XeuaHwaHero
Taç 5 Üye
- Katılım
- 9 Mar 2014
- Mesajlar
- 520
Kuru alanı ayda bir yıkamak faydalı olacaktır bence o zaman.
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:sirkeye gerek yok. su yeterince steril edilmemiş veya akvaryuma konan ürünler iyi yıkanmamışsa mantar dahil bu tip durumlar görülür. senin yapacağın petshoptan metilen mavisi almak. metilen mavisi her türlü bakteriyi öldürür. suyunu değişip içindeki her ürünü yıka ve sonra suyu doldurup su ısısı 28 dereceye gelince hayvanı akvaryuma al. suya 2 damla metilen mavisi damlat petshoplarda satılır. bunu her su değişiminde damlatacaksın. bu işlemleri yaparken temiz bir kap içine akvaryumdaki suyu alıp hayvanı içine koy. bu zaman zarfında hayvanda üşümemiş olur. öncelikle metilen mavisi bak bu ürün deep fixte var. bir de bio veya contra-icthtyo denilen var ama o biraz daha düşük oranlıdır. her yeri gezip bak bulamazsan en son çare bundan alırsın.
resimleri bu şekilde at. facebook kullanmadığım için videoyu açamadım. durumunu görmemiz lazım. gerçekten beyaz benek mi yoksa hayvan deri değişiyor onun etkisi mi bilmemiz lazım. hayvanın bir kaç açıdan resmi ile akvaryumun genel resmini atarsan eksik veya sebepler hakkında rahat fikir yürütebiliriz.
mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi-resim-yukleme.html
akvaryumda balık var mı yada önceden beslenmiş olup iyice yıkanmadı mı ? beyaz benek kaplumbağalarda pek görülmez ama mantar olabilir. kaplumbağalar konusunda her veteriner hekimin bilgisi yoktur. bunun yanında petshoplar hiç bilmez. yani onlara hiç güvenme.
AEK' Alıntı:Resimler gözükmüyor, bu sebeple beyaz benek mi anlamadım. Veteriner hekimin kullandığı ilaç ismi nedir?
Bu arada önemli ayrıntı hayvan gece kuru alanda uyuyorsa night glo almalısın. Bununla uğraşırken hayvan birde akciğer enfeksiyonu olmasın.
Alisarp' Alıntı:Fotograflara baktim ordaki yemlerden sadece reptomin kullanilir digerleri kalitesiz hayvanin kabuk boyu nedir ona gore yem onerelim
Cem abinin attigi bakim konusunu okudunuz mu acaba ? Cok cok onemli onu okuduktan sonra sorular varsa sorabilirsiniz ayrica akvaryumun fotograflari kullanilan lambalar falan gozukmuyor siteye ayrintili fotograf ekler misiniz ? Akvaryum cok yetersiz buyuk ihtimalle birde akvaryum disinda yuruyor bir fotografta hayvan buda uygun degil
Hayvan karada agzini mi aciyor onu tam anlayamadim oyleyse sik yapiyor mu ? Fotograflardaki gibi bogazini sisiriyorsa bu normal isiyi esitliyor
Kabukta kirec olmus baska bir sorun yok damacana su takviyesi gerekebilir
Buarada plakalarda genislemis mango koku almak gerekiyor artik
başak' Alıntı:Alisarp' Alıntı:Fotograflara baktim ordaki yemlerden sadece reptomin kullanilir digerleri kalitesiz hayvanin kabuk boyu nedir ona gore yem onerelim
Cem abinin attigi bakim konusunu okudunuz mu acaba ? Cok cok onemli onu okuduktan sonra sorular varsa sorabilirsiniz ayrica akvaryumun fotograflari kullanilan lambalar falan gozukmuyor siteye ayrintili fotograf ekler misiniz ? Akvaryum cok yetersiz buyuk ihtimalle birde akvaryum disinda yuruyor bir fotografta hayvan buda uygun degil
Hayvan karada agzini mi aciyor onu tam anlayamadim oyleyse sik yapiyor mu ? Fotograflardaki gibi bogazini sisiriyorsa bu normal isiyi esitliyor
Kabukta kirec olmus baska bir sorun yok damacana su takviyesi gerekebilir
Buarada plakalarda genislemis mango koku almak gerekiyor artik
kabuğu 5 6 cm arasında zaten reptomini kullanıyorum şimdi evet bakım konusunu okudum mandallı masa lambası içinde beyaz tasarruf lambalarından var akvaryumunu büyütücem inşallah ayakları açılıyo hoşuna gidiyo diye düşünüyorum biraz yerde yürütüyorum karada dediğim kuru alana çıktı orda esnedi sanırım zaten sonrada uyudu ağız açmasını bu aralar biraz fazla denk geliyorum iki kere suda gördüm bi kere kuru alanda ki kerede elimi ısırmak için ağzını açtı önceden boğazını hiç şişirmiyodu ilk zamanlar gözüm hep üstündeydi o zaman bile görmedim şu son 2 3 gündür yapmaya başladığı için korkuyorum şişirirken sanki kızarıyo gibime geliyo o derdini anlatamıyo hastalanmasın sıkıntısı olmasın diye çok gözlem yapıyorum çok üstüne düşüyorum zaten aldığım adama götürdüm (veteriner bulamayınca) çok sağlıklı kabuklarının beyazlaşması büyüdüğü için dedi boğazını şişirmesi normal falan dedi çok araştırdım ama herkes bişey diyo şaştım napacağımı...
