Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbagasi.com :)

Cvp: Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbağası.com :)

Vantuzlar tam oturmalı. Birde arkadaki kabloyu tam yuvadan geçirki titreşim olmasın. Üst kapak tam oturmuş olmalı. İçerisinde hava kaldıysa da biraz ilk başta ses yapabilir.

Kullanma kılavuzunu okudum. Hatta parçalara ayırdım ona bakarak. acaba takarken mi bişeyi yanlış yaptım. gerçi yanlış yapmış olsam yukardan su püskürtmezdi değil mi?

Ve maykiyi attım suya. ilk tepkileri çok fenaydı. İçim acıdı. Çok garipsedi. Kaçmaya çalıştı. Halen alışabilmiş değil. Hep yüzeyde şu an. Kafası hep dışarda. Hep böyle olmayacak değil mi?

kum yiyor yahu bu :D

Yanlış olsa filtre çalışmazdı. Bu arada güçlü su akıntısı olduysa uzun cama açıyla suyu püskürtmesini sağlaki hayvan yorulmasın. Derin suyu görünce şaşırmıştır tabi :) alışır. Daha doğal davranmaya başlayınca çok sevineceksin. Biraz gözlemle uzaktan.
Demekki ihtiyacı vardı ki hmen yemeye başlamış kumu :)

kum yemesi iyi bu hem katı yemleri sindirmede hemde bağırsakta parazit bir şey varsa onlarıda söker. ilk başta alışık olmadığı ortama tepki gösterir. zamanla alışır. sahiplenir.

Alıştı biraz. Paniği ortadan kalktı :)

Cvp: Nasıldı, Nasıl oldu... Teşekkürler Sukaplumbagasi.com :)

İşte benim mayki :) Fırsat bulunca daha çok fotoğraf paylaşacağım. Herşey için teşekkürler tekrar.

mailto:/C5sF7f2.jpg

güzel hayvan, deri değişimi de başlamış. hayvanı bir süre mümkün olduğunca az rahatsız edersen uyum sağlaması o kadar kolaylaşacaktır. mangonun üst kısmı tabana dah iyi oturacak gibiyse ters yüz et. ve üst ucu akvaryumun tam köşesine gelecek şekilde konumlandır sağa sola kaymasın. ufak olduğuna bakma devirebilir. üstüne düşmesin. altında kalıp boğulabilir.

İlk başta dediğiniz gibi yaptım. Ama bu sefer cam ile mango arasına sıkışıyor ve kurtulamayınca çırpınmaya başlıyor. Korku ile panikleyip deliye dönüyor. Slis kuma iyice oturttum mangoyu. Altına destek verdim iyice. Cama da dayadım. Şu an sıkışmıyor. Bazen üzerine çıkıyor kafayı kaldırıp etrafı izliyor. Bazen sadece dayanıp destek alıyor dinleniyor :) dediğiniz gibi kendi işini iyi biliyor :)

Maşallah, anladığım kadarıyla ortama alışmaya başlamış. Hastalıksız sağlıklı büyüsün inşallah.

Çok teşekkür ederim. Aklımı kurcalayan birşey var. Eski adi yem daha küçüktü. Yinede ikiye üçe bölüp beriyordum. Yinede ağzında çiğneyip yiyordu. Şimdi yeni yemleri 3 e bölüp veriyorum çünkü daha büyük. Ama çiğnemeden yutuyor. Bir sıkıntı var mı? Yarayışlı olur mu bu şekilde?

yeni verdiğin yem raffy serisi ise o stickler hava kabarcıklı olduğu için yumuşaktır. damakta kolay ezilip ufalanır. tek parça şeklinde de verebilirsin çenesini çalıştırmış olur.

Sera yemler her boyda kaplumbağanın rahatça yiyebileceği şekilde üretiliyor. Cem in dediği gibi tek parça atki çene kadları bolca çalışsın. Hatta büyük olduğu için elleriyle çekiştirirse tırnaklarıda güçlenir.

