Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nefes alırken gelen ıslık-düdük sesi

rana

Bronz 4 Üye
Merhabalar,
benim kaplumbağam bir yaşını geçkin, kabuk boyu 13-15 cm civarıdır kilosu da 458 gram.

Birkaç gündür kuru alana çıkmıyordu iki gün önce yanında vakit geçirme fırsatım oldu o gün çıkmak istedi aslında bayağı da uğraştı ama çıkamadı düştü vs, ben alıp koydum suya atladı ben de bıraktım istediğinde çıkar diye çünkü zaten çıkıyordu.

Ayakları yerde burnu dışarda uyurken düdük sesi ıslık sesi gibi bir ses duydum yanına gidip dinledim ondan geliyordu suya girince de geçti.

Eğer suda uyurken burnundan baloncuk çıkması burun akıntısı anlamına geliyor ise, burun akıntısı da var. Ama bu garip çünkü bu benim uzun zamandır dikkatimi çekiyor ama hareket ettiğinde baloncuk yukarı doğru çıktığı için suyla ilgili olduğunu düşünmüştüm.

Neyse iki gece önce bu sesi duyduğumda oldukça endişelendim bir de normalde yeme saldırır ama o gün biraz keyifsiz keyifsiz yedi. Sabaha karşı ışığını açıp ben de yattım uyandığımda kuru alana çıkmıştı akşam suya girdi besledim nefes alırken o ses de gelmiyordu.

Ben her ihtimale karşı suyunu değiştirip sıcaklığı 28-30 a ayarladım ama dün ve bugün yine kuru alana çıkmadı ve dün değil ama az önce yine nefes alırken o sesi duydum.

Yemek yemesinde bir sorun yok bir tek o gün iştahsızdı. Nefes alırken çıkardığı o ses beni endişelendiriyor ama yemek de yiyor hatta az önce beni görünce heyecanlandı yemek vereceğimi düşünerek köşesine geldi vs acaba ben mi kuruntu yapıyorum fikirlerinizi almak istedim şimdiden teşekkür ederim.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman, su dzeünleyici ne varsa hepsinin görselini atın.

Akvaryumun bir görselini atın.

Dediğiniz belirtilere göre akciğer enfeksiyonu. Soruları eksiksiz cevaplayın.

Eğer uvb lamba kullandıysanız bu da zamanla hayvanın bağışıklık sistemini zayıflatır. Her türlü enfeksiyona neden olur.

Ekipman eksikliği kadar yanlış ekipman kullanımı da ölümcüldür.

Kullandığınız herşeyin gorselini atın.

Akvaryum 25-26 litrelik bir akvaryum.

su ısıtıcısı da lambası da var. Hatta beyaz uvb ampulü de var ama beyazı ne zaman açsam rahatsız olup suya giriyor. Elim pek gitmiyor açıkçası. Dış filtre de sun sun 602b.

Sera raffy 1i artık vermiyorum çok ufak suyu kirletmekten başka işe yaramıyor.
Ahm turtle mixi yeni aldım eh biraz biraz yiyor. Reptomin, biorept e bayılıyor. İlk aldığım omega one ı da çok seviyordu ama yeni kutuyu eskisi kadar sevmiyor. Raffy mineral bebekken yanlışlıkla almıştım buzdolabında sakladım şimdi bazı günler arada kaptırırsam yedirebiliyorum ben de çok zorlamıyorum açıkçası çünkü sevdiği şeyi zaten yiyor. Nadiren yumurta haşladığım zaman beyazından veriyorum.

Sera aquatani bir ya da iki kere kullandım onun dışında hiç kullanmadım çünkü dinlenmiş suyum oluyor su değişimleri için.

Devit-3 daha önce kabuğu için önerilmişti o yüzden var. Gentagut gözleri için o da aynı şekilde. Reptivit de onu alırken yanında vermişlerdi, veteriner ağzının kenarlarına sür demişti kulak çubuğuyla küçükken öyle yapıyordum şimdi yemine damlatıp veriyorum ama sık yapmıyorum bunu.

Üzerindeki tül de daha önce kaçtığı için. Su seviyesini düşürüp kuru alanı aşağı indirirsem hayvan sürekli yürümek zorunda kalır yüzemez diye.

