Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lamba Lazım mı?

Cvp: Lamba Lazım mı?

Cem abi olmaz diye bunu mu diyorsun mavi çanaklı diye?mailto:/16754/tn50/167540235_tn50_0.jpg?_=1433277449
Uygun olarak da bunu mu dedin tam anlamadım da?
mailto:/modules/catalog/products/pr_01_109014_max.jpg?rev=1374905465

Evet bende aynı siteden aldım.Mandalı sabitlemeyi düşündüğün yerin fotosunu çekip yollarsan belki daha iyi bir tavsiye alabilirsin.

Dediğini uyguluycam abi bu armatürün bana göre en büyük sıkıntısı eğimi fazla değil.Bu sebeple armatür alırken özellikle mandallı alınacaksa sabitlenecek nokta ile konumlandırılacak bölgenin armatür eğimine uyumlu olması önemli mesela ben bir armatürü duvar ile akvaryum camının arasına sıkıştırarak kullanıyorum.Sıkı bir şekilde duruyor ama el çarpsa felan Allah korusun suya düşebilir tehlike yani.

aynen ataberk mavi değil siyahı alacaksın.

sadece el çarpması değil kadir hayvanlarda yerinden oynatıyor. benim büyük 25 cm'lik cam üstüne çıkıp atlarken bu lambaları kuru alana yapıştırıyor geçen gün çanağa basıp kaçmış baktım ayak yanmış deri kalkmış havaya. en sağlamı cam kuru alan yaptırıp yan cama sabitlemek. veya mimarların kullandığı deveboynu lambalar.

Bencede en iyisi deve boynu veya tepeden sarkıt lambalardan olabilir.Mengeneli olanlarda iyi.Ama küçük akvaryumları yine bu mandallılar götürüyor.

ben uv ampulde deveboynu kullanıyorum. 25-26 W ampuller ağır olduğu için kıskaçlılar kaldırmıyor. ancak çanağın bir kenarını cama yaslarsan duruyor onda da mesafeyi göz önüne alırsak kuru alan yan camının en azından 30 cm yüksekliğinde olması gerek. 13 W olan uv'ler biraz daha hafif onu kıskaçlı kaldırabilir.

Kuru alan buyuk oldugunda bu kiskaclilar daha az hareket ettigi ve canakla lambanin kalani hemen birbirinden ayrilabildigi icin once ki sayfada onerdiklerim daha iyi, ozellikle buyuk kuru alanlarda.

Geri