Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Metilen Mavisi

tospikkk

Bronz 5 Üye
Dr.Heigel's marka metilen mavisini kaplumbağam için kullanabilir miyim? Üzerinde balıklar için yazıyor da sizlere danışmak istedim.
OMV0XvGFKVuBmhGdGHFg7H3JENE5UKJ78Q8oY30U.jpg

Ampul ne kullanıyordunuz görsel var mı?
Hocam bide benim kaplumbağam kuru alanında arka ayakları üzerine kalkıp kaçmaya çalışıyordu. Burda da konu açmıştım hatta. Boş yumurta atması için devit falanda vermeye başladım ama artık son zamanlarda yapmıyor ve aşırı iştahlı. Bazı forumları okudum boş yumurta atan kaplumbağalar bi dönem yemek yememişler. Benimki yumutlamayacak mı acaba?

Hocam bide benim kaplumbağam kuru alanında arka ayakları üzerine kalkıp kaçmaya çalışıyordu. Burda da konu açmıştım hatta. Boş yumurta atması için devit falanda vermeye başladım ama artık son zamanlarda yapmıyor ve aşırı iştahlı. Bazı forumları okudum boş yumurta atan kaplumbağalar bi dönem yemek yememişler. Benimki yumutlamayacak mı acaba?
Yumurtlama donemi yaklaşıyor.
İçgüdüsel olarak bu zamanlarda kaçma isteği artar.

Boş yumruta atabilir. Atarsa sorun olmaz.
Atacağı zaman biraz halsizlik olabilir.

Devit-3 damlayı vermeyin. Fazla D vitamini de zararlı.

48Watt armut halojen hiç görmedim.
Armut şeklinde 48Watt ise 20cm mesafeden uygun.

Su sıcaklığını 28 dereceye getirin fazlasını yada aşagısını sevmiyorlar.

Yumurtlama donemi yaklaşıyor.
İçgüdüsel olarak bu zamanlarda kaçma isteği artar.

Boş yumruta atabilir. Atarsa sorun olmaz.
Atacağı zaman biraz halsizlik olabilir.

Devit-3 damlayı vermeyin. Fazla D vitamini de zararlı.

48Watt armut halojen hiç görmedim.
Armut şeklinde 48Watt ise 20cm mesafeden uygun.

Su sıcaklığını 28 dereceye getirin fazlasını yada aşagısını sevmiyorlar.
Çok teşekkür ederim.

Metileni kullanabilirsiniz. Çözeltide farklı oranlar olsa da hepsi aynı işlevi görür. Yalnız balıklarda kullanılan oranda kullanmıyoruz.

Akvaryum kaç litre?

Dış filtre kullanmıyorsunuz değil mi? Bu döngü bakterilerini öldürür.

Metileni kullanabilirsiniz. Çözeltide farklı oranlar olsa da hepsi aynı işlevi görür. Yalnız balıklarda kullanılan oranda kullanmıyoruz.

Akvaryum kaç litre?

Dış filtre kullanmıyorsunuz değil mi? Bu döngü bakterilerini öldürür.
80 litre. Dış filtre kullanmıyorum.

Dolduracağınız suya 10 litre başına 1 damla Contra Ichyto damlatın.
Aşırıya kaçmayın.

Musluk suyu kullanıyorsanız. Tetra Aqua safe, Tropical Antychlor, sera toxivec gibi bir su düzenleyici kullanın.

Hepsinin yoğunluğu farklı. Aldığınızda söyleyin uygun damla sayısını yazayım.

2 damla yeterli çok mavi olmamalı.

Değişim ve kısmi değişimlerde de 2 damla damlatın.

Geri