Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ne yapmalıyım

soner231

Bronz 1 Üye
Az önce gördüm kaplumbağamın kabuğu böyleydi ne yapmalıyım geçerli acaba

mailto:/g8B1ER.jpg

Baticon alıp o bölgeye sür 10 dakika kuru bir yerde beklet. Kalanı peçeteye emdirip akvaryuma alırsın. Bu yeterli olur. Dış filtre kullanmıyorsan suya metilen mavisi damlatırsın. 50 litrede 2; 100 litrede 3; sonraki her 50 litre başına bir damla. Bu da birkez yeterli. Akvaryumu temiz tutmaya çalış.

Kendi kendine iyileşir. Çarptığı yeri tesbit et. Rampa köşesi ise silikon çek, taş ne varsa eğele yada çıkar. Yine olabilir.

Kalsiyum ve D vitamini işi hızlandırır. Uvb yoksa iki hafta, haftada iki gün bir stick yemine bir damla damlatıp ver. Yeşillik yiyor ise haftada iki veya üç gün marul ver. Sera minerali de bu hafta iki gün ver.

Bir sorun var gecende fuluval iç filtre aldım suyun içine kepek gibi bir şeyler bırakıyor onu nasıl önlerim fluval u 2 filitre

Metilen mavisi kaplumbağ şu içindeyken damlatayım

Yemin devit 3 damla tıp versem olurmu bugün teramisin krem sürdüm

Deviti kastetmiştim. Yukarıda yazmayı unutmuşum. Evet metileni suda iken damlatacaksın. Bir iki saat sonra rengi kaybolur. Fazla değil su açık bir mavi olacak. Amonyak zehirlenmesine karşı endike olsada fazlası da hayvanı zehirler.

Teramisin sürme. Deri pomadı açık yaraya sürülmez. Su içinde de salınım yapması itibariyle göz ve oral yollu zararlıdır.

Filtre süngeri ve pervanesini temizle. Dikkat et pervane mili seramik ise kırılabilir.

Su kireçli ise zaman içinde iç kısımlar kireç bağlıyor eğer kir değilse sebep bu olabilir. İçinde başka malzeme yok değil mi ?

Cvp: Ne yapmalıyım

Filitre bu

mailto:/nMBX1B.jpg

mailto:/BPkqJV.jpg

Suyu damacanaya  döldürdüm on dk ooldu olmadı çalıştırdı suyun üsütü kepek gibi oldu. Süngerleri muslk suyundamı yoksa dinlenmiş sudamı temizliyeyim ben musluk suyunda temizliyeyim .ben musluk suyunda temizliyorum. Birde kırıcı gitmesi için şu nenedir beklemeli.

Böyle filitre taşı var

mailto:/9oOMDZ.jpg

Böyle filitre taşı var

mailto:/LALkGa.jpg

http://www.fluvalaquatics.com/us/product/A470-u2-underwater-filter/#.VyJyvlaLRxB

sitesinde biomax biyolojik halkalarla geldğini söylüyor, yani fotodakiler biomaxlar oluyor bunları akvaryuma koymadan önce yıkamadıysanız bunların tozu-tortusu olabilir, size filtreniz hakkında bir sorum olucak alt-orta ve üstten aynı anda su çıkışı yapabiliyor mu yoksa sadece birinden mi?

Evet bunlardan kaynaklı gözüküyor. Bunların konulduğu yer hazne biçiminde ise yerine zeolitte konabilir.

Bende o çıkışlara takıldım, üstteki hava kabarcığı verirken alttaki sadece su veriyor sanırım. Çiftli olması güzel her seviyede suyu döndürür. Debi ayar tuşu olması da güzel.

üçlüymüş ortadaki kısımdan da veriyormuş bende yan yerleştirip ( dipten 10 cm yukarıya )  hem dip çekimi, hem de orta alan çekimi yaptırır hemde dibe paralel bir akıntı oluşturur muyum diye düşüncelerdeyim, de işte 3  üde aynı anda su veriyor mu  :D onu bilmiyorum

Akvaryuma koydum ilk başta yıkamayı unutup koymuştum daha sonra yıkadığımda içinden bu taşlar çıktı

Sünger kepek kepek yapıyor nasıl temizliyebilirim süngeri bir daha olmasın diye

Ya taşları filtre torbasına tüle birşeye sar ya da ikisinin arasına elyaf koy.

Bu taşların yerine seachem denitrate veya jbl micromec kullan.
mailto:/Product/jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt/JPM011863?kat=242

Bu ucuz ama kullanmadım performansını bilmiyorum.
mailto:/Product/ti-sert-zeolite-filtre-malzemesi-500-gr-zeolit-filesi-hediyeli-/JPM018214?kat=242

Yanlız benim suda yağlanma oluyor aynı balık dışkısı gibi

Bu ehaim yüzey temizliyeci bunla çözer diye düşünüyorum birde kaplumbağa yem verirken ben filtre yi fiş ten çekiyorum yanlışmı yapıyorum akvaryumcu çıkarma dedi fiş ten

Bu ürünü hiç kullandınız

mailto:/d3mZMr.jpg

https://youtu.be/kTZhbS4J91c

https://youtu.be/uAbR2uIO6Rk

Filtre çalışsın çektiğin anda kirleri bırakır. Kurutulmuş yemler ve devit kullanıyorsa ikiside yüzeyde yağ damlacığı bırakır. Onları maşrapa ile alabilirsin. Yağ su yüzeyi kenarlara yapışıp leke yapabilir.

Yok devit 3 damla tadım yemin birde metilen mavisi damlattım suyuna 3 damla saat sabah ondu suyun rengi köyü mavi değilde hafif mavi duruyor halen beyaz olmadı şu henüz filtre de çalışıyor

Fazla gelmiş olabilir ama açık mavi olması önemli değil. Alkol bazlı alkolü çoktan uçmuştur.

Tamam zaten geçti bir hatam oldu galiba ven filtresi koydum birdaha suya nezaman damlatayım

Tamam zaten geçti bir hatam oldu galiba ben filtre olmadan damlattım. Birdaha suya nezaman damlatayım yada kullanmayayım mı

Su sararmadıkça veya tabanda kir birikmedikçe kullanmana gerek yok. Amacı zararlı bakteri faaliyetini elimine etmek. Bir de amonyağa bağlı zehirlenme oluşursa kullanılır ama takip ettiğimiz için bu pek olası değil.

Alkol bazlı olduğu için stresi önleyici etkisi de var. Bu da balıklar için önerilen bir durum.

Dış filtreli sistemlerde hiçbir şekilde kullanmıyoruz. Döngüyü çeviren yararlı bakterileri öldürür.

Akvaryumda kısmi su değişimi yaptıktan sonra bir kez daha damlatabilirsin.

Filtrenin hava kabarcığı verme ünitesini de kullan suya oksijen girsin. Kabarcıklar yükselirken amonyağa bağlanıp onu yüzeye daha hızlı çıkarır. Su kalitesini uzatır. Amonyak oksijen ile reaksiyona girdiğinde sudaki oksijeni yer. Kabarcık oksijen seviyesini korur.

Birde ehaim u2 kullandığım su yüzeyinde yüzeyinde yağlanma oluyor neden Yağlanması nasıl önlerim

Bir sorum daha olacak cama yapışan yağlanma yağlanmaları neyle temizliyeci bilirim

Camdaki yağ deri parçaları vs. Kirleri bir tarafı yeşil bulaşık süngeri ile temizleyebilirsin.

Eheim u2 nedir ?

Geri