Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ne oldu kabuğuna

damla

Bronz 5 Üye
hiç birşey anlamadım ben bunu alalı iki gün oldu bir arkadaşımdan hediye geldi iki tane (burinin adı deniz çok hareketli ve sağlıklı 5cm ) (diğerinin adı nehir pek hareket etmiyor ve yemekte yediğini hiç görmedim 4 cm )ve ölüm fanusu diye adlandırdığınız yerde yaşıyir ısıtıcı vs yok. Nehir değimin kabuğunda sanki kırılmış alçı rengindede bir şey gözüküyor fırçalarken bugun farkettim dün varmıydı bilmiyorum. Sizce hastamı jabuğunda bir sorunmu var ? varsa ne yapmalıyım ?

Cvp: ne oldu kabuğuna

foruma hoşgeldin bir resmini çekersen daha net cevap verebiliriz. hayvanlar uyuyor ise uyandırma yarın gönderirsin. plaka aralarında ise kireçte olabilir. akvaryuma bir an önce geçip gerekli ekipmanları alman da şart eğer hayvan hasta ise önce ortamının iyileştirilmesi gerekecek. bu konuyu da okumanı tavsiye ederim.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

iştahsızlık hasta olma ihtimali kadar yeni ortama ve sana alışma sürecinden de kaynaklanabilir. kabuk jeli aldıysan onu çöpe at o zararlı bir üründür. yem olarakta sera raffy P ve raffy I gammarus al.

uyumuyolardı beni veya ışik gorduklerinde ayaklaniyorlar pek belli olmuyor fotoğraflarda kucuk ve kendi deseninin tam ustunde yer aliyor kendi renginede cok yakin ama saglikla ilgili birseyi vardir diye korkuyorum.

Ekli dosyalar

• 2014-03-14 01.31.25.jpg
    2014-03-14 01.31.25.jpg
    115.3 KB · Görüntüleme: 109
  • 2014-03-14 01.31.47.jpg
    2014-03-14 01.31.47.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 97
  • 2014-03-14 01.32.01.jpg
    2014-03-14 01.32.01.jpg
    100.5 KB · Görüntüleme: 102
Bana doğum lekesi gibi geldi. Zamanla büyüdükçe plaka atımlarında düzelir.

Ancak hemen bakım şartları düzelmeli. Bu şekilde hasta olmaları an meselesi.

Bakım şartlarından olduğu belli değil mi? Bu hayvanın burada yaşayamayacağı anlaşıldı değil mi? Cem in verdiği linki okudun mu Damla?

Isıtıcısız ortam: uygun olan 26-28 derece ısı sağlanmadımı metabolizma yavaşlar, uyku hali gelir, iştah gider, hasta olur. Olabileceği hastalık akciğer enfeksiyonu. Soğuk havalarda ise ayrıca kış uykusu belirtileri olur.

Filtresiz ortam: su filtre ile temizlenmezse sık ve komple su değişimi gerekir. Buda yaşadığı suya adapte olan bu hayvanın sürekli değişimle bitkin düşmesine sepep olur. Ayrıca filtre ile temizlenmeyen suda bakteri ürer ve hastalıklara sebep olur. Kulak iltihabı (bu genelde cerrahi operasyon gerektirir), göz enfeksiyonu ve mantar genelde bu sebepten oluşur. Ki bu dışkı ve idrar yaptıkları suyu içiyorlar ayrıca.

Isı olmayan kuru alan: bu hayvanlar soğukkanlıdır. Gündüz belli zamanlarda doğaya çıkarak güneşlenirler. Böylece metabolizmayı dengelerler. Sudan 3-5 derece daha sıcak yani 31-33 derece olan bu bölgeye çıkmalılar. Böylece iştah uygun seyreder. Sebebide bu olayın sindirim sistemini doğru çalıştırması. Aksi halde iştahsızlık ve hazımsızlık olur. Uygun zamanda aralıklarla kurumayan kabuk mantar ve yumuşama riski ilede karşı karşıyadır.

Sığ ve az su miktarı: bu hayvanlar doğaları gereği bol bol yüzerler, dalıp çıkarlar. Bu sebeple uygun ebatlarda akvaryumda olmalılar. Böylece gelişimleri, sağlıkları ve huzurları olması gerektiği gibi olur. Akvaryum ortamında bitki ve kök gibi dekorlar işlerine yaradığı gibi huzur verir. Yavru için en az 50 lt su hacmi gerekirki doğru gelişsin. Bu olmazsa hayvan doğru zamanda uygun ebatta büyüyemez, kas gelişimi durur ve strese girer.

