Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

samet52

SKF Delisi
Katılım
27 Tem 2012
Mesajlar
895
Merhaba , Rafinin son zamanlarda yaklaşık bir haftadır kuru alanda beklemesi ve uyuması arttı ama uykusu ağır değil ona yaklaştığımda hemen uyanıyor , uyku dışında iştahı ve hareketinde bir sorun yok oldukça canlı bu neden kaynaklıdır ?

mailto:/9vjs6u.jpg

mailto:/ofdcw5.jpg
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

Kuru alanda vakit geçirme kaplumbağa huylarına bağlıdır mesela benim 2 tane büyüklerden edi sürekli kuru alana çıkar ama büdü kuru alanı fazla sevmediği için suda kalır diğer 2 küçük kaplumbağamda sürekli kuru alandalar, dediğim gibi bu kaplumbağadan kaplumbağaya değişir.
 
Diğer hareketleri normalse bencede sorun yok.
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

bu zevklerine göre olmakla beraber kabuk yumuşaması sebebi ile üşüme halinde de tercih edilen bir durum. diğerlerine göre yumuşama var mı bir bakın yoksa zevkidir, ellemeyin.
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

herhangi bir anormallik yok teşekkürler hasta olmasın da birdaha keyfi için sorun değil.
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

benim kaplumbağamın kabuğu yumuşadı ne yapmalıyım?
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

Gerine gerine güneşleniyorsa ve reflekslerinde bir sorun yoksa pek dert etmeyin. Söylendiği gibi daha önce her kaplumbağanın huyu farklı.
 
Cvp: Kuru alanda bekleme ve uyuma artışı ?

bircan' Alıntı:
benim kaplumbağamın kabuğu yumuşadı ne yapmalıyım?

bircan kuyruk tarafı üst kısım yumuşak olur. eğer diğer taraflarda da yumuşama varsa kalsiyum ve D vitamini eksikliği vardır.

kalsiyum için mürekkep balığı iskeleti (bu kuşlar için gaga taşı niyetine satılır.) ıslatılmış yemine toz olarak katıp ağızına verilerek yemesi sağlanır. 6 cmden büyükse jbl agil ve calcil yem verilebilir küçükse yiyemeyeceği kadar serttir.

d vitamini uvb lamba, o yoksa D3 vitamini (eczanede satılır) yemine damlatılarak ağız yollu verilir. bunun yanında sera damla vitaminde alarak takviye yapabilirsin.güneş almasınında faydası büyük. ama koyacağın kabın bir kenarı gölgede olsun. bunalırsa o tarafa geçer. kuru alan yanında suyuda olsun.
 
Uvb lamba yada devit 3 kesinlikle gerekir. Uvb lamba günde 4-6 saat açık kalmalı. Yok devit 3 kullanılacaksa haftada bir kez yeme damlatıp direk ağıza verilmeli. Öncelik uvb lambadadır. Eğer kabuk yumuşaması varsa ve lamba kullanılmıyorsa devit 3 haftada iki kez verilebilir. Daha fazlası zararlı olur.
 
Geri
Üst