Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyruğunda zedelenme

Betulsah

Altın 1 Üye
1000018836.jpg
1000018835.jpg

Kuyruğu niye böyle dişi kaplumbağam zarar vermiş olabilir mi ama hep dip dibeler kuyruğun uç kısmında kıkırdak yok gibi dokununca hareketti artıyor aşırı stres yaptım :/

1000018839.jpg
1000018840.jpg

Bu fotoğrafları bir kaç gün önce çekmiştim burda kuyruğu sağlam diğeri yani büyük olan ona zarar verdiğini görmedim 5 aydır beraberler hatta küçük kaplumbağam diğerinin üstünden inmiyor zarar vermiş olabilir mi

Diğer hayvan ısırmış. Aktardan sarı kantaron yağı alın. Bunu kulak pamuğu ile gyedirip yarım saat kuru yerde bekletin.

Yemlerini kaç adet veriyorsunuz? Ne marka idi?

Kabuk boyları kaç cm idi?

Tabana sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Birbirleri üzerindeki ilgi ona kaysın. Akvaryum boş olunca birbirlerine sardırırlar.

Diğer hayvan ısırmış. Aktardan sarı kantaron yağı alın. Bunu kulak pamuğu ile gyedirip yarım saat kuru yerde bekletin.

Tabana sarı silis kum alın. Eşelenip vakit geçirsinler. Birbirleri üzerindeki ilgi ona kaysın. Akvaryum boş olunca birbirlerine sardırırlar.
Ben de sarı kantaron yağı var dediğinizi hemen yapayım bunu kaç defa tekrarlayayım?
Erkek kaplumbağam tam 7 cm dişi kaplumbağam tam 8 cm
Besleme şöyle diyeyim hemen hemen ikisi 8 cm olduğu için iki öğün veriyorum ama az veriyorum erkek kaplumbağam 8 cm olsun tek öğüne düşecekti bunu sizinle konuşmuştum açlığa karşı kaplumbağaların direnci var diye biliyorum ama sanırım dişi kaplumbağam yemi azaltmamdan memnun değil
Ben dünden beri sürekli gözlemliyorum yine dip dibeler birbirlerine karışı düşmanlıkları yok gibi
ayırmak zorunda mıyım ki maalesef buna şansım da yok

Silis kum kullandım bir ara ama hiç sevmedim kalitesizdi sınırım kabukları fln hep toz oldu akvaryum çamura bulanmış gibiydi 5 kg kumu 5-6 defa yıkadım akvaryuma güzelce serdim suyu yavaş yavaş ilave ettim kum kalkmasın diye 6-7 gün geçmesine rağmen suyun üstünde kum yüzüyordu resmen sinirlendim attım açıkçası

1000018872.jpg
1000018871.jpg

Akvaryumun bir tarafı taş bir tarafı kumdu pek o tarafa gitmediler ve su kalitesi fotoğraflarda belli olduğu gibi kalitesizdi kum yüzünden
Bu fotoğraflar 4 ay önce bayağı küçükler
bir daha bir şey koymadım açıkçası genellikle bizi izliyorlar 😅

1000018892.jpg

Güncel Kantaron yağı sürülmeden önce dışkılamasını bekledim sonra yıkadım kuruladım kantaron yağını sürdüm 32 derecelik ısı lambasının altında bekletiyorum şu anda
kuyruk ucu kopar mı?

Kopma ihtimali var. Kantaron yağı hücreleri aktive ederse kurtarabilir. Tabi diğeri yine ısırmazsa. Kopsa da sorun değil anüse yakın değil.

Yemi azaltmayın tersine normal verdiğinizden 1-2 adet daha artırın. Saldırma sebeplerinden biri de yem azlığına bağlı aç kalma hissiyatı.

Silis kum olsun. Ufak partiler halinde el yakmayan sıcak suda yıkayarak bütün tozunu çıkarın. Suyu döküp yeni su ile devam edin taki toz gidene kadar. Akvaryuma yavaşça dökün toz yine olabilir. Olursa iç filtreyi çalıştırın. İlk yarım saatte, bundan 1 saat sonra ve ertesi gün temizleyin. Hazneyi poşete geçirip öyle çıkarın suya tekrar akmasın. Kalan toz ertesi gün tabana oturur. Her genel temizlikte kumu karıştırıp tozu alırsınız. 2-3 genel temizlik sonrası o da biter.

Diğeri de 8 cm olsun. Kuyruk durumuna bakalım ona göre tek öğünü başlatırız.

Kaplumbağam hiç kuyruğunda sorun varmış gibi davranmıyor aksine hareketli şükürler olsun

yemi azaltmak iyi olacağını sanmıştım keşke yapmasaydım bunları 1 öğüne düşürebileceğimi hiç sanmıyorum

Silis kum şart mı 😅 aşırı takıntılı biriyim akvaryumu her temizlememde kucaklayıp duşakabin de yıkıyorum yoksa içime sinmiyor bide kum kokuyor gibime geliyor o 5 kg atıktan sonra hiç almadım

1000018903.jpg

Kopmuş suya koyunca sanırım canı acıdı ya üzüldüm birbirlerine hala saldırma ihtimalleri var mı strese girdim baya bide kanamış

Akvaryumu olduğu yerde temizleyin. Yüklenirken çatlatırsınız. Kum ıslatınca daha da ağırlaşıyor.

