Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ne kadar yem vermeliyim

turtivetarti🐢

Yeni Üye
Merhaba kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorum bana bu şekilde bir yem verdiler acaba bunu vermem uygun mu yani sağlıksız mı bir de kız olan kaplumbağam gerçekten çok fazla yemek yiyor yani on tane versem on tane yer ne kadar vermeliyim az verirsem aç kalır mı diğer kaplumbağam da hiç yemiyor neredeyse çok küçük kaldı ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 5
Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
Var ise ekipmanların görsellerini atın ve özelliklerini yazın.
Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyicileri yazın.

Lamba yok ısıtıcı da yok yeni aldım sayılır kabuk boyu kız olan 6 cm erkek de 5 cm aşağıya akvaryumun fotoğrafını koydum ve şu jel olanı haftada 1-2 kez kabuklarına pamukla uyguluyorum vitamini de her sularını temizlediğimde 3-4 damla koyuyorum başka birşey kullanmıyorum suları aşırı soğuk değil sıcak olduğu da söylenemez lamba ısıtıcı vs almalı mıyım yeni aldım 1 sene olmadı pek bir bilgim yok açıkçası yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 4
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 4
  • image.jpg
    image.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 4
Foruma hoşgeldiniz.

En başta o kabuk jelini direk çöpe atın. Bir faydası yok zararı çok. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor. Göze teması zararlı. Bir nevi görsel vernik gibi birşey.

Vitamini suya değil haftada bir, vereceğiniz ilk stick yemine 1 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesinler. Suya damlatmanın faydası olmadığı gibi alg ve yosunu coşturuyor.

Düz dikdörtgen ve minimum 50 litre olmak üzere 60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider. Bunda yüzecek alan yok. Ve değişim gerekeceği için su ısıtıcı da gereksiz masraf olacaktır.

Hayvanların görsel anlamda cinsiyetleri 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Şu an cinsiyetleri belli değildir.

O yem alt seviye bir yem. Biri 6 cm kabuk boyuna geldiğine göre şu yemleri alacaksınız. Ana yemde omega one juvenile turtle sticks, mineral yemde sera carnivor, kurutulmuş yemde jelatini açılmamış kutuda gammarus alacaksınız. Bunda sera raffy I, tetra ve dajana markalar tercih sebebi.

Bu yemi yiyorlarsa arada bir verip bitirin tekrar almayın. Yerine tetra reptomin alın. Netten alacaksınız. Her yerde bu yemler bulunmaz ve nispeten ucuzdur.

Yemi sabah akşam 5 adet sera carnivor oranında verin. Yemleri aldığınızda program yapalım.

Su ısıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre belirlenecek. Isıtma lambası acil.

Bu konuda bilgi verdim.

Yem yemeyen için birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Yerse sorun yemden kaynaklı. Yemezse hasta olma ihtimali var.

Haşlanmış yumurta akı da deneyin.

Suyu da yükseltin gelişimleri için yüzmeleri lazım. Yalnız kaçış boşluğu bırakın dışarı atlayıp kaçmasınlar.

Adminin dediklerine harfiyen uyun.

Suyu kuru alanın biraz altına kadar yükseltin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası yaz kış şart.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

52Watt halojen ampul alın metal çanaklı lamba ile 20-24cm mesafeden konumlandırın.
Lamba burda var bunu alın. Diğer lambalar zararlı bunu alın veya 42 olanını armut şeklinde normal halojen ampul.

Reflektör veya uvb değil!

Geri