Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ne kadar yem vermeliyim

Sizin ciğeriniz ağzınızdan gelsin.

Umarım sizde içmeye 1 damla suya muhtaç olursunuz.
Öncelikle o kaplumbağa benim değil arkadaşımın ben bakmıyorum ve ben kaplumbağalarıma gayet güzel bakıyorum sağlıklılar ve büyüyorlar tavrınız hiç hoş değil arkadaşım ilgisiz davranmış hemen müdahalede bulunacağız anlamadan hakaret etmişsiniz ve teşekkürler tavsiyeleriniz için

Öncelikle o kaplumbağa benim değil arkadaşımın ben bakmıyorum ve ben kaplumbağalarıma gayet güzel bakıyorum sağlıklılar ve büyüyorlar tavrınız hiç hoş değil arkadaşım ilgisiz davranmış hemen müdahalede bulunacağız anlamadan hakaret etmişsiniz ve teşekkürler tavsiyeleriniz için
Hayvana eziyet etmişsiniz.

Size defalarca yapmanız gerekeni söyledik.

Hala soruyorsun ne yapmamız lazım?

Ne lazımsa hepsini söyledik alınacak yerleride soyledik.

Defalarca aynı şeyi söyledik.

Hala soruyorsun ne yapmamız lazım.

Sana defalarca söylenen şeyleri anlayamıyorsan benim anlayışıma da laf etmeye hakkın yok.

Söyledik ya hala anlamamakta ısrar ediyorsun. O kabı çöpe atsın taşlarıyla birlikte.

80cm uzunluğunda bir akvaryum alın veya gıda saklama kabı 50 60 veya 80 litrelik. Kuru alan için altı düz bir tabağı ters çevirip kuru alan yapın. Cam akvaryum ise camcıdan 4 parça cam kestirip kenarlarını zımparalatın alkvaryum slikonu ile akvaryuma yapıştırın.

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, yüzeceği geniş akvaryum, kuru alan şart.

O masa lambası olur 42 veya 52 watt normal halojen ampul takıp 20 25 cm mesafe arasından kullanın.

Ampul su ısıtıcı vs linklerini üst mesajda attım.

Takviye sadece deepfix reptivit vitamin damlayı haftada 1 yemine 2 damla damlatıp verin. Jeli kullanmayın.

Su olmadan hayvan nasıl yaşamış yemek nasıl yemiş orası da aynı konu. Hiç aklınız yok mu sizin? Ulan madem ölüm kabında bakıyorsun barİ biraz su koyda hayvan eziyet görmesin akılsız beyinsiz cahiller sizi.
Beyinsiz cahiller biraz ağır olmış ama haklısınız bana da o “ ölüm kabında “ sattılar ve ben kaplumbağalarımı hemen kurtardım suyu yükselttim Instagram sayfasında su kaplumbağanın kabuğunun en fazla iki katı olmalı diye bir şey görmüştüm o yüzden az koyuyordum sonra siz yüzmeleri gerektiğini söyledikten sonra yükselttim yemleri en kısa sürede alacağım ampul de takıcam daha almadım 70 watt var evde ama o fazla gelir yavrularım yanmasın neyse haklısınız arkadaşımı uyardım bu hafta içinde alırlar peki şimdi diyelim söylediğiniz herşeyi yaptılar kaplumbağanın ölme ihtimali varmı yani sonuçta çok çile çekti yani 😔

Hemen düzgün akvaryum kurulduğunda düzgün yem ve deep fix kullanıldığında ölme riski olmaz bence cem abi bunun gibi 4 kaplumbağa kurtarmıştı yanlış hatırlamıyorsam

Beyinsiz cahiller biraz ağır olmış ama haklısınız bana da o “ ölüm kabında “ sattılar ve ben kaplumbağalarımı hemen kurtardım suyu yükselttim Instagram sayfasında su kaplumbağanın kabuğunun en fazla iki katı olmalı diye bir şey görmüştüm o yüzden az koyuyordum sonra siz yüzmeleri gerektiğini söyledikten sonra yükselttim yemleri en kısa sürede alacağım ampul de takıcam daha almadım 70 watt var evde ama o fazla gelir yavrularım yanmasın neyse haklısınız arkadaşımı uyardım bu hafta içinde alırlar peki şimdi diyelim söylediğiniz herşeyi yaptılar kaplumbağanın ölme ihtimali varmı yani sonuçta çok çile çekti yani 😔
Ölme ihtimali var ama kısa zamanda akvaryum kurup ısıtıcı ekipmanları alırsanız, iyi beslerseniz, genta ve vitamin yardımı ile de çok büyük ihtimalle kurtulur.

Hatasız kul olmaz. Fakat bu hayvanı uzun sure su olmadan bakmak hiçbir şekilde akla mantığa sığmıyor. Yani burda hata yapmaktan çok hatayı uzun süre devam ettirme durumu var.

Laflarım ağır olduysa üzgünüm. Fakat defalarca söylenince ve durum devam edince insanların tatlı dilden anlamadığını düşünüyorum.

Yine gelişmelerden haberdar edin.

Her türlü aklınıza takılanı veya durumu sorun.

Söylenenleri uyguladığınız sürece usanmadan yardım etmeye çalışırım.

Merhaba kaplumbağa bu veterinere götürmüşler bir tane göz damlası vermiş yani ne gerekiyorsa söyleyin yapsın yoksa ölecek hayvan yazık ve evet ekipman yok yani biz kış uykusuna yatmış olabileceğini düşündük
Bu vakit kış uykusu olmaz. Hayvan enfeksiyon geçiriyor.

Eczaneden gentagut göz damlası alıp sabah akşam üçer damla 45 derece açıyla tutup ağzına damlatsın.

Her gün 1 damla ağzına vitamin damlatsın.

Lamba olur tepeden konumlandırsın. 40 watt klasik akkor ampul yada 42-46 watt halojen armut ampul alacak.

Hayvanın durumu iyi değil ama tedavi etmeye çalışsın.

Ekli dosyalar

• IMG_0626.jpeg
    IMG_0626.jpeg
    94.9 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0624.jpeg
    IMG_0624.jpeg
    145.8 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0627.jpeg
    IMG_0627.jpeg
    203.8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Yine gelişmelerden haberdar edin.

Her türlü aklınıza takılanı veya durumu sorun.

Söylenenleri uyguladığınız sürece usanmadan yardım etmeye çalışırım.
Merhabalar arkadaşımın kaplumbağası gözlerini açtı yüzüyor akvaryuma geçtiler şuanda keyfi yerinde gibi yemleri daha almamışlar ben yönlendirdim bugün veya yarın sipariş ederler.

Musluk suyu derken şebeke suyu değil mi? Çeşme sularında sterilize olmadığı için biolojik oluşumlar çıkabiliyor.

Arkadaşınız birkaç gün daha ilacı kullanmaya devam etsin.

Geri