Bu yazdıklarımın olmamasının sonuçları bir bir bu kapta meydana gelecektir ve birinde gelmeye başlamış. Eğer bu kapta durmaya devam ederlerse hayvanlar acı çekerek stres ve hapis hayatı yaşayarak yakın zamanda ölecekler. O kap yani ölüm fanusu adını çok iyi hak etmiştir.
Hayvan beslemek özveri ve sorumluluk gerektiriyor. Belki zor ama onların huzurlu olduğunu bilmek çok keyifli.

Cem in verdiği link herkes tarafından okunmalı.

Evet cok haklisiniz aslinda bn bunu eve zar zor soktum bide akvaryum dersem istemezleve r evde koycak yerimizde yok biraz gözlemlediğime göre baya hareketlendi birde ben icine tavuk eti marul sera yemindende koydum burda kafasi kadar diyo yukardan baktiğinda ici full yemek dolu sizce ne kadar vermeliyim ?

sabah akşam olmak üzere toplamda kafa hacmi kadar yem verilecek. yeşillik yiyecek çağda değil. protein ağırlıklı beslenmeli şimdilik kullanacağın yemler raffy P ve raffy I gammarus. bunun harici dışardan et türevleri verme bu suyu kirlettiği gibi yemden de uzaklaştıracaktır. ayrıca tavukların durumu malum siz de yemeyin. yeşillik tahminen 6 cm kabuk boyuna ulaştığında verilir. yem verirken tane tane ver böylece suyun kalitesini de korumuş olursun.

akvaryum önemli bir gereksinim tabi ekipmanlarda. ortamı güzelce sağladığında ailende fikirlerini değiştirecektir. ilk başta herkesin ailesi önyargılı davranabiliyor.

Cok tesekkur ederim verdigimix bilgiler icin sanirim 5-6 ay anca ikna ederim sizce bi sağlık sorunu gösterirmi ? Şu anda güneşleniyorlar.

Ekli dosyalar

• 2014-03-14 14.04.32.jpg
    2014-03-14 14.04.32.jpg
    142.4 KB · Görüntüleme: 91

o süre uzun özellikle bu zaman zarfında önemli 50 lt'lik bir akvaryum ile başlarsın. güneşlendiği yer cereyan almasın ve kabın bir kısmı gölgede olsun. bunaldığında gölgeye kaçıp su içebilsin.

Aileni ikna etme çaban olursa nereden yaklaşacağın konusunda sana tavsiyelerde bulunuruz. Herkesin hemen her konuyu bilmesini bekleyemeyiz tabiki. Ancak sende evde yer yok diyorsan mecburen sahiplendirmen gerekecek. Bu şartlarda kaplumbağa bakılamayacağını az çok anlattım sanırım.

tabiki ikna etmek istiyorum evde yere su damlasa kaplumbağa yüzünden gitsin diyolar hani tek benyanımdada ablam felan olsa öle ikna ederiz bizim aileden kimse istemiyor babanneminde hobisi var hayvanlara karşı dedem vefat eettiğinden beri kedi köpek hariç herşeyden kaçar oldu rüyasına giriyormuş zaten babam anne düşkünü ne isterse o olsun babannem de 1 ay sonra buraya gelcekler geldiğimde o gitmiş olsun diyolar hatasızda gönderemezler hayvanı bi hatasını bekliyorlar ben babama yada anneme kaplumbağaya akvaryum ısıtıcı filitre almam gerektiğini sölersem biz bakamayz filitresini nerden bulcaz sen onla ilgilenemzsin güneşe koymak için hergün akvaryumumun yerinimi değiştireceksin vs vs... iine bir termometre attım şuan 22 derecede sabit sizce yükseltmemmi gerekiyo ısısını ? ısısını yükselteyim derken suyuna su ekleyeyimmi sonuçta akvaryumda yaşamıyo durmadan ısı değiştiriyo zararı varmı ?

Sıcak su eklemeyle olmaz. Hayvan sürekli sıcak soğuk ile mücadele edemez. Bünyesi bitkin düşer. Kalorifer kenarına ama değmeden 1 cm yanına koymalı. Kalorifer 24 saat yanmalı.

Isıs ve güneşlenme için akvaryum taşınmayacakki. Lamba takıp ısısı ile bu sağlanıyor. Kaplumbağa bakım kılavuzunda hayvana kolayca nasıl bakacağın yazılı. Zor değil ve akvaryumu yer değiştirmene gerek yok. Bu kapta hasta olması an meselesi ve o zaman veteriner hekime gitmeniz gerekecek. Bu süreçler daha zor. Ki hekimde tedavi için ortam şartlarının düzelmesini isteyecek. Hayvan hasta iken hekime gitmemek gibi bir durumda olamaz. Hepimiz hasta olunca uzmandan yardım alıyoruz.

