Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ne kadar yem vermeliyim

turtivetarti🐢

Yeni Üye
Merhaba kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum bana bu şekilde bir yem verdiler acaba bunu vermem uygun mu yani sağlıksız mı bir de kız olan kaplumbağam gerçekten çok fazla yemek yiyor yani on tane versem on tane yer ne kadar vermeliyim az verirsem aç kalır mı diğer kaplumbağam da hiç yemiyor neredeyse çok küçük kaldı ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 6
Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Var ise ekipmanların görsellerini atın ve özelliklerini yazın.
Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyicileri yazın.

Lamba yok ısıtıcı da yok yeni aldım sayılır kabuk boyu kız olan 6 cm erkek de 5 cm aşağıya akvaryumun fotoğrafını koydum ve şu jel olanı haftada 1-2 kez kabuklarına pamukla uyguluyorum vitamini de her sularını temizlediğimde 3-4 damla koyuyorum başka birşey kullanmıyorum suları aşırı soğuk değil sıcak olduğu da söylenemez lamba ısıtıcı vs almalı mıyım yeni aldım 1 sene olmadı pek bir bilgim yok açıkçası yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 13
Foruma hoşgeldiniz.

En başta o kabuk jelini direk çöpe atın. Bir faydası yok zararı çok. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor. Göze teması zararlı. Bir nevi görsel vernik gibi birşey.

Vitamini suya değil haftada bir, vereceğiniz ilk stick yemine 1 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesinler. Suya damlatmanın faydası olmadığı gibi alg ve yosunu coşturuyor.

Düz dikdörtgen ve minimum 50 litre olmak üzere 60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Bunda yüzecek alan yok. Ve değişim gerekeceği için su ısıtıcı da gereksiz masraf olacaktır.

Hayvanların görsel anlamda cinsiyetleri 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Şu an cinsiyetleri belli değildir.

O yem alt seviye bir yem. Biri 6 cm kabuk boyuna geldiğine göre şu yemleri alacaksınız. Ana yemde omega one juvenile turtle sticks, mineral yemde sera carnivor, kurutulmuş yemde jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Bunda sera raffy I, tetra ve dajana markalar tercih sebebi.

Bu yemi yiyorlarsa arada bir verip bitirin tekrar almayın. Yerine tetra reptomin alın. Netten alacaksınız. Her yerde bu yemler bulunmaz ve nispeten ucuzdur.

Yemi sabah akşam 5 adet sera carnivor oranında verin. Yemleri aldığınızda program yapalım.

Su ısıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre belirlenecek. Isıtma lambası acil.

Bu konuda bilgi verdim.

Yem yemeyen için birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yerse sorun yemden kaynaklı. Yemezse hasta olma ihtimali var.

Haşlanmış yumurta akı da deneyin.

Suyu da yükseltin gelişimleri için yüzmeleri lazım. Yalnız kaçış boşluğu bırakın dışarı atlayıp kaçmasınlar.

Adminin dediklerine harfiyen uyun.

Suyu kuru alanın biraz altına kadar yükseltin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası yaz kış şart.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

52Watt halojen ampul alın metal çanaklı lamba ile 20-24cm mesafeden konumlandırın.
Lamba burda var bunu alın. Diğer lambalar zararlı bunu alın veya 42 olanını armut şeklinde normal halojen ampul.

Reflektör veya uvb değil!

teşekkürler akvaryumu nereden satın alabilirim yem yemeyen kaplumbağam kıyma parçasını yedi söylediklerinlerinizin hepsini Hepsiburada ndan mı almalıyım

teşekkürler akvaryumu nereden satın alabilirim yem yemeyen kaplumbağam kıyma parçasını yedi söylediklerinlerinizin hepsini Hepsiburada ndan mı almalıyım
Nerden aldığınız fark etmez fakat doğru ekipmanı doğru güçte alın. Yanlış ekipman veya yanlış kullanım hayvana faydadan çok zarar verir.

Akvaryumu internetten almanız zor. Akvaryumcudan alın veya camcıya yaptırın.
120cm x 60cm x 60cm akvaryum olur. Cam kalınlığı 8mm yada 1cm olamalı. Düz cam yada ekstra clear cam fark etmez.

Kuru alanı aynı şekilde camcıya yaptırın. Fakat kuru alandan itibaren en az 30cm cam yüksekliği olmalı yoksa kuru alandan kaçar.
Su yüksekliği 30cm, kuru alandan itibaren yükseklik30cm yani 60cm yüksekliğinde akvaryum gerekli.

Ampul ve masa lambası bu linkte var.

120*60*30(su yüksekliği) 210 litre eder.
Su ısıtıcı 200 litre su hacmi için 200Watt su ısıtıcı yeterlidir.

Birde şey soracaktım benim arkadaşım ya geçen sene yada önceki sene su kaplumbağası almıştı plastik kapta besliyordu boğulur diye suyu 1 veya 2 santim koyuyordu boğulmayacağını söylemiştim ama dinlemedi neyse bu baya büyüdü kabuk boyu 5-6 cm oldu sonra buna bişeyler oldu yemek yememeye başladı sonra bu gözlerini kapadı açmadı bi daha arada açmaya çalıştı açamadı yemek arada yedi yemedi yani şuanda da kaplumbağa küçüldü kabuğu 3 cm falan benim verdiğim yemden veriyor suyuna vitamin damlatıyor. O kadar ne yapmalıyız?

