Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyruğunda zedelenme

ayrıca su seviyesi çok az rahatça yüzmeleri gerek en az kabuk boyunun iki katı kadar su doldurmanız lazım
Şöyle diyeyim ben bunları hasta aldım akciğer enfeksiyonu olmuşlardı erkek kaplumbağam dişi kaplumbağam nereye giderse o da oraya gidiyor hasta olduğu için ve devamlı suda durduğu için bir ara hıçkırık benzeri hareket yapıyordu araştırdım akciğer enfeksiyonu ilerlerse ve hep suda duruyor olması nefes almakta zorlanırmış bende az su koymaya başladım o dönem az suya alıştılar şimdi suyun seviyesini artınca korkuyorlar yavaş yavaş arttırıyorum
: )

Konudan bağımsız bir şey merak ediyorum biz köye gittiğimizde derede bir sürü kaplumbağaya denk geliyoruz tabi dokunmuyoruz babam ve amcam küçükken hep korkarlarmış ısırır fln diye travma kalmış açıksa benim kaplumbağalara bakamıyorlar o derece : D yani dere kaplumbağaları daha saldırgan mı olur onu çok merak ettim diğer kaplumbağa cinslerini çok merak ediyorum sarı yanaklı su kaplumbağası olsun boyalı Su kaplumbağası olsun çok güzeller ve ilgi çekiciler
Yerli tür olarak ya sarı benekli yada çizgili dere kaplumbağası olabilir. Her ikisi de uysaldır. Resler daha saldırgan tavırdadırlar. Resler ısırır.

Yerli tür olarak ya sarı benekli yada çizgili dere kaplumbağası olabilir. Her ikisi de uysaldır. Resler daha saldırgan tavırdadırlar. Resler ısırır.
Pek bilmiyorum büyükler ısırır yaklaşmayın dediği için hep böyle büyümüşüz erkek kaplumbağama baktığımda fikrim değişiyor aşırı uysal uzun uzun göz teması kuruyor ısırmıyor elini verdiğini o da el veriyor bu zamana kadar çok hayvan baktım ama kaplumbağalar baya farklı şimdi ise kara kaplumbağası aşırı hoşuma gidiyor satılsa alırım o derece

Evet biz Su tarafına yaklaşınca hemen saklanıyorlar bide yeni yumurtadan çıkanlar vardı minnacıktı tam beslenmelik ama tabi doğasından ayırmak olmaz
Derede balıklar olduğu için mi agresifler acaba mesela kırmızı yanaklı su kaplumbağasını balıkla bakanlar agresif olduğunu söylüyor belki onun gibidir
Adla doğasından koparmayın yazıktır koskoca derede yüzmek nerde akvaryumda ufacık yerde yüzmek nerde, büyuk zulüm olur..Benim çizgili doğadan koparılmış bir hayvanmış oyle dediler ve mutlu edemediğmi düşünüyorum..Hayvan muhtemelen eski özgür günlerini özlüyordu çok yaşamadı bence bu yüzden...Her hayvan dogasinda mutlu..

Adla doğasından koparmayın yazıktır koskoca derede yüzmek nerde akvaryumda ufacık yerde yüzmek nerde, büyuk zulüm olur..Benim çizgili doğadan koparılmış bir hayvanmış oyle dediler ve mutlu edemediğmi düşünüyorum..Hayvan muhtemelen eski özgür günlerini özlüyordu çok yaşamadı bence bu yüzden...Her hayvan dogasinda mutlu..
Tabi ki orası öyle bende iki kırmızı yanaklı su kaplumbağası var mesajlarda fotoğrafları görebilirsiniz ben satıcıdan almıştım ne iğrenç insanlar var ahım şahım bir bilgim yok genel bilinen hastalıkları biliyorum ikinci kaplumbağamı almaya gittiğimde adam mantar enfeksiyonu yakalanmış bembeyaz bir kaplumbağa getirdi kabul etmedim ikinci de uyuyordu ya da ölmüştü dokunduğum halde uyanmadı yine kabul etmedim en sonunda sağlam olanı getirdi eve gelince burnunun altında taş olduğunu farkettim bu nedir diye sorduğumda tırnakla kazıyın çıkar dedi bilgisiz insan bende akvaryuma taşlar koydum sürterse çıkarsın diye işe de yaradı adamı şikayet ettim ceza yazmışlar 😄 hangi gerekçeyle yazdıklarını bilmiyorum

Kaplumbağanın suda alanına girmek yani kısmi temizlik yaparken eli başına doğru yaklaştırmak, hayvanı ele almak durumunda savunma amaçlı ısırır.

