Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alandan inmiyor

handed

Bronz 5 Üye
Katılım
14 Tem 2020
Mesajlar
22
Merhaba, iyi akşamlar. Üç kaplumbağamdan biri kuru alandan hiç inmiyor gece gündüz, Bazen suya bırakıyorum çırpınarak geri çıkıyor. Yaklaşık 10 gün kadar oldu, Biraz yiyordu 3 gündür yemek te yemiyor. Görünürde hiçbir şeyi yok. Diğer ikisi gayet iyi
 
Hayvan sisteme yeni yada son olarak mı girdi? Ne kadar zaman oldu?

Kabuk boyları kaç cm? Bu diğerlerinden küçük mü?

Bu hayvanın üzerinde yara, bere, kızarıklık var mı?

Hayvanda halsizlik, uyuklama suda yalpalama yada eğik durma; rampadan çıkarken zorlanma, yavaş hareket etme var mı?

Hayvanı tabanda tedirgin edecek dekor var mı?

Nefes alırken ses çıkarma hırıltı var mı?

Yemleme esnasında bu hayvanı diğerlerinden ayrı bir köşede ya da kapta beslemeyi denediniz mi?
 
Ara ara giriyor, 2 gündür evde yoktum gözlemleyememişler. en son bugün suya girdi, yani çok nadir giriyor aslında. Bu büyük olan 10 cm kadar boyu, hiçbir yerinde yara vs yok.Hırıltı da yok.
Dekor yok, neredeyse bir sene aynı akvaryumdalar.
suya atlayıp yutuyordu aldıklarını. hiç yemiyor diye kıyma haşlayıp verdim onu bile yemed.Sabah tekrar deneyeceğm. Görünürde hiçbir rahatsızlığı yok, görünmüyor.Sadece kuru alanda kafasını köşeye cevriyo uyukluyor öyle arkası dönük
 
Hayvan 10 cm kabuk boyunda ise cinsel gelişim sürecine girmiştir. Bu süreçte hormon artımı, psikolojik durumdan kaynaklı stres ve fiziki gelişimleri bazı hayvanlar ağır yaşar. Bizim buluğ çağı dediğimiz olay. Bu olabilir.

Mevsimsel değişiklikten kaynaklı bir durum olabilir. Kapalı havalar hayvanları ters etkileyebiliyor. Sistemde ısıtma lambası ve su ısıtıcısı olmadığında kış uykusu eğilimi de görülüyor.

Su olduğundan soğuksa kuru alanda lamba altında durmayı tercih eder. Suyu derece ile kontrol edin.

Hayvana vitamin damla alın. Bu kırgınlığı alıp iştahı açar. Sera reptilin en iyisi ama pahalı, siz deep fix reptivit alın ilk gün 3 damla sonraki günler düzelene kadar birer damla verin.
 
çok teşekkür ederim, biraz su değişimi yaptım. biraz daha hareketlendi, çok saolun
 
Su ısıtıcı yoksa hayvan enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatır.

Sürekli biçimde sıcak su takviyesi yapmak sorunu çözmez. Eğer o şekilde yaptıysanız bu durum hastalanma riski oluşturur.

Su ısısı dengesizleşir. Sürekli ısınıp soğuma sebebiyle hayvan adaptasyonda güçlük yaşar. Soğukkanlı canlılar vücutlarını dış ortam ısısına adapte eder. Vücutları bizim gibi ısı üretmez. Isı değerindeki aşırı oynaklık hasta olmalarına neden olur. Isı sabit oranda olmalı.

Doğal ortamlarında bu düzen kademeli olarak uzun vadeye yayıldığı için hayvanlar daha rahat adapte olur. Mevsimlerin getirdiği yavaş ısı düşüşüyle hayvanlar kışın geleceğini anlayıp kendilerini ona göre ayarlarlar.
 
Geri
Üst