriler çürütmek için üremeye başlıyor. Başka sebzelerde deneyebilirsiniz. Kabak dilimi, haşlanmış karnabahar ve brokoli, kabak vs. , yazın salatalıktan ince uzun bir kesit (şimdi hormonludur)

Bitkisel içerik sindirim ve bağırsakların sağlığı için gerekli.

Tabana da silis kum alacaksınız vitasand marka olsun. Bu sterilize ediliyor.

Silis hayvan için faydalıdır. Kumda eşelenip vakit geçirirler. Sürtünerek bacaklarındaki eski derileri ve altbağa plakalarını atarlar. Yiyerek hazımsızlıklarını giderip, bağırsaklardaki olası parazitleri atarlar.

Hızlı dönüşünüz için gerçekten çok teşekkür ederim keşke forma daha önce katılsaydım bilgiler benim için çok kıymetli teşekkür ederim

Burada sormadan birşey almayın. Petshoplar gereksiz şeyleri satmasınlar. Lüzumsuz maliyet çıkmasın.

Sterilizasyon gerektiren ürünlerin aldığınızda nasıl yapılacağını anlatırız.

Burada sormadan birşey almayın. Petshoplar gereksiz şeyleri satmasınlar. Lüzumsuz maliyet çıkmasın.

Sterilizasyon gerektiren ürünlerin aldığınızda nasıl yapılacağını anlatırız.
Akvaryum ile ilgikenecek vaktim olmadığı için ve balkonumdaki alanda dekor anlamında da iyi olsun istediğim için bir akvaryum tasarımı yapan biriyle görüştüm akvaryum için bana ayrıca fiyat vericek ama en az 540 o akvaryum için en iyi filitre 950 3 yıl önce aldığınız filitre bozulmuş ve yeterli gelmeyebilir dedi bana

Akvaryum ile ilgikenecek vaktim olmadığı için ve balkonumdaki alanda dekor anlamında da iyi olsun istediğim için bir akvaryum tasarımı yapan biriyle görüştüm akvaryum için bana ayrıca fiyat vericek ama en az 540 o akvaryum için en iyi filitre 950 3 yıl önce aldığınız filitre bozulmuş ve yeterli gelmeyebilir dedi bana
Şimdi ben nasıl bir akvaryum istediğimi söyledim bunları yolladım sizin yazdıklarınızı yazdım ona göre bana fiyat vericek bekliyorum

Ekli dosyalar

• 21D8CD4E-4EC2-453A-BA47-763103220120.jpeg
    21D8CD4E-4EC2-453A-BA47-763103220120.jpeg
    964.1 KB · Görüntüleme: 62
  • AE7B2641-B4EA-4F40-8C57-80FC18098596.jpeg
    AE7B2641-B4EA-4F40-8C57-80FC18098596.jpeg
    745.6 KB · Görüntüleme: 61
  • F379EEB8-D3B6-45D5-96F4-070FA154CB91.jpeg
    F379EEB8-D3B6-45D5-96F4-070FA154CB91.jpeg
    615.3 KB · Görüntüleme: 61
  • 508D7397-D9EF-46E3-8B4C-77F505D6120C.jpeg
    508D7397-D9EF-46E3-8B4C-77F505D6120C.jpeg
    866.7 KB · Görüntüleme: 59
Şimdi ben nasıl bir akvaryum istediğimi söyledim sizin yazdıklarınızı yazdım ona göre bana fiyat vericek bekliyorum
Sormak istediğim tam ölçü yani
Boy 100/ en 50 / yükseklik 50 doğru anladım değil mi
Fiyatlarla ilgili hiçbir bilgimde yok bilgilendirmeniz benim için çok önemli

Balkondaki alan derken akvaryumu balkona koyacaksanız olmaz. Balkondan gelen güneş ışığı yüzünden akvaryum yosun kaplar. Kaplumbağa kuru alandayken pencere açılmamalı, esintiye maruz kalmamalı.

Mas akvaryuma bakabilirsiniz. Sitesindeki kaplumbağa akvaryumları kısmında akvaryum, kuru alan ve mobilyası ile birlikte satılıyor. İstanbul'da oturuyorsanız ücretsiz gelip kuruyorlar ve farklı illere kargo ücreti ile beraber tahta sandık kutuda gönderiyorlar.

Bana 1-1.5 aylık bir sürede akvaryumu yapıp teslim etmişlerdi.

20200907_200322.jpg

20210310_154017.jpg

Sormak istediğim tam ölçü yani
Boy 100/ en 50 / yükseklik 50 doğru anladım değil mi

Evet. 10mm cam kalınlığı olmalı.

Bu boyutlar tabii ki bütçeye bağlı olarak daha üst seviyelere çıkartılabilir.

Bu boyuttaki kırmızı yanaklı su kaplumbağası akvaryumdaki bütün dekorları yıkar ve yerini değiştirir. Yapay bitkileri ısırır ve tırnaklarıyla söker.

Akvaryumun tabanında silis kum, dekor olarak mangrow kökü kullanılabilir. Mangrow kökü ile kaplumbağalar kabuklarını kaşır ve eski plakalarını açar.

Kuru alan için Venys Kaplumbağa Adası Large alabilirsiniz. Bunun ayakları 40cm yüksekliğe çıkabiliyor. Ya da direk akvaryum üzerine camdan bir kuru alan yaptırırsınız. Bu sayede suyu daha fazla koyabilirsiniz.

100x50x50h için en iyi dış filtre tetra ex 1200 plus.

Bendeki akvaryum gibi birşey de yaptırabilirsiniz o kadar alengirli birşey yaptırmaya gerek yok. Yukarıda verdiğim konuda resmi var. Hatta fazla bir fiyat farkı olmazsa 100*50*60h 10 mm cam kalınlığı ölçüsünde de yaptırabilirsiniz. Yalnız birleşme noktalarına rodaj yapsınlar. Bu cam birleşme noktalarını traşlamadır. Cam pürüzsüz olunca silikon daha iyi yapışır ve hava alabileceği boşluk olmadığı için silikon sertleşmez, uzun ömürlü olur.

Benim kuru alandan yaptırırsanız yan camları 30 cm yaptırın. Ben 25 cm yaptırmıştım dişilerden biri uzanıp kaçıyordu.

Emrenin dediği gibi balkonda olmaz sürekli ışık vurup yosun yapması dışında kışın dış ortam soğuk olacaktır. Pencere açılması ve esinti yemesi de akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryumu netleştirmeden ekipman almayın.

Bende son dönem fiyatları nedir bilmiyorum.

Geri