Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nefes almakta zorlaniyor 4 gündür yemiyor

Kapluslarim57

Altın 3 Üye
merhaba arkadaslar

4gün öncesine kadar kaplumbagamda hic birsey yoktu gayet iyidi yemini yiyordu suda yüzüyordu derine dalip cikabiliryordu ama simdi yemiyor kuru alanda cok kaliyor agzini aciyor sürekli ve bazen ses ile birlikte agzindan baloncuk cikiyor tükürük gibi :( ne yapacagimi sasirdim bu aksam veterinere göstericem ins önemli bir durumu yoktur dünden beride suda sürekli ters dönüyor ve ceviremiyor kendini cok üzülüyorum okadar cok ilgileniyorumki onlarla (3 taneler ) diyer ikisi cok iyiler cok istahlilar masallah banada cok alistilar ama bu hasta olan büyümüyor bugün yem verirken biraz ucundan isirdi geri tükürdü nesi var acaba :(

Cvp: nefes almakta zorlaniyor 4 gündür yemiyor

Akşamı bekleme bence, gidebiliyorsan şimdi git veterinere

acik olsa bir dk beklemicemde 1 saat sonra aciliyor :( saat 6 olsada hemen gitsem diye bekliyorum insallah önemli birseyi yoktur

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım ama benim aklıma ilk gelen boğazına bir şey takılması olabilir gibime geliyor. Fakat şu baloncuk olayı iyice kafamı karıştırdı.

bende ilk öyle düsündüm acaba dedim birseymi takildida öyle yaparak cikartmaya calisiyor ama yok birsey yani görebildigim kadariyla benim tahminim akciger efeksiyonu oldu yada ceryana geldi bu aksam belli olucak bakalim hayirlisi umarim bizi terk etmez

Veterinere götürdükten sonra haber verirsen sevinirim bende merak ettim

Akciğer enfeksiyonunun ileri derecedeki belirtilerini gösteriyor. Ters dönme hiç iyi değil. Boğulma riski var. Acil tedavi edilmeli. Gece sığ suda dursun.

Pitirim cok üsütmüs ceryanda kalmis dedi doktor antibiotik verdi durumu cokta iyi görûnmüyor dedi üst kabugunun altinda baloncuklar varmis nefes almasini saglayan eger onlardan birtanesi kapaliysa zorlanirmis 1 hafta ilac tedavisinden sonra tekrar götürecem ins düzelir :( misir ve citirdan ayirmam gerekmis RABBIM SIFA VERSIN INSALLAH

Çok geçmiş olsun, inşallah tedavi sonuç gösterir.

hayvan ciddi anlamda akciğer enfeksiyonu emrenin dediği gibi sığ suda durmalı. su ısıtıcısı sığmaz ama ısıtıcı lambayı üstüne tutabilirsin. bu arada cereyanda kalmayacak bir ortamda dursun. buna dikkat et. vet.'in verdiği ilaçta aynı şekilde bu sığ suda uygulanacak. hayvanların ters dönmesi son evre belirtisidir. kurtulma ihtimali çok az. bu duruma kendini hazırla. ümit edelim tedaviye yanıt versin. geçmiş olsun.

Kurtulma ihtimali az da olsa umarim atlatir.. cok gecms olsun

Cem sığ su ney anlamadim ben onu ayirdim kücük bi akvaryum vardi ona koydum sürekli suyunu degistiriyorum sogudukca üzerinide gece actigim lambayi taktim oda sicaklik veriyor ilacida kaplumbagayi elime alip dudaginin üzerine sürüyorum ordan icine giriyor agzini actikca yem verdim dün 2 tane yedi cok sevindim umarim iyilesir

Selale cok tsk ederim bizden ayirmasini istemiyorum :(( ins rabbim sifasini verir

Su seviyesi hayvan zeminde dururken sırtını örtecek şekilde olmalı. Derin akvaryumda ters döndüğünde tekrar dönemezse yada bitkin düşüp kendini bırakırsa boğulur. Bu sebeple tedavi süresince yüzüşü ve suda duruşu düzelene kadar su sığ olmalı. Bu suyun ısınması için Cem in önerisi çok iyi, destek için pet şişeye sıcak su koyarak ısı sağlayabilirsin. Su kaynar olmasın.

Bende öyle yaptim suyu az koydum birtanede tas koydum üzerine cikabilmesi icin beZ koydum lamba tasin üstünde duruyor gündüz sürekli suyunu degistirip 33-44 derecelik su ayarliyorum ama gece soguyor pet siseyede ılık su koysam oda sogur

Dün ilactan sonra ilk kez tuvaletini yapti ve iki tane ufak yem verdim onlarida yedi ama bugün daha birsey yok sakin duruyor cok halsiz :( cok üZüluyorum ins düzelir

İlacı veteriner nasıl uygulatıyor. Yani suya damlatılarak değil ağızdan mı? Ağızdan yeterli doz verilebiliyor mu?

Hayvanın halsiz olması normal. Hastalık çok ilerlemiş. Yem yemesi dahi çok çok iyi. Vitamin varsa yemleri vitaminleyip vermeli.

Agzi kapali oldugu icin üzerine bir damla damlatti o bunu yutar dedi bu sekilde yapmami sôyledi ve sicak yerde ayri dursun dedi ama sürekli sicak kalamiyor su cabuk soguyor onu nasil yapicam ?

Suyun soğumasını engellemek için pet şişeye sıcak su koyup kapağını kapadıktan sonra sulu bölge yatırmalı. Bir süre sonra tekrar değiştirerek devam etmeli. Gecede havlu ile üzerini hafif hava alacak yer kalacak şekilde örtmeli.

Isıtıcısız yapılacak tek yöntem bu.

Cok tsk ederim pet siseyi uyguladim gecede havluyla kapatirim

Geri