Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbagasi.com :)

agritux

Gümüş 5 Üye
Sukaplumbagasi.com a üye olduğumdan beri çok şey öğrendim ve bunun için teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde sizleri bunaltarak öğrendiğim ve yaptığım şeylerden bahsetmek istiyorum.
Bu geri bidirim eminim en az benim kadar sizi de mutlu edecektir.
Çok teşekkür ederim herşey için bıkmadan sıkılmadan her soruma cevap verdiğiniz için.

Bugüne kadarki koşullarımdan bahsetmek istiyorum.

Akvaryum: 30x19x14 hapisane
Su yüksekliği: 5-6 cm
Yem ve benzeri: Turtle stick adında leş kokan iğrenç bir yem, suya damlatılan damla vitamin, sözde kabuk temizlemeye yarayan ayran renginde kabuk sertleştirdiği söylenen damla
Yemleme: Günde bir kere, nekadar yerse (ki durmak bilmiyordu sürekli yiyordu)
Su bakımı: İki güne bir suyu değiştiriyordum
Isıtıcı: Toros 15watt kendini ısıtmayan ısıtıcı
Aksesuarlar: Ne aksesuarı 5cm su seviyesine ve o hapisaneye hiçbirşey sığmıyordu

Bugünden sonraki koşullardan bahsedelim:

Akvaryum: Yeterli olmadığını biliyorum ama birkaç ay idare etmesi gerekiyor 50cm bombeli akvaryum. Boyutları 50x27x39
Su yüksekliği: 30-35 cm olacak
Yem ve benzeri: sera raffy L - sera raffy I - sera raffy mineral :)
Yemleme: Yem kutusunda yazan ve kaplumbağayı satan adamın bana söylediği YALANın kaplumbağamı belki de obez yaptığını anladım. Günde iki öğün 2 tane veriyorum. L P Mineral L P Mineral şeklinde ilerleyeceğim
Su bakımı: Suyun sürekli değişmesinin zararlı olduğunu öğrendim. Onun için güzel bir filtre aldım.
Isıtıcı: Atman 100watt su altına girebilen kristal camlı ısıtıcı aldım
Aksesuarlar: Mango kökü aldım, slis kumu aldım 0.7mm, bitki aldım.
Filtre: Eihem 2008 aldım.
Lamba: 6 wat su altına girebilen lambalardan aldım ama su altında değil kapakta kullanacağım.

İşte koşullar bu şekilde değişti. Akvaryumu bugün kuracağım. Malzemeler bugün geliyor çünkü. Ama yemlemeye iki gündür başladım. Çok sevdi I ve L yemleri. Yarın mineral vereceğim.

İyiki varsınız da iyiki beni yanlışlardan çevirdiniz. Akvaryum henüz yeterli büyüklükte olmasa da diğer koşulların ortalama yaşam kalitesinden daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bu beni mutlu ediyor.

Akvaryumu kurduktan sonra fotoğraf da paylaşacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

RE: Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbağası.com :)

Çabalarından dolayı biz teşekkür ederiz. Bir çok kişi şu an büyük sistem için durumum yok, bir kaç ay içinde bu kadar masraf yapmam diyerek bu ara sistemi kurmuyor. Hayvanlarda bu arada telef oluyor. Bu forumu bulmanın dışında hayvana verdiğin değer sayesinde hızlıca sistemi kurman kaplumbağanın şanslı olduğunu gösterir.

Sanırım kuru alana değinmedin. Onu nasıl çözdün. Cd kabı, hazır kuru alan?

Yemleri edinmen güzel. L dediğin sanırım raffy p yem. Elindeki yemlerin kullanımını tekrar yazayım tam olsun. Sanırım mineral ve raffy I fazla kaçacak. Hayvana iki öğün vermen doğru. Fazla verme ama azda verme. Günlük miktar kafa hacmi kadar olacak. Yani yemleri topak halinde birleştirsen hayvanın kafası oluşacak kadar yem. Örneğin 3 raffy p bunu yapabilirken, mineral yemde belki 4 tane gammarusta belki 5 tane kullanarak yapacaksın. Tabi hayvanı bilen sensin. Bu sebeple oranı ayarlarsın. Haftalık program yap bence. Yani her gün tek tip yemi sabah ve akşam ver. Raffy p ana yem, raffy I ek yem, mineral destek yemdir. Haftada bir gün destek yemle geçer. Geri kalan öğünün 2/3 miktarı ana yem, 1/3 miktarı ek yemdir. Buna göre haftanın diğer 4 günü raffy p, 2 günü raffy I verilmeli.

Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada eheim 2008 filtreyi 42 lt karantina akvaryumumda kullanıyorum. Yani bu hacimlerde çok iyi iş yapıyor. Ben tek yavru tutmuştum bir süre. Bunda kullanabileceğin ve sudaki amonyağı biraz daha tutup su değerlerini daha uzun koruyabileceğin bir yöntem önereyim. Filtrenin altına zeolit koy. Hatta iri olan bu denitrate çok kullanışlı bir ürün. Ben 2008 filtremin altına bundan biraz döküp üzerine süngeri yerleştirdim. Faydası kesinlikle oldu. En azından idrarın oluşturduğu amonyak kısmende olsa absorbe oldu. Tabiki bir dış filtre performansı mümkün değil.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11719&ad=seachem-de-nitrate-filtre-malzemesi-500-ml&kat=242

Cvp: Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbağası.com :)

Kuru alanı cd kabından yapacağım. Şu an forumda kuru alan kısmını geziyorum :) Hazır kuru alanlar çok pahalı. Bana çok saçma geldi. Camdan yaptırmak daha mantıklı daha sağlıklı. Ama kuru alan olayını geçici ve sağlıklı bir yolla halledeceğim akşam.

Yemleri siz önerdiniz. L dediğim sanırım ı :) küçük L olarak nitelendirmiş olabilirim ı yı.

1. gün: sera raffy p
2. gün: sera raffy I
3. gün: sera raffy p
4. gün: sera mineral
5. gün: sera raffy p
6. gün: sera raffy I
7. gün: sera raffy p

dediniz :) - mailto:/forum/Konu-gecti-ama-merak-ediyorum-ne-oldugunu-bilen-var-mi.html?pid=120247#pid120247

Bu şekilde bir program yapabilir misiniz? kabuk boyu 5 cm anca vardır.

Keşke filtre tavsiyesinde söyleseydiniz 3. kargo ücreti verişim olcak bu juen'e
bunu da alalım ama motora zararı olmaz değil mi
Teşekkürler ilginiz için.

Kuru alanı bir şekilde kurup uygun ısı verecek lamba ile ortamı hazır hale getirmen ilk etapta yeterli. Olmadı geliştiririz.

O alıntı yaptığın program çok çok uygun. Günlük yemi aynı ve iki öğünde toplamı kafa hacmi olacak şekilde verdinmi değmeyin keyfine.

İç filtreye dönünce bir anda aklıma gelmedi. Filtrenin altına koyup üzerine süngeri oturttunmu hiç problem çıkmaz. File ile yukarı koyman da mümkün ama hiç uğraşma, hem yer kaplar.

Yani ben rahatça kullandım. Malzeme iri olduğu için dağılma motora gitme durumu yok. Aldığında göreceksin :)

Resimleri merakla bekliyoruz.

Sizi tebrik ediyorum. Keşke herkesin sizin gibi özverisi, sevgisi ve imkanı olsa. Eğer eski sistem hala duruyorsa ya da fotoğrafı varsa yeni sistemle birlikte yükleyin. Doğrusu ve yanlışı anlaşılsın. Şimdiden elinize sağlık.