Ekli dosyalar

• IMG_9684.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_9676.jpeg
    5 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9678.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 14
Eğer uvb lamba kullandıysanız bu da zamanla hayvanın bağışıklık sistemini zayıflatır. Her türlü enfeksiyona neden olur.

Ekipman eksikliği kadar yanlış ekipman kullanımı da ölümcüldür.

Kullandığınız herşeyin gorselini atın.
Sürekli kullandığım 4lü olan. Elimin gitmediği beyaz dönerli olan

Ekli dosyalar

• IMG_9686.png
    IMG_9686.png
    922.6 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_9685.png
    IMG_9685.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
Sürekli kullandığım 4lü olan. Elimin gitmediği beyaz dönerli olan
Cfl ampul olanı 60cm mesafeden çalıştırın.

Spot halojen uvb ise hiçbir şekilde kullanılamaz. Hayvan ısınmak için altında dursada dış cam koruması olmaması ve kuvars tüpe sahip olmasından dolayı uvc dahil birçok uv dalga boyunu geçirir.

%0.03ü kadar uvb dir geri kalanı zararlı uv ışınlarıdır.

Hayvanı zamanla akciğer enfeksiyonu eder bu ampul, göz enfeksiyonuna da neden olur, hayvanı strese sokar psikolojisini bozar.

Son düzenleme:
Akvaryum artık hayvana ufak geliyor kuru alanda aynı şekilde en az 80cm uzunluğunda olacak şekilde 100-120-150-200cm ne kadar uzun ve büyük olursa o kadar uzun gider.

Camcıya yaptırın 1cm cam kalınlığında kuru alanı ile birlikte yapar daha rahat ve daha hesaplı olur.

Isıtma lambası olarak sadece bu tip orta güçte armut halojen ampul kullanıyoruz.
Yazın 28 kışın 52 kullanın. Sizin aldığınız uvb reflektör tip hem uv hemde ısı ile hayvana zarar verecektir.
Armut ampul hayvanı yakmaz ısınma suresince uv yaymaz hayvan kendini çok mutlu hisseder.

ReptiGlo ampulü günde 1 saat kadar 60cm uzaklıktan çalıştırın. Fakat elinizde bozulunca o ampulü almayın. ReptiZoo 2.0 26W ampul almalısınız.

Cfl ampul olanı 60cm mesafeden çalıştırın.

Spot halojen uvb ise hiçbir şekilde kullanılamaz. Hayvan ısınmak için altında dursada dış cam koruması olmaması ve kuvars tüpe sahip olması dışında uvc dahil birçok uv dalga boyunu geçirir.

%0.03ü kadar uvb dir geri kalanı zararlı uv ışınlarıdır.

Hayvanı zamanla akciğer enfeksiyonu eder bu ampul, göz enfeksiyonuna da neden olur, hayvanı strese sokar psikolojisini bozar.
Tamam demek ki sorun kullandığım lambada. Bunu kaldırıyorum hemen.

Öneriniz nedir ampul için görsele eklediğimden de var ama bunu taktığımda çıkmıyordu yine kuru alana.

Tedavi için ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• IMG_9689.png
    IMG_9689.png
    827.5 KB · Görüntüleme: 4
Tamam demek ki sorun kullandığım lambada. Bunu kaldırıyorum hemen.

Öneriniz nedir ampul için görsele eklediğimden de var ama bunu taktığımda çıkmıyordu yine kuru alana.

Tedavi için ne yapmalıyım?
Hayvan diğer ampullerden korkmuştur.

Armut halojen ampul ve 2.0 26Watt uvb kombinasyonu en iyisidir.

Armut halojen ampulü her hayvan sever. En iyi kaplumbağa lambasıdır. 1200Aydınlatma ampulü 100Adet kadarda uv ampul inceledim her dalga boyundan 157-222-254-265-280-311-365-385 gibi.

Önerdiğim ampuller hayvana kesinlikle zarar vermez ve ısıtma işleminide en iyi şekilde yapar.

ARMUT HALOJEN AMPUL KULLANIN SADECE PİYASADA SİZE HEP ZARARLI OLANI DAYATIR.

