Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba, Ben Bonii! Sağlığım hakkında yorum bekliyorum!

Suyunu temiz tutun. Metilen mavisi alın. 3 günde bir 1 damla suya damlatıp suyu karıştırın. Çok yoğun mavi olmasın. Fazla damlatırsanız biraz su alıp temiz su ekleyerek inceltin.
Metilen mavisini nereden bulabilirim Cem Hocam?

Nette satılıyor. Şimdi farklı markalarda da çıkmış ama oranlarını bilmiyorum. Contra-ichthyo uygun.

@cem Abi şikayet oluşturdum gereğinin yapılmasını istiyorum.

Epey düzeldi yanağı. Damlayı 4 gündür kullanıyorum, ne kadar devam edebilirim?

Düz hale gelene kadar devam edin. Normalde ayları bulur. Hayvan daha hızlı iyileşiyor.

Su ısıtıcıyı çıkarmayın 28-29 derece civarı ayarlayın.

Isıtma lambasını konumlandırdınız değil mi?

Isıtma lambası konumu iyi. Fakat derece şu an kullanmiyorum, 28-29 aralığında şu anda. Havalar da çok sıcak olunca.

Ekli dosyalar

• 20250722_125919.jpg
    20250722_125919.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
Derece şart. Sera precision marka cam çubuk derece en uygunu bunu kıramıyorlar.

Net veriyi bu verir. Lamba mesafesi uygun olmayabilir. Su ısıtıcıda kalibrasyon hatası olabilir. Bu da suyu olduğundan fazla yada az ısıtabilir.

Lamba için evde kullanılan cam dereceyi kullanabilirsiniz. Hayvanı sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Pardon hocam yanlış yazmışım. Derece var tabi, ısıtıcıyi şu anda kullanmıyorum. Bugün hava çok sıcak insanın beyni kaynıyor.

Su 28-29 tamam sabaha doğru 26-27 aşağısına dusuyormu sabahları soğuk olur

Su ısıtıcıyı kullanın. Üst sıcakta çalışmaz ama altına düştüğünde devreye girer.

Hayvanın sağlığı önceliğimiz. İltihabın gitmesi için damarlar genişlemeli. Bu da ısıyla olur. Gece sabaha doğru su en soğuk halde olur. Isı 28 altına düşmesin.

Geri