Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba, yeni başlıyorum

Cvp: Merhaba..

hava cok soguk ama guneste pek yok zaten balkona mı cıkarsam sabahları :?

Rüzgar olmadığı zamanlar çıkarın birde güneşlendikleri kabın bir yanının üstüne bir örtü koyarsanız gölgelik alan yaparsınız güneşten bunaldığında oraya kaçar.Zaten bu aylarda güneş görsek bile çok rüzgar var ve kaplumbağalar çok hassas hayvanlardır akciğer enfeksiyonuna kapılabilirler.Bu aylar da eczanelerde satılan devit-3 adındaki vitamini (bebek vitamini damla şeklinde) verirseniz kış mevsimini bu şekilde atlatabilirsiniz.Devit-3'ü haftada bir kere yemine iyice emdirip verin.Suyuna damlatmayın zeytin yağı gibi suyun üstünde kalır.Birde varmı bilmiyorum ama vitamin alın pet shoplardan onuda haftada 1 kere damlatırsanız çok yararlı olur.

İyi akşamlar.

Yok yok sakın. Kışın bu işi genelde yemlerine vitamin damlatarak yapıyoruz. Akdeniz bölgesinde yaşamıyorsanız bu havada dışarı çıkarmayın. Akvaryumunuzu kurduğunuzda kaliteli yemler, onların içerdiği mineral ve vitaminler ile sizin de vereceğiniz multivitamin ile eksikleri kalmaz. Yazın da bol bol güneşlendirirsiniz.

Şimdilik ideal ortamu kurana kadar, sadece sıcak tutun yeter.

ege bolgesınde yasıyorum bırde bu d vıt bıldıgımız bebeklere verdıgımız d vıt mı

Evet bebeklere verdiğimiz devit-3 ü kaplumbağalarımızın yemine damlatıp vericez fiyatı 3-5 tl arasıdır.

teşekkür ederim ben bu d vit i bebeklere damlattıgımızdan farklı olarak dusunmustum dıger sayfalarda okudum ama tesekkur ederım yarın bır d vit edineceğim hemen :))

Kışı bu şekilde geçirirseniz kabuk problemi yaşamazsınız.

arkadasım bana verdıgınde alt tarafı bozuk para kadar hayvan su yem bak gitsin demıstı
bu kadar ayrıntı oldugunu bılmıyordum hepsını not alıyorum bakalım umarım ıyı bır sekılde buyur kaplumbagam bu arada yardımlarınız ıcın gercekten cok tesekkur ederım

Sizin bilinçli olmanız beni sevindirdi.En kısa sürede genel ekipmanları tamamladığınızda kaplumbağanızı o zaman görmelisiniz.

Tam şebek oluyorlar :D

o gunlerı görcekmıyım bılmıyorum sımdı gözune bakıyorum yem yesın uyumasın dıye yarın d vıte baslıyım ben kabugu saglam olsun hafta sonuna malzemelerı ayarlayacagım umarım dogru bır sekılde alırım aldıgımda fotograflarını koyacagım zaten ;)

Birde haftada 1 kez kabuğunu yumuşak diş fırçasıyla hafif hafif temizlerseniz çok iyi olur.

soyledıgınız cok ıyı oldu baska bır sey surmelı mıyım yalnızca fırca ve su mu?

Ilık su ile 5-10 dakika fırçalarsanız hafif hafif yeterli olur.

Pet shopa gidip adamın sizi kandırmasına izin vermeyin eğer kaplumbağanın kabuğunun gelişmesini yumuşamasını istiyorum dediğinizde direk kabuk sertleştirici vericektir sakın ama sakın almayın o kaplumbağaya çok zararlıdır.

Bide vitamin alıp yemine damlatıp verin haftada 1 veya 2 kere devit 3 'ü de haftada 1 kere verin.

Size liste çıkarıyorum af buyurursanız:
YEM:
Tetra Reptomin + Tetra Gammarus yoksa Sera Raffy P + Sera Raffy I

VİTAMİN:
Biyo Tortivit Kaplumbağa Vitamini + Devit 3 Damlalıklı Bebek Vitamini

SU İÇİN:
Mavi Damla

Bunları devit 3 dışında internetten alın derim 2 gün içinde 5 tl lik bir kargo parasıyla evinize kadar geliyor.

Devit 3 ün damlasını istiyorum diyeebilirsiniz eczaneye.

cok teşekkür ederim eminemre hepsini yazıyorum internet yerıne önce burda bır sorup sonra bulamazsam ınternetten sıpariş ederim ama liste cok işime yarayacak ;)

Almadan önce internetten bir fiyatlarına bakın ama, petshoplar genelde fazla bir fiyata satıyorlar :)

Kolay gelsin :)

gercekten kolay gelsin bana işim uzun gibi gözüküyor ama buraya girmesem hala plastık kapta bakacaktım mercana :)))
bırsey soracagım su anda baya kafasını sudan cıkardı kabında sobaya dogru olan bolume gectı ve gözleri kapalı su an ne yapıyor olabılır

Geri