Eczaneden genta alın. Sabah akşam ağzına 3er damla damlatın. Öğlende 1 damla reptivit damlatın.

Yeni akvaryuma geçmenizde acil o şekilde devam etmez artık.

Hayvanın burnunda bir cisim, yem artığı, sümük kurusu gibi birşey varsa ıslık çalar gibi ses gelir. Burun akıntısı bundan kaynaklı. Akıntı bittiyse temizlemiştir. Hayvan bunu ağzından su alıp burnundan fışkırtarak temizler. Bir şeyi yok. Yalnız akvaryum ufak en az 80 cm boyda bir akvaryum alın. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum iyi olur. Yada doğrudan ömürlük akvaryuma geçebilirsiniz. Bu da 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak.

Eczaneden genta alın. Sabah akşam ağzına 3er damla damlatın. Öğlende 1 damla reptivit damlatın.

Yeni akvaryuma geçmenizde acil o şekilde devam etmez artık.
Evde gentagut var hemen onunla başlayayım mı yoksa genta alıp akşam mı başlayayım? Gentagut az, zaten alacağım hemen başlamak adına sorayım dedim

Hayvanın burnunda bir cisim, yem artığı, sümük kurusu gibi birşey varsa ıslık çalar gibi ses gelir. Burun akıntısı bundan kaynaklı. Akıntı bittiyse temizlemiştir. Hayvan bunu ağzından su alıp burnundan fışkırtarak temizler. Bir şeyi yok. Yalnız akvaryum ufak en az 80 cm boyda bir akvaryum alın. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum iyi olur. Yada doğrudan ömürlük akvaryuma geçebilirsiniz. Bu da 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak.
Evet akvaryum küçük benim de farkettiğim ama ertelediğim bir durumdu. Sağlıklı mı yani hocam gentaya başlamayayım mı?

Evet akvaryum küçük benim de farkettiğim ama ertelediğim bir durumdu. Sağlıklı mı yani hocam gentaya başlamayayım mı?
Hayvanın bağışıklık sistemi zayıflamış bu kesin.

Şuanlık ekipmanları halledip iyi besleyin zamanla toparlar.

Belirtiler artıp akciğer Enfeksiyonuna dönüşmeye başlarsa gentaya başlayın.

3 gün kontrol edin. Sonra belirti var mı yazın durumuna bakalım. Gereksiz ilaç vermeyelim.

3 gün kontrol edin. Sonra belirti var mı yazın durumuna bakalım. Gereksiz ilaç vermeyelim.
Konu sahibinin paylaştığı fotoğraftaki filtre hortumunda kahverengi lekeler var. Benim hortumlarda da o lekelerden oluşmaya başladı. Bu lekelerin bir zararı var mıdır?

Konu sahibinin paylaştığı fotoğraftaki filtre hortumunda kahverengi lekeler var. Benim hortumlarda da o lekelerden oluşmaya başladı. Bu lekelerin bir zararı var mıdır?
Evet tabi. Ayda bir en geç komple herşeyi yıkayın.

Sürekli aynı suya ekleme yapmak iyi değildir. Kaplumbağanın pisliği çok balık gibi değil. Herşeyi yıkayıp yeni su doldurun.

Suyu zehirli maddelerde arıtın ve bol oksijenli hale getirin.

Evet tabi. Ayda bir en geç komple herşeyi yıkayın.

Sürekli aynı suya ekleme yapmak iyi değildir. Kaplumbağanın pisliği çok balık gibi değil. Herşeyi yıkayıp yeni su doldurun.

Suyu zehirli maddelerde arıtın ve bol oksijenli hale getirin.
Aslında filtre gayet iyi iş çıkarıyor ama ölçümünü yapamadığımız bir yığın zararlı madde var. Bir detaylı temizlik yapayım en iyisi.

Aslında filtre gayet iyi iş çıkarıyor ama ölçümünü yapamadığımız bir yığın zararlı madde var. Bir detaylı temizlik yapayım en iyisi.
Filtre suyu çok iyi temizliyor ama bir yerden sonra filtre boruları pervanesi vs pislik kaplıyor. Bunların düzenli olarak temizlenmesi gerek.

Geri