Tavsiyenize uydum, bugünin ikinci öğününü bütün olarak 2 adet mineral verdim. Sonuç; onları da tek parça olarak tüm halde yuttu. Çeneyi alıştırmış bizimki tembelliğe... Umarım midesi ve bağırsakları çalışkandır.

Yumuşamasına fırsat vermeden, atar atmaz yutuyor. Nerdeyse havada kapacak. Bu durum beni rahatsız ediyor. Sıkıntı çıkmaz değil mi :)

çıkmaz zaten su içiyor. mide de parçalar. silis kumda yiyerek katı kalanı halleder. genelde jbl agil ve calcil tarzı yemler sert olduğu için çözünmesi geç olur. daha çok bu yemleri yediğinde kum yer. yoksa sera ürünleri yumuşaktır.

Hatta en çok kumu kurutulmuş karides, gammarus ve balık yedikten sonra tüketirler.

Benimkiler bırak stick yemleri daha büyük balık parçalarını dahi şaşılacak şekilde tek parçada yutuyor Arda. İçin rahat olsun, çok kolay sindirirler.

Benim kaplumbağa sürekli aç. Hiç doymuyor. Bahsettiğiniz miktarda veriyorum yemleri ama parmağımı uzattığımda sürekli ısırmaya çalışıyor. Akvaryuma parmağımı dayadığımda cama ağzını açıp kafa atıyor ısırmaya çalışıyor. Sürekli yerlerde yiyecek birşeyler arıyor. Acaba bu durumun suçlusu ben miyim? Eskiden verdiğim yemde nekadar yerse verin yazıyordu. Satın aldığım yer de öyle demişti. Bu durum yüzünden mi acaba? Ne yapmalıyım şu an? Sürekli kum yiyor.

Hayır Arda fazla vermek iyi değil. Veteriner önerileri ile bahsettiğimiz miktar ve öğün oranlarını düzenliyoruz. Uygulama kaplumbağa yetiştirmiş, araştırma ve katıldığı seminerlerle bu hayvanlarda bilgili kişi tarafından önerilmektedir. Akvaryumda hareket kabiliyetleri az olduğu için yediklerini yakamazlar ve kış uykusuna yatan gruptan oldukları için fazla tüketip depolama eğilimindedirler. Bu sebeple miktarı biz belirlemeliyiz. Zaten verilen miktara göre takip edersen aylar sonra dahi hiç zayıflamadığını görürsün. Parmağa ve sana olan ilgisi yem verme hadisesine olan şartlanması.

kış uykusuna yatan hayvan grubunda oldukları için sürekli yeme meyili gösterirler. biz uyutmadığımız için aşırı besleme metabolizmada dengesizlik yaratır. obez olurlar.

Su kaplumbağaları hakkında müthiş bir kaynak burası. Veterinerin bilmediğini biliyorsunuz (su kaplumbağası üzerine bilgisi bile yok çoğunun) Teşekkür ederim çok.

Bu arada forumla ilgili bir fikir geldi aklıma.
Benim bu başlık çok karman çorman olunca, her daldan sorular yöneltince aklıma geldi.

Bir bölüm olsa mesela forumda. Herkes kendi kaplumbağası için bir başlık açsa. Tüm sorularını orada sunsa. Yani bir biyografi gibi birşey olsa o başlık. İlk mesajda nezaman aldığımız kaç aylık olduğu nasıl baktığımızı falan tarif edebiliriz mesela. Çok iyi olur diye düşünüyorum.

Bunun katacağı şey nedir?
Hastanedeki hasta dosyası gibi. Herşey derli toplu tek konuda bulunur.
Herşey için ayrı ayrı başlıklar açılıp forum şişmez.
Bilgili arkadaşlar için o kaplumbağanın geçmişinide bildikleri için yardım etme olanakları daha kolay olur.

Tek kaybettireceği şey, forum arama moturunda belki sonuçlar çıkmaz arama yaptığımızda. Ama onu da forum içi google arama motoru ile çözebiliriz diye düşünüyorum.

Tabi sadece benim düşüncem. Eğer siz daha önceden düşündünüz ve yapmadıysanız elbet bir sebebi vardır benim aklıma gelmeyen.

Teşekkür ederim tekrar.

Geri