Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana cikmiyor

izmir

Bronz 5 Üye
Herkese selam. 2 gun once yeni set-up kurdugum kaplumbagalarimdan biri kuru alana hic cikmiyor. Eskiden isiklari yokyu isik gelene kadar 146 litrelik akvaryumda sadece isitici ve ic motor ile idare ediyorlardi ve 3 cmlik olan hep isiticinin yanindaydi cok nadir cikiyordu. Artik hem kuru alanlari hem dis motorlari hem de isitici lambalari var 4cmlik olan gayet normal olmasi gerektigi gibi ama digeri dik bir sekilde cam duvara yaslanmis oyle duruyor ve dis motorun temiz suyu akittigi yerde. Hep o kosede sadece uyumak ve mama icin ciktiginni gordum ama hic yerken gormedim. Hasta olabilir mi ne olmus mama olarak tetra reptomin sticks kullaniyorum ve 3-4 gundur gammarus takviyesi yapiyorum ne yapmam lazim.

cevap verebilir misiniz bi problem varsa hemen mudahale etmek istiyorum

Yine isitici kenarinda orda duruyor sadece. Ortada duran digeri, lambayi da 09.00-21.00 arasi calistiriyorum.
IMAGE 2024-12-26 00:25:40.jpg
IMAGE 2024-12-26 00:25:47.jpg

Hayvan canı isteyince çıkar. Ampulü biraz daha ramaya doğru yönlendirirseniz ısıyı algılayıp çıkabilir.

Lamba mesafesi yakın duruyor ampul gücü kaç watt?

Taşa alternatif birşey bulun bu alttan soğuk verir. Hayvan yavru ve buna bağlı olarak ürkek. Zamanla diğerine bakarak durumu öğrenir ve çıkar.

tas yerine bir rampa siparis verdim ama 14 ocak gibi gelecek. Onun disinda ampul 72 watt yuksekligini bilmiyorum ama olctum 29 derece etkiliyor tasta durunca. Bugun ben disaridayken cikmis tasin ustune ikisi de ama hala cok durgun bence.
IMG_3146.jpeg

52 watt var ama o zaman derece cok dusuk oluyor ve yaklastirmam gerekir lambayi. O zaman da gozlerini alir diye dusundum.

Gözlerindeki siyah çizgi ışığı kırar. 52 watt olanı kullanın. Kibrit kutusu üzerine cam derece yatırın yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Ne az ne çok olsun.

İştahları nasıl oldu?

İştahları nasıl oldu?
kusura bakmayin simdi gordum. istahlari gayet guzel yani ne kadar mama atarsam hepsini cabucak bitiriyorlar ama kucuk olan cok urkek oldugu icin mamayi alip hemen dibe kaciyo ve dibe kacarken mama batmadigi icin agzindan dusuyor vs. vs. Zor yiyor yani sonuc olarak korkak oldugu icin. Bu yuzden buyuk olan hep kucugun hakkini da yiyiyor ne yapmam lazim bilmiyorum daha cok mama attigimda yine buyuk yiyor ikisinin de istahi var ama kucuk olan korkakligindan yiyemiyor.

Geri