Yemi elden verdiğimiz için su yüzeyine uzattığımızda yemin parmaklar arasından geldiğine şartlandığı için o hissiyatla da parmaklara dalabilir. Bu tamamen yem içindir. Isırdı mı bırakmaz kendini emme basma tulumba gibi aşağı yukarı oynatıp parça koparmaya çalışır. Böyle durumda eli hızlı çekersek hayvan kurtulup havada uçabilir. Yavaşça kaldırıo kuyruk yada arka ayağını çekiştirmek yada arka ayak boşluğuna parmağı sokmak bırakması için yeterli olur.

Kaplumbağanın suda alanına girmek yani kısmi temizlik yaparken eli başına doğru yaklaştırmak, hayvanı ele almak durumunda savunma amaçlı ısırır.

Yemi elden verdiğimiz için su yüzeyine uzattığımızda yemin parmaklar arasından geldiğine şartlandığı için o hissiyatla da parmaklara dalabilir. Bu tamamen yem içindir. Isırdı mı bırakmaz kendini emme basma tulumba gibi aşağı yukarı oynatıp parça koparmaya çalışır. Böyle durumda eli hızlı çekersek hayvan kurtulup havada uçabilir. Yavaşça kaldırıo kuyruk yada arka ayağını çekiştirmek yada arka ayak boşluğuna parmağı sokmak bırakması için yeterli olur.
Beni bir kere ısırdı yem olmadığını anlayınca anında bıraktı halbuki amacım dekorları düzeltmekti belki de elim yem koktuğu içindir

Cem bey ben hala ikisini ayrı tutuyorum saldırır diye biri radyatörün üzerine su 33 derece dün ben yokken camı açmışlar radyatör camın altında dün fark ettim ki burnu akıyor ve hıçkırık benzeri hareket yapıyor bir kere dikkatli olsalar şaşarım zaten yine sizin geçmişte yazdığınız yanıtları okudum anlaşılan nefes almakta zorlanıyor genta göz damlası 4 damla vermeliyim değil mi?

İki ilaçta aynı içeriğe sahip. 3 gün ağzına damlatın. Sonra durumuna bakalım. Pencere açma durumunda ya kabı uzaklaştırsınlar yada hayvanın su içinde olduğuna emin olsunlar. Ama kış vakti açmamak daha iyi olur. Başka bir odanın penceresi açılarak bu oda da kısmen havalandırılabilir. Yada odada başka bir pencere varsa en uzak pencere olur.

Beni dinlemiyorlar maalesef ve hayvanları kısmen sevmiyorlar

Bu ilaçla kaç haftada iyileşirler

İki ilaçta aynı içeriğe sahip. 3 gün ağzına damlatın. Sonra durumuna bakalım. Pencere açma durumunda ya kabı uzaklaştırsınlar yada hayvanın su içinde olduğuna emin olsunlar. Ama kış vakti açmamak daha iyi olur. Başka bir odanın penceresi açılarak bu oda da kısmen havalandırılabilir. Yada odada başka bir pencere varsa en uzak pencere olur.
Biraz fazla soru soruyorum ama inanın ki zarar gelmesin diye ilacı kaç damla vereceğim günde kaç kere vereceğim bilmiyorum
Ve diğerinden hala ayrı tutuyorum yanına bıraksam mı bilmiyorum yine saldırır mı erkek kaplumbağamı yanında alınaca dışı kaplumbağam çok pasifleşti çok az hareket ediyor öylece duruyor

Bende karıştırdım. Hayvanların erkek dişi kabuk boyu kaç cm idi?

Bende karıştırdım. Hayvanların erkek dişi kabuk boyu kaç cm idi?
Erkek 7 cm geçen Aydan bu aya 3 mm büyüdü yanlış bilmiyorsam
Dişi 8 cm hasta olduğu için büyümesi yavaş
Eski tip 52 W ampül takılı sadece ısı yağıyor değiştirmem gerekiyor mu

Hasta olana sabah akşam üçer damla yapın.

52 watt uygun.

Geri