Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mandallı Masa Lambaları Hakkında Uyarı

MKarakurt

Moderator
Yönetici
Herkese Merhaba,

Bir yıldır aşağıdaki resimde görülen tipte bir masa lambası kullanıyorum. Son zamanlarda sık sık ampul arızası vermesi üzerine bugün lambanın içini açtım. Lambanın anahtarından duya giden kabloların ve duy terminallerinin tamamen çürümüş olduğunu gördüm. Lambanın günde 12 saat yüksek sıcaklık ve nem altında çalışmasından dolayı terminallerin paslanması belki kabul edilebilir ama kullandıkları kablonun kesiti 0.25mm2 bile değildi. Zayıf akımda kullanılan sinyal-data kabloları gibi bir kablo çekmişler, onun da yalıtımı ısı ve nemin etkisi ile lime lime olmuş. Şansıma kısa devre olmadan önce müdahale ettim.

Yeni bir porselen duy aldım ve çürüyen kabloyu 0.75mm2 ile değiştirdim. Yenileme işleminden sonra ampulün çok daha parlak yanmaya başladığını fark ettim.

Bu tip bir lamba kullanıyor iseniz lambanın içindeki kabloları kontrol etmenizi öneririm. Sizin kablo ve duyunuz da çürümüş veya çürümeye yüz tutmuş olabilir.

Not: Elektrik işleri konusunda tecrübeli değilseniz kesinlikle kendiniz müdahale etmeyin. Tecrübeli birinden yardım alın veya lambanın yenisini alın
knitex lamba.webp

Max 40 ve max 60 watt güç kaldıran llambaları birbirine karıştırdılar. Sıkıntı burada başlıyor.

Max 60 watt olanlarda körük biraz daha uzun. Kablosu kalın ve 1 metre üstü uzunluğu var. Kablo boyu 1 metre altı ise o kesinlikle açıklamada max 60 yazsa bile max 40 güç çekiyordur.

Max 60'larda duy seramiktir.

O kablo 40W da kaldırmaz. Sinyal kablosu gibi bir şeydi. LED ampullere belki dayanır. Halojen için hiç olmazsa 0.50mm2 kablo kesiti lazım.

Geri