Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ne yapmalıyım

Yanlış yazmışım fluval u 2 filitre dipten temizlik yapıyormuş o yüzden akvaryum yüzeyinde yağlanma oluyor . Yağlanma olmaması için eheim skim 350 tavsiye etti akvaryum pırılpırıl olur dedi

Dediğim gibi gereksiz masraf olur. Sürekli yağ tabakası olacak değil. Maşrapa ile alırsın biter.

Bu hayvanlarda berrak su bekleme. büyüme aşamasında sürekli deri değişimi sebebiyle deri uçuşmaları oluyor. Genel temizlik sonrası bile 4 gün geçmeden su içinde uçuşmalar yine oluyor. Yüzeyde fazla olmasada su içindekileri iç filtre takviyesi ile topluyoruz.

Cvp: Ne yapmalıyım

Birde akvaryum temizlik mazemesi yle silinse mışıl camiler gibi suda yağlanma olurmu

Kimyasal ürün kullanmıyoruz. Yağlanmayı temizlesen bile su damlası lekeleri her daim olacaktır. Yağlanmaya neden olanı bulman lazım.

Akvaryum camsil temizlense  zzaten temizlendi tekrar yağlanma oldu filitre alttan çekim yapıyormuş üstten çekim yapsyapsa sirkilasyön yapsa dedi yağlama olmaz dediler birde benim akvaryum boydan kısa dik kullanamıyorum  flitreye dik olsa yağlanma olmazmış

Bir de suyun yüzeyi nasıl dinlenme leri için ne yapmalıyım

mailto:/3L0Y0p.jpg

Bu akvaryum uygun değil hayvanlar bayağı büyük ve su sığ yüzeyde geniş olunca ısı kaybı fazla olur bu da ısıtıcının normalden çok çalışmasına sebep olur.

Kuru alan ve ısıtma lambanda yok. Bunlar kesinlikle olmalı. Hayvanların sürekli suda durması kabuk sağlığı açısından iyi değildir.

Filtrenin pervanesini çıkardın mı hiç. O kısmı biraz yağlarlar.

Akvaryumda ömürlüğe geçsen daha iyi olur.

80 cm Su Kaplumbağası Akvaryumları
Ürün ₺600.30

Cam:80x50x60
Dolap:80x50x70
Kuru Alanlı

Teknik Özellikler
Cam Ölçüsü:80x50x60cm/h
Dolap Ölçüsü:80X50x70 cm/h
Kuru Alan: Tırmanma alanı (taşlar ve kuru alan) Camdan Arka Dekor Yok

Aydınlatma Sistemi: Etnaj sistem buhar yalıtımlı olarak CE normlarında ve Avrupa standartlarında üretilmektedir.
Tank '' Akvaryum'': Şişe cam ürünleri kullanılmaktadır. Sızdırmazlığa karşı 2 yıl firmamız güvencesindedir. Yapıştırma esnasında solwent içermeyen özel akvaryum silikonu kullanılmaktadır.

Resmi

mailto:/6POXXv.jpg

100 cm Su Kaplumbağası Akvaryumları
₺630.00
Cam:100x50x50
Dolap:100x50x70
Kuru Alanlı

Teknik Özellikler
Cam Ölçüsü:100x50x50cm/h
Dolap Ölçüsü:100X50x70 cm/h
Kuru Alan: Tırmanma alanı (taşlar ve kuru alan) Camdan

Aydınlatma Sistemi: Etnaj sistem buhar yalıtımlı olarak CE normlarında ve Avrupa standartlarında üretilmektedir.
Tank '' Akvaryum'': Şişe cam ürünleri kullanılmaktadır. Sızdırmazlığa karşı 2 yıl firmamız güvencesindedir. Yapıştırma esnasında solwent içermeyen özel akvaryum silikonu kullanılmaktadır.

mailto:/3L0qlp.jpg

O kaplumbağa resmi olan yer 80x50×60
80x50x70 olacak

İİkinci akvaryum daha uygun. Yüksekliği 60 cm varmıymış onu bir sor, bir de akvaryum ve kuru alanın cam kalınlığını. 

