Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba, yeni başlıyorum

M€RC@N

Bronz 2 Üye
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
93
öncelikle merhaba bı tanısma bölümü bulamadıgım ıcın buraya yazmak istedim.(varsa şimdiden kusura bakmayın ^^)
benim bır sorum olacaktı sızlere su kaplumbagasını hayatımdan daha görmediğim halde bi arkadasım bana su kaplumbagası hediye almıs ve ben bakımı hakkında en ufak bı bılgı bılmıyorum sıze soracagım konu ıse bana aldıkları kap

bunun benzeri birşey kaplumbagam ise daha bozuk bir lira kadar
bu sıtede bakımı ile ilgili bazı bılgıler okudum
özellikle bu kaba bı ısıtıcı alabılırmıyım suyun sıcaklıgı ne kadar bilmiyorum yarın ılk ısım onu ölçmek olacak ama yinede bi ısıtıcı sart gıbı cunku kaplumbagam eve geldıgınden berı -cok sarsıldı sanırım minibüslerde- uyuyor arada bır kafasını dısarıya cıkarıyor
simdi sıze sormak istediğim soru su bu kaba ısıtıcı alabılır mıyım veya almazsam kaplumbagam yasarmı ısıtıcı sartmı ve
bende ki yem süngerimsi birsey kurt gibi suya atınca şişti flan anlatabıldım mı bılmıyorum netten resım bulamadım ama ne tür yem alabilirim veya bu yem yeterlı midir.
birde bana yarısına kadar su doldurun dedıler korkuyorum daha kucuk simdilik bir parmak su koydum
bu sekılde bakabilir miyim kesınlıkle bunlarda onemli dedıgınız sartlar var mıdır yardımcı olursanız cok sevınırım sımdıden teşekkür ederim....


http://www.google.com.tr/imgres?q=su+kaplumbagas%C4%B1+kap&um=1&hl=tr&biw=1639&bih=760&tbm=isch&tbnid=bjlq4ZjshgYbMM:&imgrefurl=http://www.akvaryum.com/Forum/su_kaplumbagasi_sorunu_k464978.asp&docid=KMXWMYtnPYFJEM&imgurl=http://www.dogakoleji.com/Resimler/Image/kab.jpg&w=280&h=260&ei=AFD7TvzUOZL44QT8l7yNCA&zoom=1&iact=hc&vpx=1378&vpy=286&dur=731&hovh=186&hovw=199&tx=151&ty=78&sig=109083850053115556516&page=1&tbnh=127&tbnw=132&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:15,s:0
 
Cvp: Merhaba..

Öncelikle hoşgeldiniz.

Biz bu kapları ölüm fanusu olarak adlandırıyoruz.Maalesef hem su hacmi hem de karasal alan olarak bir kaplumbağaya yetmesi imkansız.

Eğer maddi olarak imkanınız varsa 50 cmlik standart bir balık akvaryumu sizi 2 sene kadar idare edecektir.
Ama akvaryum imkanınız yoksa yapı marketlerde satılan büyük plastik kaplardan alıp içerisine aynı akvaryumda yapacağınız gibi ısıtıcı, kuru alan ve filtre koyabilirsiniz.

Isıtıcı, kuru alan olmazsa olmazları kaplumbağa bakımının.

Umarım biran önce bu can için gerekli şartları oluşturabilirsiniz.
 
Cvp: Merhaba..

o resimdeki gibi bir kabda besleme sakın.cam bir akvaryumun olmalı ısıtıcın ilk alman gereken şey onun yanında olmazsa olmazı ısı veren ve solaryum gibi güneş enerjisi veren bir uv lamba + su arıtıcı.
Kplumbağan bunlar olmadan Allaha emanet yaşar...akvaryumun güneş gören ve 28 derece ortalama olarak..su ve hava sısısı eşit olmalı.çak çabuk hastalanabilen hayvanlardır vakit kaybetme ve yuvasını oluştur.Ayriyetten forumda kendimisi tanıtalım bölümü var her form sitesinde olduğu gibi.
Hoş geldin sefa geldin:)
 
Cvp: Merhaba..

yorumlarınız ıcın cok tesekkur ederım maddı ımkan hıc sorun değil ona birsey olmasın yeter o yuzden ne gerekiyorsa simdi elimde kalem kağıt alıncaklar listesi olusturuyorum ona şimdi size sacma veya komık gelebilir ama dediğim gibi hiç görmediğim bi hayvan o yuzden soruyorum şimdi ben bu hayvanı balık gibi direkt aldıgım cam fanus ıcıne bırakacagım değil mi
 
Cvp: Merhaba..

