Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba, Ben Bonii! Sağlığım hakkında yorum bekliyorum!

Yem istediği için çırpınıyor.

Günde tek öğüne düştünüz mü? Kaç adet yem veriyorsunuz?

Kumda yem artığı kokusu aldığı için yiyor olabilir.

Hayvanı aç bırakmışsınız. Verdiğiniz yem oranı 3 cm kabuk boyundaki hayvan için. Hayvanın çırpınması normal.

Günde tek öğüne düşün. 15 adet juvenile, ertesi gün 30 tane gammarus verin. Ek olrak tetra reptomin ve mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemlerinden birini alın. 4 yem olsun.

Juvenile bitince adult olanı alın. Gammarus yerine dajana gammarus sticks yemi yada tiksinmezseniz tropical reptiles carnivore yemi alın. Bu cırcırböceği ve un kurdu içeriyor. Birazda stick yem var.

Günde tek öğüne düşün derken; bir gün juvenile, diğer gün gammarusu şeklinde mi oluyor? Dönüşümlü yani

Günde bir öğün vereceksiniz. Her gün sadece tek marka yem vereceksiniz. Dediğim yemleri de alın. Program yapalım.

O zaman elinizdeki yemler ile 6 cm kabuk boyuna kadar devam edin. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

5 juvenile 10 adet gammarus vereceksiniz.

Hayvan dün sabah nasıl becerdiyse artık akvaryumdan kaçmış yürümüş gitmis. Salonun orta yerinde bulduk ve güvenlik önlemlerini artırdık. :)

Ekli dosyalar

• IMG-20250409-WA0000.jpg
    IMG-20250409-WA0000.jpg
    204.5 KB · Görüntüleme: 5
Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın.

Kaçış boşluğunu iyice ayarlayın. Bir kez kaçtıysa öğrendiğinde yine kaçacaktır.

Galiba en tatlı zamanlari bu dönem. Büyüyünce çirkin oluyorlar :)

Ekli dosyalar

• 20250412_104853.jpg
    20250412_104853.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 6
Bu bakışı biliyorum. En son gördüğümde akvaryumdaki bütün bitkilerin yapraklarını sökmüştü.

Diğerini ısırıyor diye kızmıştım. İçerledi. Baktığım bir zamanda göstere göstere bitkileri parçaladı. Sonra kıçını dönüp kafasını kaldırıp bu bakışı atarak baktı. İlerleyen 2 hafta küstü. Yeme gelmedi. Sonra barıştık.

Ahahaha. Çok iyi yaa. Bizimki de akşam olunca geçiyor köşedeki yerine hemen. (Filtrenin üstü) Yarısı suyun içinde bacaklar aşağıda sallanmış olarak bakıyor bize böcül böcül. Tabi filtrenin titreşimi de var, rahatlatıyor olabilir.

Daha küsmelere başlamadık biz. Yem kutusunu görür görmez deliye dönüyor.

Geri