Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Menekşe ile Muharrem'in kabuk temizliği hakkında..

derinakyel

Bronz 5 Üye
Merhabalar.

Öncelikle Akvaryumum 70-40-37.5 ölçülerinde. Akvaryumdaki su 8.4 litre şu anda.

53watt halojen lamba kullanıyorum. Kuru alana 23 cm uzaklıkta

Akvaryum içinde ısıtıcım da filtrem de mevcut. Arıtılmış su kullanıyorum sıcaklığı da genellikle 32-30° de sabit tutuyorum.

Son zamanlarda bebeklerimin kabuklarının tepe kısmında böyle beyazlaşmalar oluştu. Sadece tepe kısmında var biraz araştırdım kabukları büyüyor vs. Tarzı bilgilere ulaştım ama endişelendim

Çünkü evet kabukları birkaç cm büyüdü farkındayım ama bu denli beyazlık olur mu ya da o beyazlığın sebebi o mu merak ettim. Siz de bakar mısınız?

Kabuk boyları 4.8 ile 3.7 cm şu an. Ne yapmam gerekiyor? Bir de çok çabuk büyüdüler bu kötü bi şey mi? Sahipleneli çok olmadı hızlı büyümeleri normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20250715_191539.jpg
    IMG_20250715_191539.jpg
    5.5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG-20250715-WA0023.jpg
    IMG-20250715-WA0023.jpg
    859.9 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250706_215438.jpg
    IMG_20250706_215438.jpg
    4.5 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250715_191646.jpg
    IMG_20250715_191646.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 8
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın birinin kabuğu iyi duruyor diğerinde plaka kavlaması var. Bir sorun yok. Çok az bir kireç kuruması var. Arıtmada olsa kireç tam süzülmüyor.

Hayvan büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. Böyle bir durum söz konusu ama açılıp atılması için daha zaman var.

Turtle pieri yükseltip suyu 15 cm derinliğe çıkarın. Hayvanlar alışmıştır yüzmeye başlarlar. Artı su ısıtıcının güvenliği için de derinlik lazım. Çalışırken hava ile temas ederse sıcak camın tavı bozulup patlar.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvanlar tutunup dışarıyı seyreder ve uyurlar.

Uyurken gövdeleri su içinde olmalı. Böylece üşümezler.

Diğer boş uca dışı tırtıklı kaseyi ters çevirip koyabilirsiniz. Üstüne oturduklarında gövdeleri su içinde burunları su dışında uyuyabilirler.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın birinin kabuğu iyi duruyor diğerinde plaka kavlaması var. Bir sorun yok. Çok az bir kireç kuruması var. Arıtmada olsa kireç tam süzülmüyor.

Hayvan büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. Böyle bir durum söz konusu ama açılıp atılması için daha zaman var.

Turtle pieri yükseltip suyu 15 cm derinliğe çıkarın. Hayvanlar alışmıştır yüzmeye başlarlar. Artı su ısıtıcının güvenliği için de derinlik lazım. Çalışırken hava ile temas ederse sıcak camın tavı bozulup patlar.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Hayvanlar tutunup dışarıyı seyreder ve uyurlar.

Uyurken gövdeleri su içinde olmalı. Böylece üşümezler.

Diğer boş uca dışı tırtıklı kaseyi ters çevirip koyabilirsiniz. Üstüne oturduklarında gövdeleri su içinde burunları su dışında uyuyabilirler.
Teşekkür ederim

Geri