Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru yem ihtiyacı olan üyeler

sgtfaruk

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
4
merhaba
benim kaplumbağam canlı yemlere alıştı artık kuru yem yemiyor
elimde Tetra Reptomin Sticks 500ML var.
ihtiyacı olan varsa gönderebilirim


(son kullanma tarihi 10/2022)
 
Hayvanın cinsi nedir? Kaç cm kabuk boyunda?

Snapping turtle değilse tek yönlü beslenmesi sağlıklı değildir sürekli protein alımı gut hastalığı yapar. Yani eklem iltihaplanması. Ot türevli yiyecekler ve mineral vitaminde almalı.
 
Hayvanın cinsi nedir? Kaç cm kabuk boyunda?

Snapping turtle değilse tek yönlü beslenmesi sağlıklı değildir sürekli protein alımı gut hastalığı yapar. Yani eklem iltihaplanması. Ot türevli yiyecekler ve mineral vitaminde almalı.
cevap için teşekkürler
kırmızı yanaklı su kaplumbağası , 2 yaşında , enine 15-16 cm civarında kabuğu
hangi yem önerirsiniz. kurutulmuş gammarus olur mu
 
Gammarus hayvan için ufak kalır. Kurutulmuş yemde jbl energil, sera royal, tropical dried fish ve tropical reptiles carnivore yemler yetişkinlerde kullanılıyor.

Energil iri balık ve karides kurutulmuşu içerir.
Royalde her boyda karides ve değişik cins balıklar vardır.
Tropical reptiles carnivore cırcırböceği ve kan kurdu içerir.
Tropical dried fish birkaç santimlik balık içerir.

Tropicalin yemlerinin orta boy kutuda olanlarını gördüm. Sera ve jbl sadece 1000'lik dediğimiz büyük kutuda satılıyor. Tropical ürünleri fiyat anlamında da biraz daha hesaplılar.

Stick yemde reptomin dursun. Ek olarak. Sera raffy P ve mineral yem alabileceğiniz gibi ikisi bir arada direk sera carnivor yemi alabilirsiniz. Tropical biorept W olanı alabilirsiniz. L yazan yeşil kutu kara kaplumbağaları için karıştırmayın.

Hayvana gelirsek kaplumbağalar iyi yem seçicilerdir. Et gibi ürünlerin tadını aldığında yemden uzaklaşırlar. Tekrar döndürmek biraz sabır ve zaman alır. Verdiğiniz yiyeceği kesin. Sera carnivor yada raffy P hangisini alırsanız onunla başlayın. Yetişkinlere günde bir öğün veriyoruz. Ama alıştırma sürecinde sabah akşam birer stick yem denemesi yapabilirsiniz. Önüne bir stick yem atın. Yemezse yarım saat içinde alın. Ertesi gün tekrar deneyin ta ki yiyene kadar her gün. Yetişkinlerin bazıları 2 haftayı geçkin inat eder. Yağ depoladıkları için açlık sorun değil. Vicdan yaptırırlar ajitasyona gelmeyin başa dönersiniz. Yemeye başlayınca alacağınız kurutulmuş yemin içine reptominden yeterince atıp kokusunu almasını sağlayın. Diğer yediği stickten bir gün bu koku almış reptominden ertesi gün verin. Reptomini de yemeye başlayınca kurutulmuş yemden de vermeye başlarsınız.

Yemediği yemleri yediği yemler içine bir miktar atıp kokusunu almasını sağlayarak yedirebilirsiniz.
 
teşekkür ederim
çok güzel açıklamışsınz
deneyeceğim, umarım faydası olur
 
bugün tekrar kuru yem yemeye başladı
attığım yemin 3/2 ni yiyor
canlı yem haftada kaç defa verilmeli?
 
Canlı yem vermeyin. Bu hayvanı yine yemden uzaklaştırır. Etik olarakta bunu uygun görmüyoruz. Snapping turtle'da mecburi canlı yem kullanıyoruz. O hayvanlar kuru yem yemiyor.

Kan kurdu besleyip veren arkadaşlar oldu ama onun da kokusu dayanılmaz hal alınca bıraktılar.

Yerine önerdiğim kurutulmuş yemlerden alıp verin. Tropical reptiles carnivore ve tropical dried fish yemleri sera ve jbl'ye göre biraz daha hesaplı ve orta boy kutusuda çıkmış. Bunlardan biri olur. Dondurulmuş karides yıkanıp 5-10 dakika arası cezvede haşlanıp soğutulup verilebilir. Aynı şekilde kılçıktan arındırılmış balıkta verilebilir. Haşlanınca tuz oranıda azalır. Sadece alabalık 10 günde birden az verilmemeli, alabalık vücutta kalsiyumu azaltıyor.

Yalnız bu hafta sürekli stick yemleri verin sonraki hafta kurutulmuşa başlarsınız.
 
Geri
Üst