Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba 2 tane su kaplumbagam var 3 aydir bizimle bebekler bakimi hakkinda yardimci olurmusunuz

merve özdemir

Gümüş 4 Üye
Günde 3 defa yem veriyorum sabahları 2 karides 1 temel yem öğlen 1 tane temel yem gece de 2 karides 1 temel yem atıyorum biri için 6 cokmu fazla yiyorlar diye veriyorum. Birde akvaryumu sıcak yere koyduk kaloriferin yanında ısıtıcı kesinlikle sartmi neler almam gerekiyor bilgilendirirmisiniz

Ekli dosyalar

• 20250408_182103.jpg
    20250408_182103.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20250409_001946_Gallery.jpg
    Screenshot_20250409_001946_Gallery.jpg
    840.2 KB · Görüntüleme: 27
Günde 3 defa yem veriyorum sabahları 2 karides 1 temel yem öğlen 1 tane temel yem gece de 2 karides 1 temel yem atıyorum biri için 6 cokmu fazla yiyorlar diye veriyorum. Birde akvaryumu sıcak yere koyduk kaloriferin yanında ısıtıcı kesinlikle sartmi neler almam gerekiyor bilgilendirirmisiniz
Suyun içindeki dekorlara gerek yok boyalı oldukları için suya salınım yapabilir ve hayvan çarpıp yaralanabilir.
Kuru alan için 50w civarı halojen lamba takın 30 32 derece olsun
Suyun içine akvaryum ısıtıcı takıp 28 dereceye ayarlayın ve filtrasyon için iç filtre kullanın

Suyun içindeki dekorlara gerek yok boyalı oldukları için suya salınım yapabilir ve hayvan çarpıp yaralanabilir.
Suyun içine akvaryum ısıtıcı takıp 28 dereceye ayarlayın ve filtrasyon için iç filtre kullanın
Süsleri sıkılmasinlar diye koydum üstlerine falan çıkıyorlar eğleniyorlar diye dusundum yukardan atladiklarinda çarpmayacaklari şekilde koydum ama sorun olursa çıkarayım yine .lamba ve ısıtıcı alacagim insallah

Birde iç filtreye dalga yapar diyorlar ama sorun olurmu

Süsleri sıkılmasinlar diye koydum üstlerine falan çıkıyorlar eğleniyorlar diye dusundum yukardan atladiklarinda çarpmayacaklari şekilde koydum ama sorun olursa çıkarayım yine .lamba ve ısıtıcı alacagim insallah
Suya salınım yapar ve sıkılmazlar siz yinede bir şey olmasını beklemeden çıkarın ısıtıcı ve lambayı da geciktirmeyin cünkü hassas hayvanlar en ufak şeyden hasta olabiliyor bu boydayken

Suya salınım yapar ve sıkılmazlar siz yinede bir şey olmasını beklemeden çıkarın ısıtıcı ve lambayı da geciktirmeyin cünkü hassas hayvanlar en ufak şeyden hasta olabiliyor bu boydayken
Çok teşekkür ederim hemen alıp takacağım insallah

Silis kum yeter boyalı şeyler salınım yapar yemde her birine stick 3-4 karideste 5-6 yeter sabah akşam

Bunları kullaniyorum

Ekli dosyalar

• 20250409_184956.jpg
    20250409_184956.jpg
    887.8 KB · Görüntüleme: 7
  • 20250409_184951.jpg
    20250409_184951.jpg
    849.6 KB · Görüntüleme: 7
Şimdi bu 2 yeme yanlış bişey demeyim her birine sabah akşam stick 3-4 karideste 4-5 yeter gibi ama yem verirken kendi suyuyla farklı kaba alıp yemini yiyip tekrar suya birakabilirsin böyleyken birbirine girebilirler

Aldığında 3-3.5 cm olsa 3 ayda 6-7 cm gibi olması lazım hemen hemen

Geri