Maykıl
Yeni Üye
Herkese merhabalar, ben forumda ve kaplumbağa bakma konusunda yeniyim. Bir arkadaşımdan aldım Maykıl'ı ve aldığımda -forumda okuduğum yazılara göre- ölüm fanusunda yaşıyordu.Yaklaşık 7 yaşında ve kafasında sol tarafta tümörü var. Tümörünü bir yere sordum ve bir şey olmaz dediler. O konuda bir kaç yere daha danışmak istiyorum. Maykıl çok az büyümüş çünkü hiç yem yemiyormuş ama ben şu an sadece Tetra Reptomin isimli yemi kullanıyorum ve günde 6 7 tane atıyorum. (Bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama attıktan sonra 3 4 dakika içerisinde hepsini yemiş oluyor). Maykıl'ın boyunu nasıl ölçeceğimi bilmediğim için kafası hariç 6 cm, yani sadece kabuk boyu. Kafasıyla beraber 7.5 cm civarı. Ben Maykıl'ı aldıktan sonra ona imkanım yettiğince bir tane akvaryum aldım ve içini taşlarla doldurdum içerisinde bir rampası da var. Yaptıklarım ne derece doğrudur bilmiyorum ama ölü bir hayvan gibiyken şimdi yüzüyor rapmadan tırmanıp suya atlıyor. Benim çok hoşuma gitti bu canlanma ve onun için daha başka neler yapabilirim buradan, bilen insanlardan bilgi almak istedim.
Ben kaplumbağa bakımı konusunda her türlü bilgiye aç bir insanım ve buradaki tecrübeli insanlardan yanıt bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim
Fotoğraflarla Maykıl
mailto:/1znolmb.jpg
mailto:/2vsewz4.jpg
mailto:/mvltp2.jpg
mailto:/6ntpol.jpg
mailto:/23jls41.jpg
mailto:/npexwp.jpg
mailto:/27xktp0.jpg
mailto:/153mqdf.jpg
Daha önce hiç forum kullanmadım, başlığı yanlış yere açtıysam lütfen gören yetkililer düzeltip bana haber verirlerse sevinirim :/
Edit : Maykıl'ın durumu özel gibi göründüğü için herhangi bir başlığın altına değil de ayrıca açtım konuyu bunu da belirtmek isterim.
Ben kaplumbağa bakımı konusunda her türlü bilgiye aç bir insanım ve buradaki tecrübeli insanlardan yanıt bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim
Fotoğraflarla Maykıl
mailto:/1znolmb.jpg
mailto:/2vsewz4.jpg
mailto:/mvltp2.jpg
mailto:/6ntpol.jpg
mailto:/23jls41.jpg
mailto:/npexwp.jpg
mailto:/27xktp0.jpg
mailto:/153mqdf.jpg
Daha önce hiç forum kullanmadım, başlığı yanlış yere açtıysam lütfen gören yetkililer düzeltip bana haber verirlerse sevinirim :/
Edit : Maykıl'ın durumu özel gibi göründüğü için herhangi bir başlığın altına değil de ayrıca açtım konuyu bunu da belirtmek isterim.