karamel
Bronz 1 Üye
Merhaba, bu sabah uyandığımda Minik'in filtreyi kırdığını gördüm. İki parçaya ayrılmış suda duruyordu. Gece de bir terslik vardı, çok ses çıkarıyor diye fişten çekmiştim. İyi ki çekmişim yoksa Minik'e zarar verebilirdi belki. Şu anda filtresi yok tabi. Yeni bir tane almam gerekiyor. Kırılan iç filtreydi. Şimdi iç mi yoksa dış mı almalıyım kararsızım. Forumda konuları okudum ve dış filtrenin daha iyi olduğunu biliyorum ama bazıları su kaçırma problemi yaşamış. Bu sebeple iç filtre bana daha uygun gibi ama bilemedim. Akvaryumun ölçüleri 50*50*40 cm. Karamel'inki ile aynı yaptırdım. Minik sonradan geldiği için akvaryum yeni. Minik de kaçmaya çalışıyor, üstü açık olduğu için suyu tamamen dolduramıyorum. Yani akvaryım 100 litre ama suyu 60-65 litre oluyor. İki filtre seçtim, biri iç biri dış. Bu litreye göre uygunlar mı bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?
İç filtre:
mailto:/jbl-cristalprofi-i80-akvaryum-ic-filtre
Dış filtre:
mailto:/tetratec-new-model-dis-filtre-ex-400-l-h-full-dolu
İç filtre de sepetli olduğu için bunu tercih ettim. Başka sepetli iç filtre bulamadım. Sepetlere de seramik, sünger, elyaf, substrat ve zeolit koymayı düşünüyorum.
İç filtre:
mailto:/jbl-cristalprofi-i80-akvaryum-ic-filtre
Dış filtre:
mailto:/tetratec-new-model-dis-filtre-ex-400-l-h-full-dolu
İç filtre de sepetli olduğu için bunu tercih ettim. Başka sepetli iç filtre bulamadım. Sepetlere de seramik, sünger, elyaf, substrat ve zeolit koymayı düşünüyorum.