Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minik'e yeni filtre

Cvp: Minik'e yeni filtre

Dış filtre almaya karar vermiştim ama tetra ile eheim arasında kararsız kaldım. Eheim hepinizin dediği gibi diğerlerinden çok daha iyi. Bir model buldum ama uyar mı bilemedim. Almadan önce size danışmak istedim.

Eheim 2211

Akvaryumdaki su seviyesini daha da yükselttim ve böylece 75 litre oldu. 1 sene içinde de 100 litreye geçeceğim. Burda 150 litreye uygun olduğu yazıyor. Sizce uygun olur mu?

Ben 96 lt hacimde yaklaşık 85 lt kullanılan akvaryumda eheim 2215 kullanıyorum. Eğer bu biraz fazla bile desek 2213 olandan aşağısı olmaz.

Yani sorun olmaz mı? Bir de resimlerde sepet gözükmüyor süngerler var. Malzemeleri süngerlerin arasına mı koymam gerekiyor yoksa ayrıca sepet de satılıyor mu filtre malzemesi olarak? Daha önce sepet görmedim satış kısımlarında.

Bir sorum daha olacak, filtre malzemeleri olarak yine eheim marka mı almalıyım? Ve koymam gereken malzeme miktarı ne kadar olmalı? Son olarak; seramik, biobal, zeolit ve substrat düşünüyorum. Tabi ki, sünger ve elyafla birlikte. Doğru mudur? Çok şey sordum!

Eheim 2211 için tamam derseniz şimdi sipariş vereceğim.

Bu klasik filtrelerde sepet yok. Sepetlerdeki aradan kaçma durumu olmuyor. Bu anlamda avantajlı. Ama sepetlilerin malzeme yerleştirme kolaylığı da bunda yok.

En alta mech yada seramik, üzerine 2 tane kalın sünger, üzerine bolca elyaf, üzerine zeolit, üzerine elyaf, üzerine karbon, üzerine elyaf yerleştirmek uygun olur. 1 ay sonra karbon çıkar, aynı yere substrat yada lav girer.

Ben 2211 değil 2213 öneririm.

Açıklama için çok teşekkür ederim. Olmazsa 2213 alırım. Birkaç sorum daha olacaktı,

Mech'in dışında bir de biomech ve mech pro var. Hangisi olduğu farkeder mi?
mech
biomech
mech pro
mech pro seramik

Kendi süngerleri dışında bu sünger uygun mu? Ya da ikili paketlerde satılan süngerler var. Onları mı tercih etmeliyim?
sünger
İkili sünger

Sanırım elyaf bu. Yurtdışında 3'lü ve 12'li elyaf paketleri var ama burada bulamadım.
elyaf
3'lü paket
12'li paket

Eheim'de zeolit bulamadım onun yerine prodac olur mu?
zeolite

Karbon musluk suyu için mi lazım? Eğer öyleyse ben içme suyu kullanıyorum akvaryumlarda.
karbon

Substrat'ta da yine pro olanı var. Hangisini tercih etmeliyim?
substrat
substrat pro

Lav olarak sadece bir tane buldum.
Lav

Mech proyu geç. Siyah olan plastik. O bioball gibi bir ürün. Ben biomech kullanıyorum.

Şu an ilave süngere gerek yok.

Elyaf standart sera elyaf alıp kullanabilirsin. Zaten bu 2211 uyumlu.

Zeolit uygun.

Karbon ağırlıklı musluk suyu için ama gerekli. Bu sebeple gerek olmaz. Ama tüm malzemeler iyi steril edilmeli.

Lav ve substrat aynı işlevi yani yararlı bakteri kolonisi oluşturmayı sağlayacak. Pro ola tabiki en iyisi olur.

mech pro hariç diğerlerinden birisi olur. seramik konusunda hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

süngerde çap uyuyorsa ikili olanı al.

zeoliti burada yazdım. mailto:/forum/Konu-hydor-zeolit-seramik-ve-prodac-zeolit.html

içme suyu kullanıyorsan carbona gerek yok. direk substratla başla.

substrat pro al. yıkayarak uzun süre kullanırsın diğerinden ucuza gelir. 500 gramını kullanacaksın. 1 lt'si yaklaşık 5 sene götürür.

lav substrata alternatif işlenmemiş üründür. substrat alacağına göre buna gerek yok.

bir de bunlardan birkaç tane al. özellikle hydor zeolit alırsan kendi poşeti uyumsuzdur. buna koyarsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Not aldım, siparişimi de bunlara göre vereceğim. Son olarak, bu malzemeleri ne kadar koymam gerekiyor miktar olarak? Biomech, zeolit ve substrat'ı? Eşit olarak mı hesaplamalıyım yoksa her birine belli gram olarak mı koymak gerekiyor?

esas kiri tutacak olan seramiktir onu tam koy. 1 lt. zeolit yine kutusundaki kadar, substrat pro 500 gr yeterli. 1lt'de yarım kutu.

Cem in dediği gibi olur. Sığarsa substratıda tam kutu yaparsın. Yada gene sığmazsa zeoliti yarım koyarsın ama mech tam olsun.
Ben genede 2211 alma derim Tuba.

Geri