Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minik'e yeni filtre

karamel

Bronz 1 Üye
Merhaba, bu sabah uyandığımda Minik'in filtreyi kırdığını gördüm. İki parçaya ayrılmış suda duruyordu. Gece de bir terslik vardı, çok ses çıkarıyor diye fişten çekmiştim. İyi ki çekmişim yoksa Minik'e zarar verebilirdi belki. Şu anda filtresi yok tabi. Yeni bir tane almam gerekiyor. Kırılan iç filtreydi. Şimdi iç mi yoksa dış mı almalıyım kararsızım. Forumda konuları okudum ve dış filtrenin daha iyi olduğunu biliyorum ama bazıları su kaçırma problemi yaşamış. Bu sebeple iç filtre bana daha uygun gibi ama bilemedim. Akvaryumun ölçüleri 50*50*40 cm. Karamel'inki ile aynı yaptırdım. Minik sonradan geldiği için akvaryum yeni. Minik de kaçmaya çalışıyor, üstü açık olduğu için suyu tamamen dolduramıyorum. Yani akvaryım 100 litre ama suyu 60-65 litre oluyor. İki filtre seçtim, biri iç biri dış. Bu litreye göre uygunlar mı bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

İç filtre:
mailto:/jbl-cristalprofi-i80-akvaryum-ic-filtre

Dış filtre:
mailto:/tetratec-new-model-dis-filtre-ex-400-l-h-full-dolu

İç filtre de sepetli olduğu için bunu tercih ettim. Başka sepetli iç filtre bulamadım. Sepetlere de seramik, sünger, elyaf, substrat ve zeolit koymayı düşünüyorum.

Aslında bu kadar masraf yapılacaklen akvaryumuda büyütmek iyi olmaz mı? Bu nasılsa olacağı için bu filtrelerde sonra değişecek.
Ama buna şimdi alınacaksa su kapasitesi düşük olduğu için iç filtre ile devam edilebilir. Biraz daha kapasite artarsa dış filtrede aynı markanın ex600 olanı iş görür.

Cvp: Minik'e yeni filtre

ikiside olmaz birinci gereksiz masraf. ikinci yetersiz olur. tetra ex 700 al. 4 sepetli ve ekstra filtre malzemeleri debiyi düşüreceği için bu uygun olur. üzerinde new yazanlarda su kaçırma problemi yoktur. öncekiler tek contalıydı.
mailto:/tetra-tec-new-model-akvaryum-dis-filtre-ex-700-l-h-full-dolu

ikisi için tek büyük akvaryum niye yaptırmadın. ufak olan büyüyene kadar eskide kalırdı. yeniye evladiyelik alırdın.

Cvp: RE: Minik'e yeni filtre

AEK' Alıntı:
Aslında bu kadar masraf yapılacaklen akvaryumuda büyütmek iyi olmaz mı? Bu nasılsa olacağı için bu filtrelerde sonra değişecek.
Ama buna şimdi alınacaksa su kapasitesi düşük olduğu için iç filtre ile devam edilebilir. Biraz daha kapasite artarsa dış filtrede aynı markanın ex600 olanı iş görür.

Şu an için yerim yok. Minik gelmeden önce Karamel'inkini büyütmeyi düşünüyordum ama Minik'i sokakta buldum ve tüm planlarım değişti, gelince yerim daraldı ve ona da aynı ölçülerde yapmam gerekti. 1 sene içinde taşınacağız, o zaman büyütmeyi planlıyorum. Şu an için bu ölçülere göre filtre almalıyım. Dış filtreye büyütünce geçeyim o zaman. Peki sizce bu iç filtre uygun mudur?

cem' Alıntı:
ikiside olmaz birinci gereksiz masraf. ikinci yetersiz olur. tetra ex 700 al. 4 sepetli ve ekstra filtre malzemeleri debiyi düşüreceği için bu uygun olur. üzerinde new yazanlarda su kaçırma problemi yoktur. öncekiler tek contalıydı.
mailto:/tetra-tec-new-model-akvaryum-dis-filtre-ex-700-l-h-full-dolu

ikisi için tek büyük akvaryum niye yaptırmadın. ufak olan büyüyene kadar eskide kalırdı. yeniye evladiyelik alırdın.

700 de fazla gelmez mi?

İkisi birlikte anlaşamadı çünkü. Karamel Minik'i ısırmaya çalışıyordu yanına koyduğumda. Farklı kaplarda da denedim, belki kendi akvaryumunda istemezse diye ama orda da aynı şeyi yaptı. Riske girmek istemedim ve ayrı akvaryum kurdum Minik'e.

