Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuşun türü ve beslenmesi nedir

Dilan1903

Taç 2 Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
586
Bu arkadaşı dışarda uçamaz halde buldum ve eve getirdim. İyileştirip tekrar doğal ortamına bırakıcam yanlız ne kuşu ve ne yer bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ?
https://hizliresim.com/dvXV9n
https://hizliresim.com/26j0pd
https://hizliresim.com/zjnz9O
Uçamıyor ve biraz hırpalanmış kafasında ki tüyler yolunmuş ya bir kuş ya da kedi tarafından saldırıya uğramış olmalı
 
Bu güvercin buğday yada bulgur verebilirsin. Ama taşlığında taş yok ise öğütmesi zor olur. Ekmek içini ufak parçalar halinde ver. Bulguru ıslatıp yumuşatıp ver.

Tüy aralarını kurcala. Kene birşey olmasın. Eve dağılmasın. Bakarken yarası da var mı bak. Kedi olsa sırt bölgesinde delik yara olurdu.

Bu hayvan dişi ise muhtemel erkek yapmıştır. Çiftleşmede ense ya da başını tutup üstüne çıkar. Bu esnada tüy yolunur.

Elinde damla vitamin var ise bir çay bardağı kadar suya 4-5 damla damlatıp ver içsin.
 
Dün biraz halsiz ve bitkindi bugün biraz daha canlı ve aktif ama uçamıyor neden uçamıyor olabilir acaba bir de tahmini ne ladar güne kadar toplar kendini? Kutuya fazla hapsetmek istemiyorum hayvanı
 
Onu bilemem. Hava sıcak olsa balkona koy kendini iyi hissettiğinde uçar gider derdim ama soğuk var.

Hayvan canlandığında kendini belli eder. Kanat çırpabilir. Kanatlarda hasar olduğunu şu şekilde anlayabilirsin. Kanatlar simetrik duruyor mu? Biri düşük duruyor ise kırılmış olabilir. Kanat hizasından iki elinle tut. Tuttuğunda hayvan acı çekiyorsa ağzını açıp gözlerini açar kapar o halde kanatlarda sorun var demektir.
 
Evde sehpanın üzerine kadar uçuyor. Buğday verdim yemedi haşladım verdim yemedi ekmek ıslattım verdim çok az bişey yedi su falan da içmiyor ama şuan hareketli sadece uçmuyor kanatlarında bir problem gözükmüyor
 
Yiyecek verirken uzak dur tedirgin olmasın. Tavuk yemi satan bulsan aslında ince kırıklı öğütme civciv yemi var bunu ıslatıp bulamaç halinde versen yer hayvan. Yada bu tarz kuş yemi. Bekle bakalım birkaç gün. Acaba daha uçmayı yeni öğrenen kuş olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Hayvan belkide ilk uçuşunda yere çakılmış olabilir.
 
Yavru olup olmadığını nasıl anlayabilirim bir yolu yok mudur istediğiniz açıdan resim çekip atabilirim
 
Onu sen tam anlayamazsın tüyleri yetişkin bir güvercine göre daha farklı yeni çıkmışlığın bir körpeliği olur.

Yetişkinlerde tüyler daha uzun, oluşumunu tamamlamış olur. Gerçi bu hayvanında tüyleri ufak duruyor. Kuyruk tüyleri yolunmuş mu yoksa kısa mı duruyor? Güvercin görmüşsündür kuyruk tüyleri uzun olur. Bunda kısa sanki.
 
Simurg kuş yuvasi var facebook instagramda..Onlarla iletişime geçebilirsin..Dogadaki kuşlari iyi biliyorlar..Ince bulguru islatip öyle verebilirsin..Yoksa midesinde şişmesin o kötü olabilir..Yine de dedigim kişiler daha iyi bilgi verir.
 
Geri
Üst