Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

lütfen yardım edin

gok2k

Yeni Üye
kaplumbağamın nesi var bilmiyorum ısıtıcı üstünde ve kuru alanda çok vakit geçiriyor nefes alamıyor gibi ağzını açıyor ve az önce ağzını tam olarak açmasını engelleyen mukus gibi beyaz renkli yapışkan bir şey fark ettim temiz bir bezle sildim rahatladı ama beni endişelendiriyor bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

Akvaryum ölçüleri nedir?
Kaplumbağa kabuk boyu kaç cm?

Akvaryumun ve ekipmanların bir fotoğrafını atın.

Hayvanı su dışında yerde gezdirdiniz mi?
Esintiye maruz kaldı mı?

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Dozu boyuna göre yazayım.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Kaplumbağa kabuk boyu kaç cm?

Akvaryumun ve ekipmanların bir fotoğrafını atın.

Hayvanı su dışında yerde gezdirdiniz mi?
Esintiye maruz kaldı mı?
akvaryum 35x50x25cm kabuk boyu 4.5cm 50w ısıtıcı rampa ve uvb ışığı var filtresi de yeterliydi ne kadar hatırlamıyorum uvb aldığım zaman ısıtıcı lambaya gerek yok uvb ısıtır aynı zamanda demişlerdi almadım tabanda silis kum var bazen yiyor ama sanırım normal bir şeymiş akvaryum dışına sadece kabuğunu temizlemek için alıyorum herhangi bir esintiye maruz kalmıyor zaten iskenderunda yaşıyorum her daim sıcak bir yer

akvaryum 35x50x25cm kabuk boyu 4.5cm 50w ısıtıcı rampa ve uvb ışığı var filtresi de yeterliydi ne kadar hatırlamıyorum uvb aldığım zaman ısıtıcı lambaya gerek yok uvb ısıtır aynı zamanda demişlerdi almadım tabanda silis kum var bazen yiyor ama sanırım normal bir şeymiş akvaryum dışına sadece kabuğunu temizlemek için alıyorum herhangi bir esintiye maruz kalmıyor zaten iskenderunda yaşıyorum her daim sıcak bir yer
Ekipmanların ve akvaryumun fotoğrafını atın.

Uvb için henüz erken hayvan ufak. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Günde 1 saat en çok çıktığı saatte yakıyoruz.

Isıtma ampulü alın. Klasik akkor 40 watt yada halojen 42-46 watt şimdilik yeterli yetişkin olduğunda akkor 60 watt halojen 52-53 W armut ampul alacaksınız. Isıyı doğrudan almalı.

Yazın pencere açılmasına bağlı cereyanda kalma ve klima akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Bu konuda bilgi verdim.

Kabuğu temiz ise dokunmayın. Bu sürekli yapılan birşey değil hayvanı strese sokuyor. Kabuk jeli kullanmayın o zararlı.

Kum yemesinde bir sıkıntı yok.

Gentagutu sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Uvb için henüz erken hayvan ufak. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Günde 1 saat en çok çıktığı saatte yakıyoruz.

Isıtma ampulü alın. Klasik akkor 40 watt yada halojen 42-46 watt şimdilik yeterli yetişkin olduğunda akkor 60 watt halojen 52-53 W armut ampul alacaksınız. Isıyı doğrudan almalı.

Yazın pencere açılmasına bağlı cereyanda kalma ve klima akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Bu konuda bilgi verdim.

Kabuğu temiz ise dokunmayın. Bu sürekli yapılan birşey değil hayvanı strese sokuyor. Kabuk jeli kullanmayın o zararlı.

Kum yemesinde bir sıkıntı yok.

Gentagutu sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.
teşekkürler hocam iyi bayramlar

Geri