Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

metilen mavisi

30 lt su var komple su degisimde 2 kısmi su değişiminde 1 damla demiştiniz dimi doğru hatırlıyorum
 
Normalde su sıcaklığını koruma ve hayvanın su değişiminden etkilenmemesi için kısmi değişim yapılmalı. Kir ve su rengi konusunda durum işin içinden çıkılmaz vaziyete gelirse son çare genel değişim olur.

Bir haftadan az olmamak üzere sabit 2 damla damlat. Kısmi veya genel değişimde.
 
Özür dilerim anlayamadım her hafta 2 damla mı damlatın diyorsunuz?
 
En kısa haftada bir olsun. Bu hayvanı olası bakteriyel enfeksiyonlardan korur. Ama su temiz ise illa her hafta damlatmana gerek yok. Süre biraz geç olabilir. Suyun durumunu saptar ona göre damlatırsın.

Doğal döngü yapan bakteri kolonisi üreten filtre malzemesi olan dış filtrelerde metilen mavisi kullanmıyoruz. Lav taşı, substrat gibi.
 
Komple değişim de 2 damla haftada 1 kısmi su değişiminde 1er damla dimi?
 
Kısmi su değişiminde duruma bakarsın eğer temizlik sonrası kirlenme varsa iki ama idare edecek düzeyde temiz ise bir damla damlatırsın.
 
Metilen temelde balıklar için kullanılıyor. Bizimkilere özgü birşey değil amaç hayvanlara zarar verebilecek zararlı bakterilerin elimine edilmesi. Amfibik canlılar olduğu için balıklarda kullandığımız oranda kullanmıyoruz. Sistem ve hayvan büyüdüğünde gerek duymuyoruz. Yetişkin dönemlerde sadece enfeksiyona yakalanmışsa enfeksiyonun ilerlemesini önleme amaçlı kullanıyoruz. Dış filtreli ya da sumplı sistemlerde filtre içindeki materyaller bu etkiyi sağlıyor.
 
Bu enfeksiyonlara neden olacak bakterileri yok eder. Akvaryuma konacak ürünleri önceden kova içine alıp ya tuz yada metilen ile steril ederiz. Fakat etkili olması için metilen fazla damlatılır. Bu da kova içindeki suya fazla damlattığınızda ipek yapraklı bitki gibi birkaç ürünü boyar. Bu sebeple tuzlu karışım daha iyi olur. Ama kuma dökülebilir. Sıcak sulu karışım etkili olur. Diğer ürünler emdiği için sıcak su pişirip rengi üstünde bırakır.
 
Kullanırken dikkat et başka yere değmesin çıkmaz eline bulaşırsa birkaç gün izi kalır. Lavaboya değerse yine birkaç gün iz bırakır. Değdiği gibi hemen yıkarsan çıkma süresi kısalır.
 
O yüzden mürekkep gibi diyorlar demek ki bunu bilmiyordum. Akvaryum suyunu da maviye boyuyor mu peki ?
 
Evet. Kazara fazla damlatırsan biraz su alıp temiz su ekleyerek inceltirsin. İçinde metil alkol var.


Hayvan kafayı bulup kendinden geçmesin.
 
Evet. Kazara fazla damlatırsan biraz su alıp temiz su ekleyerek inceltirsin. İçinde metil alkol var.


Hayvan kafayı bulup kendinden geçmesin.
Diyelim ki çok koyduk nasıl hayvanı kendisine getirebiliriz? Başımıza böyle bir şey gelirse yapmamız gereken nedir?
 
Fazla damlarsa bir miktar su alıp temiz su ekleyerek rengi inceltirsin. Çok değilse 24 saat içinde mavilik kaybolur. Şu şeffaflaşır.
 
Geri
Üst