İç filtre iş görür. En azından ileride büyük akvaryuma geçilirse yüzey sirkülasyonu içinde kullanılabilir.
Dış filtre bu su hacmine ex700 bencede fazla gelir. Şimdilik iç filtre ile devam edebilirsin.

Tabi dış filtre genede daha iyidir. Ben ileride büyük akvaryuma geçilip dış filtre kullanılacağı için şimdi bunu önerdim.

AEK' Alıntı:
İç filtre iş görür. En azından ileride büyük akvaryuma geçilirse yüzey sirkülasyonu içinde kullanılabilir.
Dış filtre bu su hacmine ex700 bencede fazla gelir. Şimdilik iç filtre ile devam edebilirsin.

Tabi dış filtre genede daha iyidir. Ben ileride büyük akvaryuma geçilip dış filtre kullanılacağı için şimdi bunu önerdim.

Evet ileride dış filtre almayı düşünüyorum zaten. Bunun da sepetleri var o sebeple tercih ettim. Peki sizce i60 mı almalıyım i80 mi? 80 fazla gelir mi acaba 65 litre için?

Bence fazla gelmez. Ama boyutuna bakıp almalı. Komple su içerisinde olmalı.

Emre iyi konuya değindi o iç filtre dik olacak şekilde su içine konumlandırılmalı. Yatay olmaz

Tabi tabi onun farkındayım, teşekkür ederim uyarınız için. Aslında hâlâ kararsızım dış mı iç mi almalıyım diye ama biraz daha düşünüp öyle almaya karar verdim. Akvaryumu şu anda büyütemeyeceğim için dış filtre fazla gelecek gibi ama iç filtre de yeterli olmuyor. Biraz daha araştırayım.

Dış filtre hem su değerleri için daha iyi hemde konumlandırma avantajıyla aynı güçtede olsa temizlik açısından daha iyi tabiki. Büyük akvaryum konusu uzaksa dış filtrede olabilir. Ancak dış filtre akvaryumdan aşağıda olmalı. Yani yanyana olmaz. Bunuda belirteyim.

AEK' Alıntı:
Dış filtre hem su değerleri için daha iyi hemde konumlandırma avantajıyla aynı güçtede olsa temizlik açısından daha iyi tabiki. Büyük akvaryum konusu uzaksa dış filtrede olabilir. Ancak dış filtre akvaryumdan aşağıda olmalı. Yani yanyana olmaz. Bunuda belirteyim.

Yani 1 sene içinde zor şu anda büyük akvaryum. Aşağıda olmalıdan kastınız nedir? Yani bildiğim kadarıyla dış filtreler yerde duruyor. Bu mu demek istediğiniz?

Aynen mobilyali olur zaten akvaryum dolaba delik acmayi unutmasinlar

Alisarp' Alıntı:
Aynen mobilyali olur zaten akvaryum dolaba delik acmayi unutmasinlar

Hayır, mobilyalı değil benim akvaryumum. Hazırlardan almamıştım, özel yaptırdım. Delik ne için?

demek istedikleri akvaryum dış filtreden yüksek bir yerde olmalı. deliklerde altına mobilya yaptırdığında dış filtreyi dolabın içine koyup kablo ve hortumları arkadan çıkarak görüntü kirliliğine sebebiyet vermemesi için.

Aynen oyle yani suan akvaryum mobilyasiz mi ve yerde mi ? Oyleyse dis filtre olmaz

Anladım, siz görüntü için söylüyorsunuz delikleri. Akvaryum yukarıda duruyor tamam, mobilyalı yazınca ben farklı anladım. Evet akvaryum yukarıda olacak, dış filtre yerde. Tamam sorun yok :)

Delik olmadan filtre borulari mobilyali akvaryumda hicbir yerden gecemez ki ama sizde mobilya yokmus tabi ozaman sorun olmaz

şimdi bulunanın yanına koyup arka tarafından akvaryuma uzatılır. bizim dediğimiz akvaryuma ait mobilya için.

Yani akvaryum yere konulup filtre yanında olmadığı sürece yada akvaryumla beraber filtre yüksekte olmadığı sürece sorun yok. Akvaryum yukarıda filtre altta olduğuna göre konu anlaşıldı.

Delik konusu ve filtrenin bulunma yeri anlaşıldı. Dış filtre almaya da karar verdim. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için...

Geri