Cam fanus değilde akvaryum diyelim biz ona :)

Elinizden geldiği kadar büyük bir akvaryum almalısınız.minimum uzunluğu 50 cm olsun ki kaplumbağanız rahat yaşasın.

Kuru alan olarak ya cd kabı, cam gibi bir malzemeden kuru alan yapacaksınız ya da kaya, taşlardan oluşan bir kuru alan hazırlayacaksınız.
Turtle bank ya da pen plax gibi hazır kuru alanlardan da alıp kullanabilirsiniz.

Isıtıcı olarak 100W termostatlı bir ısıtıcı alıp su sıcaklığını 28 dereceye sabitlemelisiniz.

Aldığınız akvaryuma uygun bir iç, şelale veya dış filtre edinmelisiniz.

Yem olarak ise ana yem tetra reptomin ya da sera raffy p alarsanız sağlıklı bir ana yem tercih etmiş olursunuz.
Ek yem olarak ise sera raffy I ya da açık karideslerden alabilirsiniz başlangıç olarak.

Zamanla vitamin, kuru alanı ısıtmak için lamba gibi gereçleri de edinmeniz gerekecek :)
 
Cvp: Merhaba..

teşekkür ederim bu haftasonu o zaman alırım tum ıhtıyaclarını burada bır kac yere baktıgımda bana hep bu plastık olan kaplarda yasayacagını söyledıler onun sonucunda bende aldım bunlardan zaten baya durgun su anda umarım hafta sonu hareketlenır :))))
 
Cvp: Merhaba..

Soğuk suyun etkisiyle maalesef metabolizması yavaşlıyor.
Ölümcül sonuçlarla karşılaşmadan umarım kurtulur ölüm fanusundan.
 
Cvp: Merhaba..

sakın fanus alma:)bildiğimiz cam akvaryum olsun...(fanus derseniz yuvarlak cam bir kap verirler sana bunda kaplumbağa bunalıma girer:)

bence hafta sonunuda bekleme derim sana..
 
Cvp: Merhaba..

tamam cam akvaryum dediğimde verirler sanırım aldıgımda zaten burada paylaşacağım umarım dogru bır sekılde bulurum :D kuru alan olarakda şimdilik kaya benzeri bir yapı alsam olur herhalde ki bu plastik kapta bile kaybediyorum kendisini birde haftasonu ancak alabilirim o zamana kadar her gun suyunu değişitirip yemini bir tane olarak veriyorum umarım hafta sonuna kadar birsey olmaz
 
Cvp: Merhaba..

Evin sıcak olan bir yerine koyarsanız üşümesin hayvancık.

Bir de içinde kaplumbağa besleyeceğinizi söylemeyin aldığınız yere.Size ufacık bir camdan kap verirler bu seferde.

Siz 50 cm lik balık akvaryumlarına bakın.
 
Cvp: Merhaba..

tamam teşekkür ederim birde yalnız sıkılır mı acaba yanına arkadas almalımıyım
 
Cvp: Merhaba..

Gerekli şartları sağladığınızda buna kendiniz karar verin.

Bakımları gerçekten zor hayvanlar.Ben tek bakılması taraftarıyım ama.
 
Cvp: Merhaba..

Sitemize hoş geldiniz. Bakım kategorisinde ve teraryum&paludaryum kategorilerinin en üstündeki sabit konularda gerekli bilgiler ve örnek kaplumbağa yaşam alanları var. Onları inceleyip hangisi hoşunuza gittiyse benzer bir sistem kurabilirsiniz. 40-50 TL minimum bir bütçe ile 200TL ye kadar arzu ettiğiniz bir sistem kurulabilir. Ancak filtre, ısıtıcı ve akvaryum önceliğiniz olsun. Eğer maddi sıkıntınız yoksa kuru alanı kaya değil de vantuzlu ya da mıknatıslı olan cama takılanlardan alırsanız suda yüzecek daha fazla alan kalır. En son çare bir taş yada kaya tercihiniz olabilir.

Umarım en iyi şekilde kaplumbağanıza bakarsınız, sitede her türlü bilgi mevcut.

