Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Maykıl'ın bakımı konusunda yardım bekliyorum

Cvp: Maykıl'ın bakımı konusunda yardım bekliyorum

benim kaplumbağamda zamanında kulak enfeksiyonuna yakalanmıştı ama ben erken farkettiğim için tedavi ile çare bulabildik. kaplumbağa konusunda bilgisi var ama cerrahi müdahale konusunda bilgisi ne derece bilmiyorum açıkçası. bizim bir arkadaş vardı forumda veteriner fakültesinde okuyan o foruma gelirse onun hocalarına da sorabiliriz ama zaman kısıtlı. sen cevabı al bakalım ne diyecek yaparım derse ben seni alır götürürüm.

Önemli değil Burak. Ufaklık sağ salim bir şekilde operasyonunu geçirsinde bizim için en önemlisi o. Bu arada operasyon yapılırsa hekime ne zamandır bu durumda olduğunu da tekrar yüzyüze iken belirt. Her ihtimalde operasyon sonrası antibiyotik tedavisi önerebilir diye bunu belirttim. Her detayı belirtmekte fayda oluyor.

Tekrardan merhaba, Maykıl için izmire gitmeyi başaramadım ama Isparta'da araştırdım bir tane veteriner buldum. Götürdüm oradaki sıvıyı çektiler 5 günlük bir antibiyotik verdiler. Şişlik tekrar oluştu ilk günden ama ilacı uyguladım 5 günün sonunda geçmeyince tekrar konuştum çok uzun zamandır iltihaplı olduğu için normal olduğunu ve başka bir tedavi yöntemi olmadığını söylediler. Kulak iltihabı olduğunu öğrendim fakat başka bir tedavi yöntemi var mı bilmiyorum, bu konuda bilginiz var mı acaba?

başka tedavisi yok ufak bir kesi ile tamamen içi temizlenmeli tamamen temizlenmediği için iltihap yine oluşmaya başlamış. bu işlemden sonra suyu sürekli temiz olmalı ve metilen damlatılmalıydı. antibiyotik uygulaması yanında bu da gerekli.

Bunu söylemedi işte ben bu bilgiyle yarın gidip bir daha temizleteyim ve söyleyeyim iyice temizlesin. Suyunu da temiz tutuyorum, değiştirmek zorunda kalsamda henüz motor alamadım :( Ama bu durumdan kurtarırsam bir de ben sınav döneminden rahat geçersem bunu halledeceğim.

Mavi damala al. Madem filtre yok bakteri üremesin. Cem in ediği gibi bölge temizlenememiş.

Ama filtresizde olmaz.

Geri