Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanları iyi ısıda ama çıkmıyorlar

Asvoria

Bronz 5 Üye
kaplumbağalarıma gerekli kuru alanı kurdum bugün 52 w halojen lambaları geldi onu da taktım dijital termometre ile ölçtüm ve 32 dereceye ayarladım fakat rampanın en üstüne kadar çıkıp kuru alanın üstüne çıkmıyorlar lambaları yeni geldiği için alışma süreci mi yoksa bi şey yapmam gerekli mi?

Zamana bırakın, kaplumbağalar yeni şeylere temkinli yaklaşır. Zaman içinde alışacaktır.

Zamana bırakın, kaplumbağalar yeni şeylere temkinli yaklaşır. Zaman içinde
tamamdır teşekkür ederim ışığı gece kapatayım mı kapatınca genelde gece aspiratörün ışığını açıyorum karanlıkta durabilirler mi onu açmasam genelde suyun içinde uyuyorlar bi de boyutları 3,2 ve 3,1 cmler sera raffy p yem almamı söylemiştiniz gammarusun yanına aldım kafa hacminin yarısı kadar verin demiştiniz 1 tane yemi 2 ye böldüm verdim sizce onu da mı ikiye böleyim yeterli mi akşamda gammarus vereceğim 1 tanesini ikiye bölüp.

Zamana bırakın, kaplumbağalar yeni şeylere temkinli yaklaşır. Zaman içinde alışacaktır.
bi de böyle bi vitamin var bunu suya damlatmamı söylediler arkasında da öyle yazıyor yeme damlatsam daha mı iyi olur bi de koyu renkli kaplumbağamın kabuğundaki beyazlıklar normal mi?

Ekli dosyalar

• kaplumbağa vitamini 1.webp
    kaplumbağa vitamini 1.webp
    153.3 KB · Görüntüleme: 6
  • kaplumbağa vitamini 2.webp
    kaplumbağa vitamini 2.webp
    155.4 KB · Görüntüleme: 6
  • kaplumbağa 1.webp
    kaplumbağa 1.webp
    190.4 KB · Görüntüleme: 6
  • kaplumbağa 2.webp
    kaplumbağa 2.webp
    277.3 KB · Görüntüleme: 6
Yemi bölmenize gerek yok. Kaplumbağanın kafa hacminin yarısı kadar yemi bir öğünde vereceksiniz. Raffy p o kadar büyük taneli değil. Birden fazla vermeniz lazım.

Lamba günde 12 saat yanmalı. Sabah 8 - akşam 8 arası açık tutabilirsiniz. Sabah erkenden kuru alana çıkma eğilimleri olursa Sabah 7- akşam 7 şeklinde yakarsınız. Uyurken karanlık olmasını isterler ama zifiri karanlık olmasın. Koridordan veya sokak lambasından bir miktar ışık vuruyorsa yeterli olur.

Yem yiyorlarsa vitamine gerek yok. Hayvanlarda iştahsızlık, hastalık olursa vitamin kullanılır. Ancak suya atılan vitaminler çok etkili değil. Elinizdeki ürünü şimdilik kullanmayın.

Kabuktaki beyazlık kireç lekesi gibi görünüyor. Hayvan büyüyüp plaka değiştirdiğinde leke gider.

Yemi bölmenize gerek yok. Kaplumbağanın kafa hacminin yarısı kadar yemi bir öğünde vereceksiniz. Raffy p o kadar büyük taneli değil. Birden fazla vermeniz lazım.

Lamba günde 12 saat yanmalı. Sabah 8 - akşam 8 arası açık tutabilirsiniz. Sabah erkenden kuru alana çıkma eğilimleri olursa Sabah 7- akşam 7 şeklinde yakarsınız. Uyurken karanlık olmasını isterler ama zifiri karanlık olmasın. Koridordan veya sokak lambasından bir miktar ışık vuruyorsa yeterli olur.

Yem yiyorlarsa vitamine gerek yok. Hayvanlarda iştahsızlık, hastalık olursa vitamin kullanılır. Ancak suya atılan vitaminler çok etkili değil. Elinizdeki ürünü şimdilik kullanmayın.

Kabuktaki beyazlık kireç lekesi gibi görünüyor. Hayvan büyüyüp plaka değiştirdiğinde leke gider.
o zaman sabah 1 er tane sera raffy p vereyim akşamda 1 er tane gamarrus vereyim olur mu ?

Hayvanlar rampaya kadar çıkıp duruyorsa ısıyı algılıyorlar ama tedirgin oldukları için suya yakın duruyorlar. Odada hareket olmazsa çıkarlar. Gerekirse oda kapısını da kapayın.

Isıtma lambasını en geç saat 20:00'de kapıyoruz. 1 saat normal bir ışık sonrası o da kapanıp loş bir ışığa dönüyoruz. Sokak lambası ışığı vuruyorsa yeterli yoksa loş ışık veren sensörlü prize takılan gece lambaları var ondan alıp kullanın. Amaç hayvan hareket ederse gözünü bir yere dalaştırmasın. İkincisi çevreyi az da olsa görmesini sağlayıp olası tehdide karşı kendini koruması.

O plaka açılmaya yakın duruyor atılınca orijinal rengine döner.

Yem sert ve yiyemiyorlarsa ikiye kırın. Ama iki parmak arasında sıkınca eziliyorsa onu kırmayın. Çene kaslarının gelişimi ve gagasının sertleşmesi için yem belli bir sertlikte olmalı. Isırıp parçalamalı.

Vitamin suya damlatılmayacak. Haftada bir stick yemine 1 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Vitamin durduğu yerde bayatlıyor. Ziyan olmasın. Azardan kullanın.

Geri