Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıl bir tedavi başlamalıyım

Hüsnü Çoban

Yeni Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
13
Merhabalar. 2 adet su kaplumbağam var 3.5 yaşındalar ısıtıcısı, kuru alanı, ısıtma lambası, dış filtresi olan sistemim mevcut. Yosun probleminden dolayı 4 gün boyunca akvaryum ve ekipman temizliği ile uğraştım. Bu süreçte kaplumbağaları plastik bir kapta baktım. 20 litrelik bir kaptı yarısı su ile dolu, kuru alansız su ısıtıcılı şekilde 4 gün geçirdiler. Sistemi tekrar kurduktan sonra kaplumbağaları eski alanlarına aktardım ancak ertesi gün uyandığımda kaplumbağalardan bir tanesini kuru alanın ısıtıcıdan uzak olan en dip köşesinde buldum. Bir kaç saat müdehale etmedim ama kaplumbağa asla hareket etmeyince kendim aldım suya koydum. Sudayken hareketli, yem veriyorum yiyor, iştahı iyi ama yüzerken sudan kafasını çıkarınca net bir şekilde nefes alıp verme sesi duyuluyor ve 5 dakika yüzdükten sonra tekrar kuru alandaki köşe yerine dönüyor. Akciğer enfeksiyonu geçiriyor sanırım. 2 gündür durum bu şekilde. Gözlerinde kulaklarına şişik yok, burnunda akıntı yok, kabuklarında şuanlık fark ettiğim bir renk değişimi yok. Su derecesini 28den 30a çıkardım bu aralar havalar soğuk ilerliyor kuru alandayken üşümesin diye evde kombiyi çalıştırdım az önce, yemine d vitamini damlatıp yedirdim. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Antibiyotik tedavisi başlamalı mıyım? B1aşlayacaksam hangi grup antibiyotik kullanılmalı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
 
Suyu 28 dereceye düşürün. Su ile dış ortam ısı farkı çok olursa daha fazla üşür. Sudan ıslak çıkıyor.

Lambanın mesafe ayarını ilk yarım saatte 32 olacak şekilde ayarladınız mı? Fazla ise köşeye bu sebeple kaçıyor olabilir.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam ilk 2 gün 2 damla öğünün ilk yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Sonrasında 1 damla damlatın. 1 hafta böyle devam edin.

D vitamini vermeyin. Varsa deep fix reptivit vitamin damla kullanın. Bunu da 4 gün boyunca günde 1 damla verin.
 
Çok tşekkürler cevap için. Gentagut göz damlası yerine direkt olarak gentamisin 80mg ampulden kırıp yemine damlatsam uygun olur mu. Görselini de bırakıyorum gentanın
 

Ekli dosyalar

  • images (78).jpeg
    images (78).jpeg
    27.8 KB · Görüntüleme: 2
Gentamisin oranı çok yüksek kullanmayın. Genta ya da gentagut göz damlası uygundur Cem Bey'in tarif ettiği şekilde kullanın.
 
Ampuller kırmızı reçeteyle satılıyor. Oranı yüksek.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.
 
Geri
Üst