Çok teşekkür ederim. Akşam ikisinin de fotoğrafını yollayacağım. Ama şu an için kuru alan yok. Bir iki gün böyle idare eder mi acaba? Hiç su derinliğim 5-6 cm den yüksek olmamıştı. Boğulur mu kaplumbağa? Hiç tecrübem yok derin suda :) Satan adam öyle saçma bilgiler verdi ki, şu an gidip saldırasım geliyor...

kaplumbağa boğulmaz ama gece uyurken bir kenardan tutunabileceği bir yer olmalı. iç filtre tepesi gibi. öyle şekilde olsun ki hayvanın gövde su içinde burnu su dışında olsun.

cem' Alıntı:
kaplumbağa boğulmaz ama gece uyurken bir kenardan tutunabileceği bir yer olmalı. iç filtre tepesi gibi. öyle şekilde olsun ki hayvanın gövde su içinde burnu su dışında olsun.

Mango kökü var 30 cm. Onu dik koyarım olmadı. Peki kendi gider değil mi uyurken? Kendi seçer orayı değil mi? Bir sıkıntı olmaz yani?

kabuk jelini attın değil mi ?

evet hayvan yanaşır. yeterki tutunacağı yer olsun.

Pardon, kabuk jeli nedir?

Öncelikle suyu maksimum derinlik seviyesine getirmeyin. Büyük ihtimalle kaplumbağanız hantal hantal yürümeye alışmıştır ve kasları yeterince güçlü değildir. Bu sebeple su yüksekliğini adım adım arttırmanız ve 1 hafta ya da 10 güne yaymanız yararlı olacaktır. Ayrıca su seviyesini yükseltirken akvaryum içinde dinlenebileceği düzenek yapmanız çok iyi olacaktır. Özellikle de kuru alan henüz yokken. Kuru alanı da en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederim. En fazla 2 hafta içinde yeni yuvasına ve maksimum su yüksekliğine alışacaktır.

agritux' Alıntı:
Pardon, kabuk jeli nedir?

Kabuk sertleştirici diye bahsedilen, zararlı kimyasal.

Atmadım ama kullanmayı bıraktım.

Siz benim kaplumbağamı çok küçümsediniz :) @Gelmir bir görseniz, okadar hareketli ki, eminim o dar alanda bile bu yaştaki yaşıtlarından daha çok yüzmüştür. Hiç durmuyor. Hergün oynuyoruz bol bol. Parmağımı takip ediyor, beni takip ediyor. Hiç boş durmuyor inanın. Sadece akşam ışıkları kapattığımda durgunlaşıyor.
Peki nasıl yüzüyor diyeceksiniz?
Cevaplayım; cama burnunu dayıyor, insanların koşu bandında koşması mantığı ile, hergün sporunu yapıyor :) İnanın hiç durmuyor :) Parmak yakalamaca oyununu çok seviyor :) Sabah beni o uyandırıyor inanır mısınız? O hapisanede sabitlemediğim (sabitleme özelliği olmayan) toros marka ısıtıcıyı benim yatağım tarafında cama iterek vuruyor ve beni uyandırıyor :) çok garip bir bağ var aramızda. Hiç bir söylediğim abartı ya da yalan değil :) Videoya alabilirim her birini :)

Mangoyu yüzeye gelecek şekilde yerleştir. Filtreyi tepe noktası su yüzeyinden 2 cm aşağıda olacak şekilde koy. Böylece ikisinden birini tercih ederek uyur.

ısıtıcıyı diğer tarafa al camını kırabilir. ki quartz veya kristal cam olmadığına göre kırar da.

Sorun yok bugün kalkacak zaten :) kargom geldi biraz önce :)

RE: Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbağası.com :)

Hayirli olsun...

Hayirli olsun...

Evet cok haklisin...

eheim 2008 in sessizliğinden bahsetmiş herkes. youtubeden bakındım ama pek anlayamadım. şu an taktım çalıştırdım. inceden bir uğultu sesi var. doğru mudur? ilk akvaryumum ve ilk filtrem.

O kadar olacaktır. Motorun dönüş ve titreşim sesi vardır, ama yakından dinleyince gelir.

odam küçük baya baya geliyo ses yakından değil. acaba ben mi bişeyi yanlış yaptım

üstündeki ince boru su dışında kalacak gerisi su içinde

mailto:/urun_detay.aspx?urn=2503&ad=eheim-pickup-2008-akvaryum-ic-filtre&kat=239

Geri