Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lüt Kaplumbağaları

cspr

Gümüş 4 Üye
Katılım
18 Tem 2009
Mesajlar
151
Soyu tükenmekte olan dev Lüt kaplumbağalarının 3-4 yılda 7 bin kilometre yol kat edebildiği ortaya çıktı.


Bilim adamları 14 yıl boyunca Kosta Rika`nın kuzeyindeki plajlarına gelen 46 dişi kaplumbağayı uydu aracılığıyla izledi.

Araştırmacılar, bu kaplumbağaların ekim-martta Kosta Rika kıyısındaki 3 plajda yumurtladığını, daha sonra 500 gün yüzerek Galapagos adalarına ulaştığını, burada da bir süre beslenmek için kaldığını gördü.

Kaplumbağaların, yeniden yumurtlamak için Kosta Rika plajlarına dönmeden önce Güney Amerika`da bazı bölgelerini gezdiği de belirlendi.

ABD, Kosta Rika ve Fransa`daki 8 üniversite, enstitü ve merkezden bilim adamlarının katıldığı araştırmaya imza atanlardan Biyolog Rotney Piedra, La Nacion dergisine yaptığı açıklamada, Pasifik`teki rotalarını gösteren araştırmanın bu kaplumbağaların korunması için hayati önem taşıdığını belirtti.

Deniz yolculuklarının saptanmasına rağmen, son 20 yılda soyu yüzde 90 azalan bu hayvanların davranışları konusu halen karanlık.

1,3-1,70 metre büyüklüğündeki bu kaplumbağaların kiloları 500`e kadar ulaşabiliyor.
 
Geri
Üst