Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda ayaklarını kaldırıyor

zeynep1221

Yeni Üye
Kaplumbağam henüz küçük 1 yaşında değil kuru alana çıkıp ayaklarını kaldırıyor ayrıca Yem ne kadar almalı fotoğrafını koyacağım yemin bide sürekli camın önünde cama doğru yüzüyor bizi görünce yemek istiyor diye düşünüyorum çok yemek veriyordum bunun zararlı olduğunu duydum o yüzden az vermeye başladım

Ekli dosyalar

• 1000066309.jpg
    1000066309.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 19
O taşların hepsini çıkartın. Tabanda sadece 0.5mm sarı silis kum kullanabilirsiniz.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Akvaryum ufak fazla bir gideri yok. Sağlıklı kabuk gelişimi için bolca yüzmesi lazım. Hayvan hızlı büyüyecek.

En az 30 litre olacak şekilde yeni Akvaryuma geçin.

Kuru alanın bir gorselini atın.

Kuru alanda ayaklarını açıp ısınmaya çalışırlar. Isıtma lambası yoksa sudan çıkan hayvan üşütür akciğer enfeksiyonu olur. Isıtma lambası şart ekipman.

Su ısıtıcıyı 50watt alın 27 dereceye ayarlayın. Yuvayı büyütünce de kullanırsınız.

Günde 2 kere öğün başı 4 stick yem olacak şekilde besleyin. Öğün dışında yemek vermeyin.

Hayvan 6 cm kabuk boyunu geçmiş görünüyor ama yaşına göre ufak kalmış. Gerekli ekipmanlarını tamamlayın ahm yeme ek olarak omega one juvenile turtle sticks, sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Minimum 4 yem olmalı. Bu da gelişimi açısından gerekli zengin gıda alması için.

Geri