Sukaplumbagasi.com a üye olduğumdan beri çok şey öğrendim ve bunun için teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde sizleri bunaltarak öğrendiğim ve yaptığım şeylerden bahsetmek istiyorum.
Bu geri bidirim eminim en az benim kadar sizi de mutlu edecektir.
Çok teşekkür ederim herşey için bıkmadan sıkılmadan her soruma cevap verdiğiniz için.
Bugüne kadarki koşullarımdan bahsetmek istiyorum.
Akvaryum: 30x19x14 hapisane
Su yüksekliği: 5-6 cm
Yem ve benzeri: Turtle stick adında leş kokan iğrenç bir yem, suya damlatılan damla vitamin, sözde kabuk temizlemeye yarayan ayran renginde kabuk sertleştirdiği söylenen damla
Yemleme: Günde bir kere, nekadar yerse (ki durmak bilmiyordu sürekli yiyordu)
Su bakımı: İki güne bir suyu değiştiriyordum
Isıtıcı: Toros 15watt kendini ısıtmayan ısıtıcı
Aksesuarlar: Ne aksesuarı 5cm su seviyesine ve o hapisaneye hiçbirşey sığmıyordu
Bugünden sonraki koşullardan bahsedelim:
Akvaryum: Yeterli olmadığını biliyorum ama birkaç ay idare etmesi gerekiyor 50cm bombeli akvaryum. Boyutları 50x27x39
Su yüksekliği: 30-35 cm olacak
Yem ve benzeri: sera raffy L - sera raffy I - sera raffy mineral
Yemleme: Yem kutusunda yazan ve kaplumbağayı satan adamın bana söylediği YALANın kaplumbağamı belki de obez yaptığını anladım. Günde iki öğün 2 tane veriyorum. L P Mineral L P Mineral şeklinde ilerleyeceğim
Su bakımı: Suyun sürekli değişmesinin zararlı olduğunu öğrendim. Onun için güzel bir filtre aldım.
Isıtıcı: Atman 100watt su altına girebilen kristal camlı ısıtıcı aldım
Aksesuarlar: Mango kökü aldım, slis kumu aldım 0.7mm, bitki aldım.
Filtre: Eihem 2008 aldım.
Lamba: 6 wat su altına girebilen lambalardan aldım ama su altında değil kapakta kullanacağım.
İşte koşullar bu şekilde değişti. Akvaryumu bugün kuracağım. Malzemeler bugün geliyor çünkü. Ama yemlemeye iki gündür başladım. Çok sevdi I ve L yemleri. Yarın mineral vereceğim.
İyiki varsınız da iyiki beni yanlışlardan çevirdiniz. Akvaryum henüz yeterli büyüklükte olmasa da diğer koşulların ortalama yaşam kalitesinden daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bu beni mutlu ediyor.
Akvaryumu kurduktan sonra fotoğraf da paylaşacağım.
Tekrar teşekkür ederim.
Bu geri bidirim eminim en az benim kadar sizi de mutlu edecektir.
Çok teşekkür ederim herşey için bıkmadan sıkılmadan her soruma cevap verdiğiniz için.
Bugüne kadarki koşullarımdan bahsetmek istiyorum.
Akvaryum: 30x19x14 hapisane
Su yüksekliği: 5-6 cm
Yem ve benzeri: Turtle stick adında leş kokan iğrenç bir yem, suya damlatılan damla vitamin, sözde kabuk temizlemeye yarayan ayran renginde kabuk sertleştirdiği söylenen damla
Yemleme: Günde bir kere, nekadar yerse (ki durmak bilmiyordu sürekli yiyordu)
Su bakımı: İki güne bir suyu değiştiriyordum
Isıtıcı: Toros 15watt kendini ısıtmayan ısıtıcı
Aksesuarlar: Ne aksesuarı 5cm su seviyesine ve o hapisaneye hiçbirşey sığmıyordu
Bugünden sonraki koşullardan bahsedelim:
Akvaryum: Yeterli olmadığını biliyorum ama birkaç ay idare etmesi gerekiyor 50cm bombeli akvaryum. Boyutları 50x27x39
Su yüksekliği: 30-35 cm olacak
Yem ve benzeri: sera raffy L - sera raffy I - sera raffy mineral
Yemleme: Yem kutusunda yazan ve kaplumbağayı satan adamın bana söylediği YALANın kaplumbağamı belki de obez yaptığını anladım. Günde iki öğün 2 tane veriyorum. L P Mineral L P Mineral şeklinde ilerleyeceğim
Su bakımı: Suyun sürekli değişmesinin zararlı olduğunu öğrendim. Onun için güzel bir filtre aldım.
Isıtıcı: Atman 100watt su altına girebilen kristal camlı ısıtıcı aldım
Aksesuarlar: Mango kökü aldım, slis kumu aldım 0.7mm, bitki aldım.
Filtre: Eihem 2008 aldım.
Lamba: 6 wat su altına girebilen lambalardan aldım ama su altında değil kapakta kullanacağım.
İşte koşullar bu şekilde değişti. Akvaryumu bugün kuracağım. Malzemeler bugün geliyor çünkü. Ama yemlemeye iki gündür başladım. Çok sevdi I ve L yemleri. Yarın mineral vereceğim.
İyiki varsınız da iyiki beni yanlışlardan çevirdiniz. Akvaryum henüz yeterli büyüklükte olmasa da diğer koşulların ortalama yaşam kalitesinden daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bu beni mutlu ediyor.
Akvaryumu kurduktan sonra fotoğraf da paylaşacağım.
Tekrar teşekkür ederim.