Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beyza.37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza.37

Bronz 4 Üye
Merhaba kuru alanın üzerine silikon bulaşık matını kesip akvaryum silikonuyla yapıştırmıştım 3 aydır o şekilde kullanıyordum bugün temizlik esnasında üstüne yapıştırdığım bulaşık matı yerinden çıktı tekrar silikonla yapıştıracağım daha önce 1 günde kurumuştu kaplumbağam 1 gün kuru alan olmadan dursa bir sorun olur mu ?
Bir de kaplumbağam 8 cm kabuk boyuna geldi tek öğüne geçirdim öğlen saatlerinde yemini veriyorum sabah ve akşam yemlerinin toplamını öğlen atıyorum doğru yapıyorum değil mi akşam saatlerinde bizi gördüğünde suyun üzerinde hızlı hızlı ellerini çırpıyor önceden de yapıyordu ama tek öğüne geçtiğimden beri bunu uzun süreli devam ettirmeye başladı

Kuru alansız bir gün idare eder. Akvaryumun içinde tutunup dinlenebileceği tünek gibi birşey varsa sorun olmaz.
Yemi sabahtan verseniz daha iyi olur.
Akşamları da yem yemeye alıştığı için sizi görünce yem verilecek sanıyor, o yüzden heyecanlanıyor. Kafa hacmi kadar yem veriyorsanız sorun yok. Büyümesinden de yemin yeterli olup olmadığını anlarsınız zaten.

Kuru alansız bir gün idare eder. Akvaryumun içinde tutunup dinlenebileceği tünek gibi birşey varsa sorun olmaz.
Yemi sabahtan verseniz daha iyi olur.
Akşamları da yem yemeye alıştığı için sizi görünce yem verilecek sanıyor, o yüzden heyecanlanıyor. Kafa hacmi kadar yem veriyorsanız sorun yok. Büyümesinden de yemin yeterli olup olmadığını anlarsınız zaten.
evet gayet güzel büyüyor ayda 1 kere ölçüyorum 1 cm artmış oluyor teşekkür ederim cevabınız için

Su yüzeyi hizasında tutunacağı birşey olsun. Resmini çekip atabilir misiniz? Alan delikli bir ürün ise cırt kelepçe ile sabitlenebilir. Yada plastik ataş yada o tarz toka kenarlardan tutturulabilir. Kirlendiğinde sökmesi kolay olur.

Eğer silikon kullanacaksanız 4 noktadan fındık büyüklüğünde sürüp yapıştırın. Sökmesi kolay olur. Camdan cam jileti ile kazırsınız.

Su yüzeyi hizasında tutunacağı birşey olsun. Resmini çekip atabilir misiniz? Alan delikli bir ürün ise cırt kelepçe ile sabitlenebilir. Yada plastik ataş yada o tarz toka kenarlardan tutturulabilir. Kirlendiğinde sökmesi kolay olur.

Eğer silikon kullanacaksanız 4 noktadan fındık büyüklüğünde sürüp yapıştırın. Sökmesi kolay olur. Camdan cam jileti ile kazırsınız.
Kuru alanı temudan almıştım üstünde bu yapay çimlerden vardı onu söküp bu önerdiğiniz bulaşık matını koydum kuru alanın bu alt kısmında deliklere çok kir birikiyor diye sıcak suyla yıkadım bugünde silikon attı
Su yüzeyinde tutunacağı boru var

Ekli dosyalar

• IMG_1792.webp
    IMG_1792.webp
    620 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1791.webp
    IMG_1791.webp
    472.5 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1790.webp
    IMG_1790.webp
    616 KB · Görüntüleme: 23
Tamam hiç silikona gerek yok ufak cırt kelepçelerden alın. Delik hizasında her iki yandan iki delik açıp kelepçeyi takın.

O gırtlak boru içinde pislik tutar. Haftada bir yada 10 günde bir çıkarıp temizleyin.

Tamam hiç silikona gerek yok ufak cırt kelepçelerden alın. Delik hizasında her iki yandan iki delik açıp kelepçeyi takın.

O gırtlak boru içinde pislik tutar. Haftada bir yada 10 günde bir çıkarıp temizleyin.
Tamam sağolun Cem bey dediğinizi uygulayacağım borunun yanlarında ve içine çok hızlı pislik birikiyor 2 3 günde bir çıkartıp temizliyorum

Geri