Filtre pet shoplarda yada internet mağazalarında çok rahat bulunabilen bir ürün. Önemli olan akvaryuma uygun filtre alınması.

Bir kez bakım kılavuzunu 10 dk ayırıp anlaşılır biçimde okudumu tüm aile fertleri durumu ve gerekeni anlar.

Su ısısı ısıtıcı ile kuru alan ısısı soft lamba ile sağlanıyor.

Biraz oncede evin anahtarini iceride unuttum cilingir cagirdik 85 lira aldi adam harcligimdan kesceklerini solediler bu yuzden parada biriktiremem annemlerdende isteyemem cunku istemiyolar kaplumbaglari bide bu kaplumbagalara ugursuz diyorlar ilk kez anahtaru unuttum acaba bundan olabilir mi ?

Kesinlikle kaplumbagalardandir !!!!

Sanirim hayvanlara uygun ortam saglanmayacak sahiplendirirseniz cok daha iyi bir yasamlari olur

Damlanur, neye inanmak istersen ondandır sebep !

Şimdi aileni ikna etsen bile (bu durumda pek mümkün görünmüyor) masrafları için destek olmayacaklar. Sen tek başına bu masrafı karşılamakta zorlanacaksın. Ama bütün bunların sonucunda bu hayvanlar zarar görecek. Eğer bir çözümün yoksa en kısa sürede sahiplendirmelisin diye düşünüyorum.

Çevremdekiler den kimse istemiyor bende vermek istemiyorum zaten daha iki gun oldu alisamadan gitmelerini istemiyorum dogrusu 12mart aksaminda bizim eve hediye olarak geldi hediye sonucta ne satabilirim nede baskasina verebilirim hediye veren arkadasimlada hergun beraberiz o kaplumbagalari gormesse ne dusunur. Bide bana sordu sana bir suprizim var diye daha onceleride agzimi ariyordu kaplumbaga alicam gibi bende cok sevdigimi soledim annemlerin istemediginide oda belki damlanin (yani benim ) aldigini geri gonderirler ama benim aldigim hediye saygi gosterirler demis ve almis gercektende ole saygi.gosterdiler hediye oldugu icin

Ustelik amcam bugun bize geldi onun is yerindede kaplumbaga var oda olum fanusuna benzer azcik daha buyuk bir kapta yasiyor 2-3 yaslarinda onlar neden olmedi veya hastalanmadi gayet sagliklilar 5-6 ay idare etmesi gerekiyo 5-6 ay da idare edemezmi hem yaz tatiline gircez ve yazliga gidicez orda caliscam almam cok kolay olut ama ozamana kadar yasarlarmi ? Oraya goturmeside var bi sekilde parayi ayarladim peki nasil yazliga goturcem 3 ay boyunca orda olucaz

Soyle bir olay var sizin burda hediye diye bahsettiginiz bir canli ve bir canlidan da hediye olmaz bu yuzden hayvana alismadan sahiplendirmek cok daha iyi olacaktir arkadasiniza da bir canlidan hediye olmayacagini bunu size almadan once gerekli ortami saglayabilicek misiniz diye size sormasi gerektigini soyleyebilirsiniz

Uydurmasyonsa olsa %2 si olum kabinda 2-3 yil yasamayi basariyor diyelim fakat gelisememekten ve organlarin buyumesiyle yaptigi baskidan yada kireclenmeden hayvan kucuk kaliyor kabuk ise berbat bir hal aliyor

Bir Çocuğa kötü şartlarda baksan hemen ertesi gün ölür mü? Ölmez. yıllarca yaşar ama yavaş yavaş her türlü hastalığa sahip olur gelişemez. Bunun gibi düşün. Ölmezler yaşarlar ama ne kadar? Nasıl? Resmen işkence çekerek yaşıyorlar. Yazık değil mi ?

Vermek istememeni anlıyorum fakat bu hayvanların zararına oluyor bunu değiştiremeyiz maalesef.
Yaşarlar mı yaşamazlar mı bilemeyiz! Bu şartlarda her an risk altındalar.
Yazlığa götürme konusu bence en son sorunun. Götürmekte sorun yok ayrıca kutu içerisinde havlu koyup kuru ortamda götürebiliyorsun.

Orada 3 ay kalicaz tekrar olum fabusu gerekli olcak en azindan okul acilaba kadar bole idare etcem en iyi sekilde bakmaya calisiyorum.ikinizinde super gorusleriniz var ve cok haklisiniz benim bir hayvan beslemem.icin bu sartti beni.en.mutlu eden hediye buydu.

Geri