Birde bugün bir petshopa sordum yemleri yok dedi ama karides ver sen onlara dedi bi poşet gösterdi içindede bildiğiniz kurtçuk var meyve kurdu gibi dedim bunun neresi karides birde 100 lira istedi almadım almalı mıydım ve lambaya ihtiyacım olmadığını söyledi

Atakan petshop alışveriş yaptığımız güvenli sitelerden birisi, diğer taraftan alışveriş siteleri üzerinden almak bilinmeyen firmalardan doğrudan almaktansa daha güvenli olur. Siz onay verene kadar parayı tutuyorlar.

Birde şey soracaktım benim arkadaşım ya geçen sene yada önceki sene su kaplumbağası almıştı plastik kapta besliyordu boğulur diye suyu 1 veya 2 santim koyuyordu boğulmayacağını söylemiştim ama dinlemedi neyse bu baya büyüdü kabuk boyu 5-6 cm oldu sonra buna bişeyler oldu yemek yememeye başladı sonra bu gözlerini kapadı açmadı bi daha arada açmaya çalıştı açamadı yemek arada yedi yemedi yani şuanda da kaplumbağa küçüldü kabuğu 3 cm falan benim verdiğim yemden veriyor suyuna vitamin damlatıyor. O kadar ne yapmalıyız?
Kaplumbağa için en az 15cm su derinliği gerekli.

Su ısıtıcı, ısıtma lambalı, kuru alanı olan 120cm uzunluğunda akvaryuma geçin.

Yemleri ve ekipmanları varsa atakanpetshop.com dan alın.

Tropical bloodworms, omega one junveille, yemlerini alın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart.

Gözü kapanan hayvanın şuanki durumunu ve yaşadığı yuvanın fotoğrafını atın.

Birde bugün bir petshopa sordum yemleri yok dedi ama karides ver sen onlara dedi bi poşet gösterdi içindede bildiğiniz kurtçuk var meyve kurdu gibi dedim bunun neresi karides birde 100 lira istedi almadım almalı mıydım ve lambaya ihtiyacım olmadığını söyledi
Açık yem almayın onlarda parazit var. Atakanpetshop.com dan alın. Sera, tropical, tetra markalar iyidir.

O petshopa bir daha gitmeyin. Birşeyden anladığı yok. Önerdiğim yemler her yerde bulunan ürünler değil.

Yemleri her zaman jelatini açılmamış kutuda alıyoruz.

Arkadaşınızın hayvanı o şartlara rağmen hala yaşıyorsa yazık bayağı çile çekmiş. Tepeden komple ve önden başı dışarıda iken resimlerini atsın.

Ekipmanda yok sanırım.

Merhaba kaplumbağa bu veterinere götürmüşler bir tane göz damlası vermiş yani ne gerekiyorsa söyleyin yapsın yoksa ölecek hayvan yazık ve evet ekipman yok yani biz kış uykusuna yatmış olabileceğini düşündük

Ekli dosyalar

• IMG_0600.jpeg
    IMG_0600.jpeg
    319.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0599.jpeg
    IMG_0599.jpeg
    295.3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0598.jpeg
    IMG_0598.jpeg
    254.5 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0601.jpeg
    IMG_0601.jpeg
    253.4 KB · Görüntüleme: 16
Evde şu şekilde bir lamba var ampulü değiştirip kullansam sıkıntı olur mu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 5
Söyledik ya hala anlamamakta ısrar ediyorsun. O kabı çöpe atsın taşlarıyla birlikte.

80cm uzunluğunda bir akvaryum alın veya gıda saklama kabı 50 60 veya 80 litrelik. Kuru alan için altı düz bir tabağı ters çevirip kuru alan yapın. Cam akvaryum ise camcıdan 4 parça cam kestirip kenarlarını zımparalatın alkvaryum slikonu ile akvaryuma yapıştırın.

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, yüzeceği geniş akvaryum, kuru alan şart.

O masa lambası olur 42 veya 52 watt normal halojen ampul takıp 20 25 cm mesafe arasından kullanın.

Ampul su ısıtıcı vs linklerini üst mesajda attım.

Takviye sadece deepfix reptivit vitamin damlayı haftada 1 yemine 2 damla damlatıp verin. Jeli kullanmayın.

Su olmadan hayvan nasıl yaşamış yemek nasıl yemiş orası da aynı konu. Hiç aklınız yok mu sizin? Ulan madem ölüm kabında bakıyorsun barİ biraz su koyda hayvan eziyet görmesin akılsız beyinsiz cahiller sizi.
Merhaba kaplumbağa bu veterinere götürmüşler bir tane göz damlası vermiş yani ne gerekiyorsa söyleyin yapsın yoksa ölecek hayvan yazık ve evet ekipman yok yani biz kış uykusuna yatmış olabileceğini düşündük

Gözü için eczaneden genta gut alın. Sabah akşam gözüne 2 damla damlatıp kuru sıcak ve temiz bir yerde 15dk bekletin. Sonra suya alın.

Geri