Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba 2 tane su kaplumbagam var 3 aydir bizimle bebekler bakimi hakkinda yardimci olurmusunuz

Hayvana dokunmayın streslenir korkar bu seferde iştahsızlık fln ortaya çıkar zaten ortama ayak uydurmaya çalışıyorlar siz kendiniz kuru alana çıkarmayın
Bende cok bilmedigim icin bazilarininki kuru alana cikiyor goruyorumya bunlar hiç cikmiyor acaba bilmiyormu orayı görmüyormu falan diye düşünüp sacma seyler yapabiliyorum😂

Onları biraz kendi haline bırakın yemini verin ekipmanlar tam olsun emin olun size ve ortama ortalama 1 haftada alışacak ve sizi goruncede kuru alandan inmez şuan korkuyordur ortama fln alismadigi için en güvende hissettikleri yer sudadır lamba gelince kendileri çıkar sizi görünce başta kaçarlar ama sonradan kaçmazlad çünkü alışmış olurlar

Onları biraz kendi haline bırakın yemini verin ekipmanlar tam olsun emin olun size ve ortama ortalama 1 haftada alışacak ve sizi goruncede kuru alandan inmez şuan korkuyordur ortama fln alismadigi için en güvende hissettikleri yer sudadır lamba gelince kendileri çıkar sizi görünce başta kaçarlar ama sonradan kaçmazlad çünkü alışmış olurlar
Kuru alana çıktıklarinı görüyorum bazen odaya benim geldiğimi görünce hemen suya atliyorlar

6 cm kabuk boyu sonrası düz dikdörtgen 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gidecek bir akvaryuma geçin bu paludaryumlar uygun yapıda değil.

Isıtma lambasını başlarda rampaya çevirin ısıyı algılasınlar sonra alana ortalayın.

6 cm kabuk boyu sonrası düz dikdörtgen 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gidecek bir akvaryuma geçin bu paludaryumlar uygun yapıda değil.

Isıtma lambasını başlarda rampaya çevirin ısıyı algılasınlar sonra alana ortalayın.
Benim kaplumbağa kuru alandan suya geçince bı ters duruyor birkaç saniye acaba kuru alanda mayısıp suyada gelince öyle mi oluyor yoksa hastami

Buyuk dolapli akvaryum yaptiracagim şimdi biraz büyüyene kadar bunda idare edeceğiz . Tamam lambayı o şekilde rampaya doğru koyarim

Kuru alanda lamba altında dururken su kaybına uğrar derisi gerilir. Suya inince bir rahatlama olur.

Suda su ısıtıcı yoksa yani su olduğundan soğuksa soğuk su çarpması da aynı etkiyi yapar.

Kuru alanda lamba altında dururken su kaybına uğrar derisi gerilir. Suya inince bir rahatlama olur.

Suda su ısıtıcı yoksa yani su olduğundan soğuksa soğuk su çarpması da aynı etkiyi yapar.
Kaloriferin yanında duruyor su sıcaklığı iyi ama ısıtıcı takınca daha iyi olacak insallah

Geri