Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar başlangıcı

Ahmed Fehim

Bronz 5 Üye
4,5 yaşımda kaplumbağamın kabuğunun çok sayıda noktasında mantar olduğunu tahmin ettiğim beyazlıklar var. Nasıl tedavi etmem lazım ve neyi eksik veya yanlış yaptığım için oluşuyorlar. Vitamin eksikliği veya kabuk jelinden kaynaklı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG-20260707-WA0000.webp
    IMG-20260707-WA0000.webp
    104.9 KB · Görüntüleme: 8
O kabuk jelini çöpe atın. Onun kabuğa faydası olmadığı gibi hava almasını da önler. Zaman içinde kabuğu deforme eder.

Arkadaki plakada açılma var mı?

Beyazlık mantara benziyor ama plaka altında ona yapacak tek şey ısıtma lambası altına durup kurutması.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Akvaryumda hangi ekipmanlar var?

Kabuk jeli kullanılmayı uzun süre önce bıraktım ama bi süredir akvaryumuna vitamin damlatmadım bunun etkisi olabilir mi? Su miktarına göre vitamin miktarı ve ne aralıkla vereceğimi nasıl ayarlayacağım?

Plaka açıldığını zannetmiyorum birkaç hafta oldu tüm plakaları çıkalı.

Yem olarak dajana marka kurutulmuş gammarus veriyorum, yem miktarı ne kadar olmalı hayvan beni görünce sürekli yem ister gibi hareketleniyor.

Akvaryumda yaklaşık 90lt su var. Lifetech 838 dış filtre kullanıyorum. Tetra ht 150 ısıtıcı ve kuru alam için lambası var ama son zamanlarda labmasjna çok az çıktığını gördüm bundan kaynaklı da olabilir.

Geri