Tekrar hoşgeldiniz :)

Ben tek bakmanızı tavsiye ederim, çünkü büyüdükçe saldırganlaşmaya başlıyorlar. Tevrübe kazandığınızda ileride isterseniz alırsınız :)
 
Cvp: Merhaba..

yalnız yasarlarsa sorun yok bende bi once bırısıne bakmasını ögrenıyım sonra diğerine gecerim ben sadece yalnız bunalmasın hayvancık dedim

eminemre teşekkür ederim yazınız için ama dediğim gibi ya gittiğim yerler ticari amac güdüyorlar yada ellirinde malzeme yok oldugu için bunlar yeter diyorlar bende arastırıp gitmek için bu siteyi buldum ki iyi kide bulmusum sizin gibi hayvanseverler cok yardımcı oldunuz bana simdi en azından ne ıstedıgımı bılır sekılde gıdecegım alısverıse kı maddi durum hıc sorun deıl o buyusun yeter şimdilik cok kucuk dediğim gibi bozuk bir lira kadar korkuyorum bırsey oalcak diye
 
Cvp: Merhaba..

Kaliteli yemler, vitamin takviyesi sabit sıcaklık ve güneşleneceği bir alan ile hiç korkmayın 5-6 ayda 5-6 cmye ulaşacak. :) Büyüdükçe daha da çok şey yapmak istiyorsunuz.

Genelde size ısıtıcı filtre falan satmak istemeyeceklerdir, siz kaplumbağa için alıyorum diye özellikle belirtmeyin. Kendinizden emin şunları istiyorum diye gidin. İmkanınız varsa internet sitelerinden alışveriş yapın. Yapmayacaksanız bile oradaki fiyatları not alın, dükkandakilerle karşılaştırın.

Önereceğimiz ve daha önce bu siteden arkadaşların alışveriş yaptığı siteler: otuz.com, juenpetmarket.com, ve gittigidiyor.com.

Yine akvaryumunuzun hacmini önce belirleyip, filtre ve ısıtıcıyı ona göre alırsanız sıkıntı çekmezsiniz. Filtrenizin debisi(paketlerde ve sitelerde yazar litre/saat şeklinde) akvaryumun hacminin 3-5 katı olsun. Örneğin 40 litre akvaryum için debisi 200 litre/saat olan bir filtre alın. Isıtıcınızn gücü ise her litre başına 1 watt olsun. Örneğin 40 litre akvaryum için 40 watt. Ancak 40 wattlık ürünler olmadığı için 50 wattlık bir ısıtıcı işinizi görecektir. :)
 
Cvp: Merhaba..

teşekkür ederim bu kadar derin acıklamalarınız ıcın zahmet verıyorum baya size ama küçük bi canı kurtarmaya calısıyorum dedıklerınızı aynen not ettım gercekten haklısınız simdi sitelere bakıp not edeceğim sonrada haftasonu bnmkı için alısverıse gideceğim bu kadar sakın duruyor baya korkmaya basladım uyudu uyuyacak :((
 
Cvp: Merhaba..

ömür' Alıntı:
o resimdeki gibi bir kabda besleme sakın.cam bir akvaryumun olmalı ısıtıcın ilk alman gereken şey onun yanında olmazsa olmazı ısı veren ve solaryum gibi güneş enerjisi veren bir uv lamba + su arıtıcı.
Kplumbağan bunlar olmadan Allaha emanet yaşar...akvaryumun güneş gören ve 28 derece ortalama olarak..su ve hava sısısı eşit olmalı.çak çabuk hastalanabilen hayvanlardır vakit kaybetme ve yuvasını oluştur.Ayriyetten forumda kendimisi tanıtalım bölümü var her form sitesinde olduğu gibi.
Hoş geldin sefa geldin:)

Uv lamba şart değildir günde 1-2 saat güneşe çıkarmak yeterli olur.

Akvaryum güneş gören yere bence konulmamalıdır yosunlanır.
 
Cvp: Merhaba..

Şimdilik onun kabını kalorifer peteğine yakın koyun. Soğuk suda ağır davranırlar. Isıtıcı aldığınızda hareketleri düzelecektir :)

Umarım yardımcı olmuşuzdur, yaşam alanını kurduğunuzda fotoğraflarını bekliyoruz :)
 
Cvp: Merhaba..

ben geldiğimde hava kararmıs oluyor sabah gitmeden perdeyi acıp masanın uzerıne bırakıyorum guneslenıyor tamamen kafasını flan cıkarıp sabıt bır sekılde yatıyor oyle

tabıkı hafta sonu hemen koyacagım fotograflarını sımdı bız elektrıklı ısıtıcı kullanıyoruz onu masamın bır ucuna yonelttım kaplumbagamıda 20 cm kadar uzagına koydum yavas yavas hareketlenmeye basladı bakalım
hersey ıcın cok teşekkür ederim yorumlarınız cok yararlı oldu :))
 
Cvp: Merhaba..

Birde güneşlendirmeyi camın arkasında yapmayın hic bir etkisi kalmıyor cam uv ışınlarını kırıyor.
 
Geri
Üst