Tek yaptırsan kuru alan en az 150 tl. Mobilya 400 tl eder. Kuru alan cam kalınlığı en az 6 mm taban camı 8 mm olsa daha iyi. Yüksekliği 30 cm olursa güzel olur. Benimki 25 cmden atlıyor. Akvaryumda 10 mm cam kalınlığı. 

Aydınlatmada kuru alan camına kıskaçlı lamba takıyoruz. Dedikleri sistem suya dayanıklı led şerit mi acaba. Bunun maliyetini sor. Gerekli birşey değil.

https://www.youtube.com/watch?v=WlM3Dbgf10I yüzey temizleyici istiyorsanız video ki gibi basit birşey yapabilirsiniz günde maksimum 1 saat çalışcak birseye 70 lira vermeyin yazık, yağ tbakası genelde suda ki o2 yetersizliğinin göstergesiymiş forumlarda gördüğüm kadarıyla filtrenizin su çıkışını 1-2 cm su üstüne çekebilir veya hava veren özelliği vardır heralde o şekilde de yağlanmanın önüne geçebilirsiniz salınım olduğunda bu yağlanma ve renk ( salınım yapan akvaryumda ki cisimin rengi olabiliyor bunu dikkat edin yağlanma ile renk değişimi varsa gözlemleyerek salınım yapan cismi uzaklaştırmalısınız bu ayrı )
filtreniz u 2 ise yanlardan çekim yapıyor gibi fluval in sitesinde öle belirten diyagram var, filtreniz hakkında bir soru sormuştum; filtre aynı anda 3 bölgeden de su verebiliyor mu yoksa tek bölge veya iki bölgeden mi verebiliyor

parantezler gereksiz olmuş kusra bakmayın :)

Aynı anda çıkış kanalları diyorsanız şimdili bir yerden veriyor yarım açarsam 2 kanaldan veriyor birinden oksijen  ve filtrelmë yapıyor.Diyeyapıyor.Diyer kanal sadec filtreleme ve temizlik yapıyor bide filtre diptn temizlik yapıyormuş

su altı temizliği yapar su yüzey temizliği yapmaz ama dip temizliği de yapmaz 
http://www.fluvalaquatics.com/us/product/A470-u2-underwater-filter/#.VyZIjYSLRxA

[url=mailto:/o3vO5b][img]mailto:/o3vO5b.png[/url]*
resimde ki diyagramda ki gibi bir temizlik yapıyor filtreniz dip temizliği yapmıyor
cevabınız için teşekkürler 3 bölgeden aynı anda yapamaması kötü olmuş :)

resimde ki gibi yapıyor temizliği ( diyagram demişim gene ona gerek yok )

kuru alanı da kendinizi cam kestirip silikonlarsanız total de silikonla beraber 40 liraya filan gelir rampa dahil rampadaki taşlar hariç

Şuan kullandığım akvaryumamı yoksa yeni akvaryumalıp onamı kuru alan yaptırayım

Cem bey kendi ölçülerine göre yapıyorlarmış

yeni alacağınız akvaryuma göre yapın-yaptırın, fiyatta 100 lira üstü fark yaratıyorsa kendınız yapın bence

dediğim gibi ben kendim yaptım akvaryum silikonu daha önce vardı bende, 6mm den cam kestirdm 25 lira verdim; yapılcak alan su filan bulundurmayacağı için çok çok ne fark olabilir sizin yapacağınızdan; daha muntazam bir silikon işçiiği çıkarırlar ki, onuda camı genel olarak arka fonla kapladım ( tek tarafı açık görebiliyorum hayvanı ) hem hayvan rahat etsin hemde güzel gözüksün diye ( arka fonda evde ekstradan vardı ) yaptığım işçiliğin kötülüğü bile belli olmuyor

Ömürlük için yaptırmalısın. Tek kalemde maliyet yüksek gibi görünse de ekipmana varana kadar yenilediğinde başka bir masrafın olmaz. Bir yem birde dış filtre malzemeleri.

Bu akvaryuma göre yaptırsan sonraki için yine yaptıracaksın. Şu an için bu akvaryum derinlik açısından yeterli değil. Hayvanlar büyüdükçede kaçış boşluğu için suyu azaltmak zorunda kalacaksın.

Hayvanların ciğer gelişimleri için derinlik şart. İlerleyen zamanda tabanda yatıp uyuyacaklar.

Geri