Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

manyakcanımda piramitleşme mi var

duyguserdar

Bronz 1 Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
100
bana gayet sağlıklı gözüküyor ama arkadaşım piramitleşme olduğunu idda ediyor.. sizce hasta mı kaplumbağam? hastaysa ne yapmalıyım?mailto:/img191/3746/bs100100210162641.jpg
mailto:/img684/3805/bs100100210162556.jpg
bs100100210162622.jpg
 
hmm resimler biraz flu olmuş tam birşey söyleyemiyeceğim ama banada sağlıklı gibi geldi sanki .. ama o ilk resimde kabuğunun üstünde iki leke varmış gibi duruyor, varmı ? yoksa ışıktan dolayı parlamamı sadece ?
 
lekesi yok ışık parlamış. sanırım biz bu piramitleşmeyi gözümüzde tam canlandıramadığımızdan dolayı endişelendik :) piramitleşme demek bu dğil yani dğil mi?? :D
 
duyguserdar' Alıntı:
lekesi yok ışık parlamış. sanırım biz bu piramitleşmeyi gözümüzde tam canlandıramadığımızdan dolayı endişelendik :) piramitleşme demek bu dğil yani dğil mi?? :D

Evet piramitlenme yok ozaman :) kaplumbağanız sağlıklı bir sorun yok .. Yinede tekrar geçmiş olsun ..
 
Piramitleşme konusunda endişelenmenize gerek yok, forumda bir fotoğraf vardı piramitleşme ile ilgili ancak sanırım silinmiş olmalı, yine bulabilirsem eklerim zaman bulduğumda. Çok net değil fotoğraflar ama görünen bir problem yok gibi anlaşıldığı kadarıyla diğer arkadaşların da dediği gibi.
 
Bence sorunu yok geçmiş olsun.Dikkat edin olmasın. Olursa bir daha düzeltilemez çünkü.
 
Evet dikkat edin.. Piramitleşme düzensiz beslenme sonucu oluyor.. Mesela gereğinden fazla protein alımı..
 
tesekkür ederim.. fazla protein vermiyorum sanırım ama düzenli besleme derken saat olarak mı?? okul dolayısıyla her gn farklı saatte besliyorum sakıncası olur mu?
 
Pramitleşme adına sorun olmaz ama her gün aynı saatlerde vermeniz size alışması ve düzenli bir beslenmesinin olması açısından iyi olur. Öyle olduğunda yem yememe iştahsızlık gibi sorunlarla daha az karşılaşırsınız.
 
Günde tk öğün , iki öğün ya da üç öğün gibi seçenekler yapabilriisniz.. Ben günde üçtüm, okul başlayınca ikiye düştü ama aç kalmasın diye normalde öğlen verdiğim kısmı ssabaha ekliyorum okula giderken.. Bir de eve gelince veriyorum.. Kafası hacminde dediğim oran ise her öğün için geçerli değil.. Tüm öğünlerin toplamı o büyüklükte olmalı... Ve sadece yeme bağlı kalmayın.. Yem olarak Sera Raffy P Ve I vazgeçilmezdir... I yerine normal poşet karides de alabilriisniz.. Kaplumbağanız küçük olduğundan protein olması kabuk sertliği için iyi olacak.. Balıklar için satılan küp yem(tubifex) deneyebilirsiniz ya da kan kurdu.. Ek yem deneyebilirisniz.. Sanyu poşet gibi... Ben artık veremiyorum ondan çünkü yem küçük kaldı o büyüüynce ve yem yerine elimi ısırıyor... Ama sizin için sorun olmaz.. Ve ara ara kıvırcık marul deneyin.. 1 yaşından sonra bitkileri çok sevecek ve sık yiyecek birçok türünü... Şimdi sevmeyebilri ama deneyin yine de...

Nadiren haşlanmış tatlı patates ve haşlanmış (yağ salça gibi eklentiler olmadan) tavuk göğsü ya da çiğ balık verebilirsiniz.. Ama çok küçük bir miktarda..
 
Cvp: manyakcanımda piramitleşme mi var

arkadaşlar kabuk pramitleşmesi tam olarak kabuğun hangi kısımlarında gerçekleşiyor ve nasıl bir şekil alıyor ?
 
Cvp: manyakcanımda piramitleşme mi var

Genelde kabuğun kenarından ortasına doğru merdivensi bir yapı oluşuyor. Ama kabuğun ortasındaki sivriliği kabuk piramitleşmesi olarak görmek yanlış olur. Genç kaplumbağalarda kabuk bir miktar sivri olabilir. Bu kabuk piramitleşmesi değildir.
 
Cvp: manyakcanımda piramitleşme mi var

evet sivrileşme genç kaplumbağaların genelinde oluyor benimkinde de var. Anlamadığım kısım, merdivenleşme kabuğun her parçasındamı gerçekleşiyor yoksa kabuğun genelinde yani tümünde tek bir merdivensi yapımı oluşuyor. Umarım izah edebilmişimdir :)
 
Geri
Üst