Kum hayvanlar için gerekli. Bundan öte bu saldırı hadisesine karşı dikkat dağıtacak. Hayvanlar yem artığı arayacak.

Anladım dişi kaplumbağam diğerine saldırmaya başladı bende plastik sakla kabını radyatörün üzerine koydum erkek olanı oraya aldım dişi kaplumbağam akvaryumda ne yapacağım bilmiyorum

Dün kuyruğu koptuğu için suya koymadım dün gece full kuru alanda tuttum bayağı bir uyudu sizin 2016 kaplumbağaların saldırmasıyla ilgili verdiğiniz bilgiyi okudum uykudan bahsetmişsiniz ben geceleri hiç uyumuyorum o yüzden devamlı ışık açık etkilediğini düşündüm dün zifiri karanlıkta kesintisiz uydular dişi kaplumbağam bu gün tam tersine çok hareketli değildi acaba erkek kaplumbağayı aldığım için mi yoksa uykusunu aldığı için mi bilmiyorum ben ne yapıp edip bunları aynı yerde tutmam lazım ayrı yerlerde bacak yerim yok sadece odamda bakabilirim

1000018934.jpg

Dün gece biraz elimde durdu baktım uyuklamaya başladı elim sıcak olduğundan sanırım bıraktım kesintisiz uyudu bu gün çok daha iyiydi yarası iyileşene kadar kantaron yağı kullanmaya devam edeyim mi?

Hijyene dikkat ediyorum bulaşabilecek hastalıkları biliyorum benden ona bulaşacak hastalıkları biliyorum gözüne kulaklarına temas etmiyorum enfeksiyon kapmasın diye

Henüz 7 cm ön 3 tırnağında uzama var gibi

Yara kapanana kadar kullanın.

Evet tırnağı bende farkettim. İlk uzayanlar orta ve yüzük parmağına denk gelen parmak tırnakları.

Gece 21:00 itibariyle uyumaları lazım. Tan yeri ağarmasıyla ayaklanıyorlar. Eğer yeterli uykularını alamazlarsa bu da hayvanlarda hırçınlık yapar. Sebep aramadan birbirlerine dalaşırlar.

Akvaryum üstüne ışık almayacak şekilde bir örtüyü yada battaniye, plaj havlusu vs. gerdirerek koyun. İçine düşmesin. Yalnız bir kenarından da hava alabilsin. Bu şekilde devam edin. Uykularını alınca yine olacak mı bakalım. İlla olur da bu dereceye çıkar mı görelim.

Şöyle düşünüyorum kaplumbağalar bulundukları alanı sahipleniyorlar ya akvaryumun dizaynını değiştireyim ona da yabancı gelecektir yani kendi alanı olmadığını düşünürse belki saldırmaz diye düşünüyorum kum sipariş edene kadar beyaz taşlar var onları koyacağım sizin dediğiniz gibi onlara zararı olmayan dikkatleri üzerine çekecek akvaryum aksesuarlarına bakacağım

Uyku düzenini dikkate alacağım

Yem konusuna gelirsek arttıracağım obez olmadıkları sürece sorun olmaz diye düşünüyorum inşallah

Konudan bağımsız bir şey merak ediyorum biz köye gittiğimizde derede bir sürü kaplumbağaya denk geliyoruz tabi dokunmuyoruz babam ve amcam küçükken hep korkarlarmış ısırır fln diye travma kalmış açıksa benim kaplumbağalara bakamıyorlar o derece : D yani dere kaplumbağaları daha saldırgan mı olur onu çok merak ettim diğer kaplumbağa cinslerini çok merak ediyorum sarı yanaklı su kaplumbağası olsun boyalı Su kaplumbağası olsun çok güzeller ve ilgi çekiciler

Çizgili dere kaplumbagası beslemiştim bir dönem, kesinlikle aşırı mülayim hayvanlar. Res sahip falan dinlemez direk ısırır saldırır cevvaldir ama dere kaplumbsgasının ısırmaya çalıştığını asla görmedim aksine korkup kafayı içe çeker hemen..Ah ya hatırlayınca hüzünlendim şimdi ne asil bir hayvandı

Çizgili dere kaplumbagası beslemiştim bir dönem, kesinlikle aşırı mülayim hayvanlar. Res sahip falan dinlemez direk ısırır saldırır cevvaldir ama dere kaplumbsgasının ısırmaya çalıştığını asla görmedim aksine korkup kafayı içe çeker hemen..Ah ya hatırlayınca hüzünlendim şimdi ne asil bir hayvandı
Evet biz Su tarafına yaklaşınca hemen saklanıyorlar bide yeni yumurtadan çıkanlar vardı minnacıktı tam beslenmelik ama tabi doğasından ayırmak olmaz
Derede balıklar olduğu için mi agresifler acaba mesela kırmızı yanaklı su kaplumbağasını balıkla bakanlar agresif olduğunu söylüyor belki onun gibidir

Geri