cem' Alıntı:Evet kloaktan yani anüsü kullanıyorlar idrar ve dışkı kanalları farklıdır. Hayvanı eline aldığında kuyruk kısmından damlayan su değil idrardır. Korktuklarında bırakırlar. Kuru alandan gelen kokunun sebebide genellikle budur. Ya sıcaktan mayıştığı için bırakırlar ya da panik halinde suya inerken lamba ısısı da katkıda bulunur
cem' Alıntı:yemi çok mu veriyorsun. özellikle stick yemi ? ve yeşillik
tasarruflu ampul olmaz o ısı vermez. düz armut ampul lazım.
hayvan nefes alırken esner gibi kafayı öne atıyor mu ?
Alisarp' Alıntı:Buyumeden beyaz nokta olmaz dedigim gibi kirec
Yanliz hapsirma isi sikintili lambada yoksa usutmus olabiğlir hayvan
cem' Alıntı:başak kavanozun içi su dolu değil mi ikincisi o taşları çıkar arasında kir barındırarak zararlı bakteri oluşmasına neden olur bu da hayvana kulak ve göz enfeksiyonu olarak döner. o şişirme dediğim şey önceden dikkat etmemişsin.
yukarda mangoyu sormuşsun evet odur. yalnız hepsi farklı yapıdadır. sen alırken söylersin V biçimli altına girip kaşınabileceği bir şey olsun diye. aldığında yıkamasını anlatırız.
arka plakadaki doğum lekesi ilginç kalp şeklinde gibi.
AEK' Alıntı:Boğazı normal şişirme hareketi. Isı dengesi için yaparlar.
Kabuk değişimi tamamlanmış ama kireç var. Bu sudan kaynaklı. Musluk suyuna damacana su takviyesi ile kireç oranı azaltılmalı. Zaten çok yoğun değil. Birde iç filtreye karbon eklenebilir.
Linkteki gibi bir mango kökü alınıp kaşınmasına yardımcı olunmalı.
Ancak kuru alan uygun değil. Hayvan zorlanıyor. Onun için önemli bir yer orası. En azından şişenin üzderini halı kaydırmaz ile kaplayıp taşa rahat çıkması sağlanmalı. Şişe böyle tehlikeli duruyor. Altındaki çakıllar çıkartılmalı. Zaten o çakıllar arasında dışkı ve yem artığı barındırıp olumsuz bakteri oluşumu tetiklediği içinde zararlı olup çıkarılmalı. Bu bakteriler kulak iltihabı ve göz enfeksiyonu sebepleridir.
Ayrıca bir ipek bitki ile hayvanın gece buna tutunarak uyuması ve huzurlu olmasını sağlayabilirsin. Böyle hem boş hemde hayvan dinlenecek yer bulamıyor ve ısıtıcıya sarılıyor. Hayvan yorulur.
Bu basit düzeltmeleri hemen yapmalısın Başak.
Isıtıcıyıda hafif yatırıp siyah kafa kısmına kadar suya sokmalısın. Böyle uyarı çizgisinde olsa dahi ufacık seviye düşüşü teklike meydana getirir.
Bir konuda filtrenin suyu veren tarafını uzun tarafa doğru konumlandırki su sirkülasyonu tüm akvaryumu verimli dolaşsın.