Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alana ne koymalıyım

buğlem

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2026
Mesajlar
7
merhaba birkaç sorum olucak ben kuru alanın rampası için bulaşık matı aldım 200 fırın derecesine kadar dayanabiliyormuş bunu kaplumbağanın durucağı yerede yapıştırabilirmiyim çok ısınır veya erirmi lambadan dolayı eğer bunu koyamıyorsam ne koyabilirim ve akvaryumun cmlerinin hepsi 35 küp akvaryum nasıl bir filtre almalıyım birde şuanda yem olarak sera raffy p tropical gammarus Terra reptomin var yem çeşidi olarak başka ne ekleyebilirim bu arada kaplumbagamin kabuk boyu 7cm
 
Mineral yem olarak sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Gammarus bitince tekrar almayın. Yerine tropical dried fish yada tropical meal worms alın. Yada stick formda dajana gammarus sticks yemi alın.

Lamba mesafesi, hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırarak, ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde ayarlanıyor. Sürekli yandığı için 35 derecelere çıkar. Bu mat için düşük ısıdır. Yapıştırmayın kirlendiğinde temizlenmesi gerekir. Plastik birkaç ataş yada mandal ile tutturun.
 
teşekkürler akvaryum için nasıl bir filtre almam lazım hepsi 35 küp
 
Son düzenleme:
Tam ölçü nedir?

Su yüksekliği kaç cm?
 
en boy 35cm
yukseklik dolduracağımiz yere kadar 30cm
kaçmaması için kuru alanın olduğu bölgeye sert plastikten duvar yaptık bu arada
 
Geri
Üst