Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nefes alırken boğaz şişmesi

Croom

Gümüş 5 Üye
Benim kapluşların boğaz kısmı şişik gibi nefes alıp verdikçe şişiyor iniyor boğazların orda birşey hareket ediyor yutkunuyor olabilirm ?

Cvp: Hasta Olabilirler Mi ?

yok ağzını açıp yapsa enfeksıyondan şüphelenicektimde

Öksürürken falan hiç gördünüz mü ? Yoksa normal nefes alıp verirken de boğazları inip şişer .

yok öksürürken hiç görmedimde nefes alıp veririken öyle oluyor kendi yapıyor heralde yada onların nefes alıp vermeleri öyle heralde bilemedim.

O zaman normal olarak nefes alıp verirken boğazları inip şişiyor :)

evet bir anormallik görürsem yine haber ederim iyi aksamlar

Cvp: nefes alırken boğaz şişmesi

https://www.facebook.com/bskdeniz.devrim/media_set?set=a.1479734172240395.1073741836.100006114793081&type=3 kaplumbağam nefes alırken boğazı şişiyo ben yeterince resim çektim herhalde birde orda önceki yemi sonraki yemi gıda takviyesi ve jeli var bu konuda yardım ederseniz sevinirim...

jel dediğin kabuk jeli ise onu çöpe at o zararlı bir üründür. çene altı inip kalkması normal bu şekilde sürüngenler ısı dengesini vücutlarında sağlarlar. soğukkanlı canlılar oldukları için ortam ısısını bu şekilde oradaki kılcal damarlar vasıtasıyla vücutlarına yayarlar. ayrıca bu konuya da göz at. gerekli olanları sorarsın. foruma hoş geldin.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

haklısın ama önceden böyle olmazdı yemini değiştirdim o günden beri öyle önceden sadece suda yapıyodu dün takip ettim kuru alandada yapıyodu bide son zamanlarda ağzını çok açmaya başladı hep gözlem yapmaya çalışıyorum dün gece kuru alana çıktı kuru alanı biraz yükselmiştim buradan nasıl çıkarım diye şöyle bi etrafa baktı :) sonra biraz bakıp ağzını açtı takip ettim baya oraya indi çıktı indi çıktı sonra gece uyandım tekrar baktım kuru alana çıkmış uyumuş bide derisinde beyazlıklar vardı çok azdı veteriner çağırdım beyaz benek hastalığı dedi ilaç kullandım 1 2 gün bi baktım tarihi geçmiş veteriner getirince ilacı böyle olacağı hiç aklıma gelmedi sonra facebook'ta su kaplumbağası ile ilgili bir sitede 3 gün beklemiş 5 litre suya 2 çorba kaşığı sirke koy ve bunu beyazlıklar geçene kadar yap yazıyodu bunu denemeye başladım veteriner öyle yapınca bi daha gitmek istemedim ama şimdi bakıyorum beyazlıklar daha çok oldu kabuğu kavlıyo burada veteriner pek yaygın değil o yüzden güvenemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim hasta olmadan önce resimleri falanda var hasta oldukta sonrakiler var onları gösterebilirim artık kaplumbağam iyileşsin...

sirkeye gerek yok. su yeterince steril edilmemiş veya akvaryuma konan ürünler iyi yıkanmamışsa mantar dahil bu tip durumlar görülür. senin yapacağın petshoptan metilen mavisi almak. metilen mavisi her türlü bakteriyi öldürür. suyunu değişip içindeki her ürünü yıka ve sonra suyu doldurup su ısısı 28 dereceye gelince hayvanı akvaryuma al. suya 2 damla metilen mavisi damlat petshoplarda satılır. bunu her su değişiminde damlatacaksın. bu işlemleri yaparken temiz bir kap içine akvaryumdaki suyu alıp hayvanı içine koy. bu zaman zarfında hayvanda üşümemiş olur. öncelikle metilen mavisi bak bu ürün deep fixte var. bir de bio veya contra-icthtyo denilen var ama o biraz daha düşük oranlıdır. her yeri gezip bak bulamazsan en son çare bundan alırsın.

resimleri bu şekilde at. facebook kullanmadığım için videoyu açamadım. durumunu görmemiz lazım. gerçekten beyaz benek mi yoksa hayvan deri değişiyor onun etkisi mi bilmemiz lazım. hayvanın bir kaç açıdan resmi ile akvaryumun genel resmini atarsan eksik veya sebepler hakkında rahat fikir yürütebiliriz.
mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi-resim-yukleme.html

akvaryumda balık var mı yada önceden beslenmiş olup iyice yıkanmadı mı ? beyaz benek kaplumbağalarda pek görülmez ama mantar olabilir. kaplumbağalar konusunda her veteriner hekimin bilgisi yoktur. bunun yanında petshoplar hiç bilmez. yani onlara hiç güvenme.

Resimler gözükmüyor, bu sebeple beyaz benek mi anlamadım. Veteriner hekimin kullandığı ilaç ismi nedir?

Bu arada önemli ayrıntı hayvan gece kuru alanda uyuyorsa night glo almalısın. Bununla uğraşırken hayvan birde akciğer enfeksiyonu olmasın.

Fotograflara baktim ordaki yemlerden sadece reptomin kullanilir digerleri kalitesiz hayvanin kabuk boyu nedir ona gore yem onerelim
Cem abinin attigi bakim konusunu okudunuz mu acaba ? Cok cok onemli onu okuduktan sonra sorular varsa sorabilirsiniz ayrica akvaryumun fotograflari kullanilan lambalar falan gozukmuyor siteye ayrintili fotograf ekler misiniz ? Akvaryum cok yetersiz buyuk ihtimalle birde akvaryum disinda yuruyor bir fotografta hayvan buda uygun degil
Hayvan karada agzini mi aciyor onu tam anlayamadim oyleyse sik yapiyor mu ? Fotograflardaki gibi bogazini sisiriyorsa bu normal isiyi esitliyor
Kabukta kirec olmus baska bir sorun yok damacana su takviyesi gerekebilir

Buarada plakalarda genislemis mango koku almak gerekiyor artik

Benim canavarlar da ağızlarını açıyor bazen ama istahlari çok iyi. Enfeksiyon falan yoktur sanırım

enfeksiyon harici ağız açma esneme, ağız esnetme ve boğaza veya damağa takılan bir şey olduğunda da yaparlar.

cem' Alıntı:
enfeksiyon harici ağız açma esneme, ağız esnetme ve boğaza veya damağa takılan bir şey olduğunda da yaparlar.

Teşekkür ederim cem abi.Peki kaplumbağalar iguanalar gibi idrarlarını dışkı ile birliktemi atıyor? Birlikte atmıyorsa idrar ve dışkı için kloakmı kullanıyor. Tek çıkış yani

Evet tek yer var
Hayir birlikte atmiyorlar

Evet kloaktan yani anüsü kullanıyorlar idrar ve dışkı kanalları farklıdır. Hayvanı eline aldığında kuyruk kısmından damlayan su değil idrardır. Korktuklarında bırakırlar. Kuru alandan gelen kokunun sebebide genellikle budur. Ya sıcaktan mayıştığı için bırakırlar ya da panik halinde suya inerken lamba ısısı da katkıda bulunur

Bak ben kuru alanda denk gelmedim hiç. Kokuda yok. Arada su mu döksek kuru alana.

Geri