Günde tk öğün , iki öğün ya da üç öğün gibi seçenekler yapabilriisniz.. Ben günde üçtüm, okul başlayınca ikiye düştü ama aç kalmasın diye normalde öğlen verdiğim kısmı ssabaha ekliyorum okula giderken.. Bir de eve gelince veriyorum.. Kafası hacminde dediğim oran ise her öğün için geçerli değil.. Tüm öğünlerin toplamı o büyüklükte olmalı... Ve sadece yeme bağlı kalmayın.. Yem olarak Sera Raffy P Ve I vazgeçilmezdir... I yerine normal poşet karides de alabilriisniz.. Kaplumbağanız küçük olduğundan protein olması kabuk sertliği için iyi olacak.. Balıklar için satılan küp yem(tubifex) deneyebilirsiniz ya da kan kurdu.. Ek yem deneyebilirisniz.. Sanyu poşet gibi... Ben artık veremiyorum ondan çünkü yem küçük kaldı o büyüüynce ve yem yerine elimi ısırıyor... Ama sizin için sorun olmaz.. Ve ara ara kıvırcık marul deneyin.. 1 yaşından sonra bitkileri çok sevecek ve sık yiyecek birçok türünü... Şimdi sevmeyebilri ama deneyin yine de...
Nadiren haşlanmış tatlı patates ve haşlanmış (yağ salça gibi eklentiler olmadan) tavuk göğsü ya da çiğ balık verebilirsiniz.. Ama çok küçük bir miktarda..