Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba

memolik1234

Bronz 4 Üye
merhaba ben mehmet bu foruma daha onceden kayıt olmuştum ama sifremi unuttuğum icin yeniden kayıt olmak zorunda kaldım :D. Öncelikle kaplumbağam Kahraman ve minik kaplumbağam michaeli tanıtmak isterim. Kahraman 1 senelik kırmızı yanaklı su kaplumbağam. Kendisi gayet sağlıklı , kabuk deişimleri yerinde ve duzneli olarak güneşlendiriyorum ( sadece yaz aylarında malesef ).Michael daha 5 ayını doldurmadı ama o da sağlıklı kabuk boyu 5.5 cm kahramanın ise 8.5 cm boyunda. 2 kere taşınmak zorunda kaldığımız icin akvaryumum biraz duzensiz . Sıra fotolora geldi yeni bir kuru alan yaptım en kısa zamanda ışıkla destekledniricem. Görüşlerinizi bekliyorum :D mailto:/289ep8y.jpg
mailto:/r7p4pu.jpg

Cvp: Merhaba

Merhaba, tekrar hoş geldin Mehmet.

Akvaryum boyutun bir süre daha yeterli olur bence ama düzeltmen gereken unsurlar var.

Suyu kuru alanın tam altına kadar yükseltebilirsin. Hem böylece iç filtrenin kafa kısmı komple su içerisinde kalıp ısınma yapma durumuna girmez. Hemde su hacmine katkın olur.

Su için ısıtıcın vardır umarım. Sonbaharda gerekecek. Gece ısı düşüyorsa şimdi dahi gerekir.

Kuru alandaki yapay çim bence hiç uygun değil. Sivri dikenleri deriye göze batabilir. Halı kaydırmaz ile kaplasan çok daha iyi olur. Ayrıca birbirlerinin üzerine basıp ayağa kalkarak kuru alandan kaçmaları mümkün gibi. Hatta büyük olan belki tek başına bile yapabilir. Bu sebeple oraya bir engel çerçeve yada mukavva ayarlayabilirsin. Kuru alanı arkaya alıp engelide o tarafa yaparsan görüntü kirliliği fazla olmaz.

Kuru alan için bir mandallı lamba ile 40-60 w güçte basit bir soft ampulü hemen edinmelisin. Metabolizmasını dengelemesi için gerekli olduğu gibi üşütmeyide engeller. Hasta olmalarını istemeyiz. Kış için ayrıca uvb lamba yada bir süre devit 3 gerekir. Ama daha sonra devit bırakılıp kesin lambaya geçilmeli.

Akvaryumun tabanındaki kum sanki iri taneli. Zaten fazla kum yok. Daha kalın olacak şekilde ince doğal sarı silis kum alabilirsin. Hem arasında kir barındırmaz, hemde sindirim için yerler. Sürtünerek deri değişimine faydası da cabası.

Akvaryum içerisinde plastik yapay bitki bulundurma derim. Yapay olarak ipek yapraklı ve biraz daha yüzeye uzanan bitki tercih edersen gece tutunarak uyumak için kullanabilirler.

Birde hem su hemde kuru alan ısılarını ölçmeni tavsiye ederim.

Beslenme konusu önemli ve iki kaplumbağa için farklı beslenme uygulaman gerekecek. Yaş ve boy farkı bu konuda birazx zorluk çıkartıyor. Yem miktarı ve yem yerken büyüğün ister istemez hırpalama ihtimali olmasıda cabası. Bu konu hakkında uygulamanı belirtirsen eksik bir nokta varsa hatırlatırız.

Bunlarla ilgili geliştirmek istediğin konularda neyi nereden bulacağını belirtiriz. Sen sadece yapmaya karar ver.

Kaplumbağalara sağlıklı bir ömür dilerim.

Öncelikle yorumun icin teşekkürler. Bir ısıtıcım var burası sıcak olduğu icin kullanmıyorum ama kışın kesinlikle takıyorum.Yem verirken ikisinide ayrı taraflarda yem veriyotum aksi takdirde deidğin gibi hırpalanmlar oluyo. İki ceşit yemim var. Kuru alan icin goruşlerini dikkate alacağım , lambayıda en yakın zamanda alacağım. Teşekkürler. :D

Bu arada çim sert değil oyle batamların olcağını sanmıyorum. Olmazsa dediğin gibi halı kaydırmaza baş vuracağım.

Akvaryumun 2 kaplumbağa için gayet kullanışlı . Fakat kuru alana ısıtıcı lambayı kesinlikle almalısın aksi taktirde üşüteceklerdir.

Öncelikle tekrardan hoş geldin.

Suyun sarılığı konusunda ikinci fotoğrafta dipte siyah bir şey görüyorum ama tam net değil eğer bu mango kökü ise bundan kaynaklanır ve sarılık sorun teşkil etmez. Hatta doğal ortamlarına benzemesi ve suyun ph değeri için mango kökü gayet kullanışlı bir üründür. Kabuk değişimi sırasında kabuklarını sürtüneceklerdir. Zaman geçtikçe de sarılığı verme oranı düşer.

Emre abi detaylı anlatmış zaten ama ne kadar sert olmasa da bence de çimleri değiştirmen daha iyi olur. çıkarken gözlerine gelebilir ufak çaplı da olsa rahatsızlık verebilir.

dipteki balık, mango değil. nasıl anlaşma durumları iyi mi ? birbirlerine dalaşmıyorlarsa sorun yok. fakat bir süre sonra saldırma meyilinde olurlarsa o hayvanın kılçıkları ve dikenleri zarar verebilir. sarılık mango olmadığına göre yetersiz hacimden kaynaklı. normal kapasite üstü kir yığını buna sebep olur. balık açısından bilemem ama kaplumbağaların göz ve kulak hastalıklarına yakalanması söz konusu olur. geriye kalan herşeyi emre açıklamış. ekleyecek bir şey yok.

Geri