Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nefes almakta zorlaniyor 4 gündür yemiyor

Cvp: nefes almakta zorlaniyor 4 gündür yemiyor

hatta bir tarafı havlu kapalı diğer tarafta da lamba açık olursa sıcaklık içerde dolaşır. şu an için hayvana kuru alanda durmak sudan daha cazip gelir yem yemesi gerçekten çok iyi. verdiğin yemi yediği anda ikinciye ilacı veya vitamini bularsan ilacın ziyan olma olasılığı da azalır. iyi yönde gelişme var hadi hayırlısı.

Aynen öyle yaptim cem havlu ve lamba... Yem konusunda bir yiyor bir yemiyor zamanla oda olur insallah önce birkere su hastaligi atlatalim tekrar eski haline dönmesini cok istiyorum bunu diyerlerinden cok seviyorum bunun alt deseni cok farkli kaybetmek istemiyorum

hep en sevdiğimiz kaplumbağa ilk gider. ben de öyle olmuştu ve üzmüştü bu yüzden şimdikilerle arama mesafe koyuyorum. bağ kurmamaya çalışıyorum.

Cok alistim onlara :( kiyamiyorum ona icim aciyor insallah üzücü birsey olmaz dua ediyorum :(

Merhaba arkadaslar !! Dün kaplusumla tekrar veterinere gittik durumu nasil dedi bana kalda pekte iyi degil dedim kabugu yumusadi yüzemiyor vs sonra bir kaba su doldurdu suyun iconde nasil durduguna bakti cok daha iyi oldugunu söyledi yani bayagi bir düzelmis bir hafta daha antibiotike devam edicez sonra tekrar gidicez bkalim insallah ozaman tamamen iyilesmis olur ve tekrar yüzebilir...
Ona dedimki diyer ikisi bunun iki kati oldular bu ufak kaldi bana sunu dedi bunlar cok cabuk büyüyen hayvanlar KESINLIKLE kaplumbaga yemleri verme onlarin icinde besin cok oldugu icin birden cok büyürler peki dedim ne vericemki ben birsürü yem aldim dedi madem aldin veriyorsun cok az ver ve günde birkez yeter dedi simdi ne yapacagimi sasirdim ben gündüzleri deniz ürünlerinden veriyordum aksamda raffy p acaba günluk kafa hacminden dahadami az versem ac kalirlarmi ?
Konu disi bir sorum daha var akvaryumun suyu azaliyor bu normalmi zaten en fazla filtrenin üstünü gececek kadar su koyabiliyorum yoksa kacislar meydana gelebilir bu sefer su azalinca filtrenin sesi cok geliyor

Bence kafa hacmi kadar yem vermelisin...Bana pek mantıklı gelmedi...Hasta olanla diğerlerini aynı boya getirmek istiyor herhalde :ff: İlaç falan verdiyse zaten büyümesi yavaşlar...

sondan başlayım. akvaryumun üstü açık olduğu için buharlaşma etkisi olur. burada dikkat etmen gereken filtrenin motorunun her zaman su içinde kalmasını sağlamak, su ile soğutma yaptığı için su yüzeyinde kalması motoru yakabilir.

hayvanın ilaca olumlu tepki vermesi sevindirici. bu hayvanlar en ufak bir hastalığa yakalandığında enerjisini bu yöne verdiği için büyümeleri durur. normal kafa hacmi kadar vermek uygundur. öğün azaltmaya gerek yok. özellikle pet shoplar hayvanlara az gıda vererek büyümelerini yavaşlatırlar. çünkü talep küçük olan hayvanlara yoğundur. bunun sakıncası hayvan tam oluşumunu tamamlayamadan yaşça büyürse sağlık sorunları gözlenebilir. kabukta şekil bozukluğu, cinsel aktivite de durağanlık gibi özellikle vücut gelişmediği için yumurtlamada problemler. vücut dirençleri azalır ve hastalığa yakalanmaya müsait bir durum ortaya çıkar.

Akvaryumda su azalması buharlaşmadan kaynaklı normal bir durum. Azaldıkça ilave etmen gerekiyor Meryem. Bunun bir avantajıda akvaryuma taze su katman.

Hayvanlara verdiğin yem miktarı kafa hacmini geçmiyorsa normal büyür. Tabi akvaryum ortamındaki normal büyümeden bahsediyorum. Daha fazla yem verenlerin hayvanları daha fazla büyüdüğü gibi obezitede söz konusu oluyor. Veterinerin büyüme hususunda söylediği şu konuyu değerlendirebilirim. Bizim evlerdeki hayvanlar yavru ve gençken yani gelişimin başlarındayken doğadakine göre daha hızlı büyüyor. Bunun sebebi bu hayvanlar doğada kış uykusuna yatıyor ve büyüme doğal olarak bir süre duruyor. Bizdeki kaplumbağalar bu sürede beslenmeye ve yüzme egzersizine devam ediyor. Bu sebeple daha hızlı gelişim normal. Normalden hızlı gelişiyor diye enerji harcayan metabolizması kış uykusundakine göre çok daha hızlı hayvana az yem vermek olmaz. Hayvan tükenir bu sefer. Eğer hayvanlar 5 cm boyu geçtiyse günlük kafa hacmini tek seferde ver. Küçük kalanın gelişiminin yavaşlamasıda hastalığa bağlı olarak çok normal. Beslenme için şu konuyu bir okursan Meryem. Ne zaman nasıl besleyeceğini net olarak görürsün.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Su sürekli azaldigini icin bende bir miktar taze su ilave ediyordumda acaba yanlismi yapiyorum diye düsünmedim degil yani iyi yanlis birsey yapmiyormusum zaten bu ara temizlik yapmak gerekiyor filtrenin önüne pislik gelmis :) ya iste kafama takildi kadin öyle diyince dedim en iyisi buraya yazayim arkadaslar nasil olsa senelerdir besliyorlar illaki daha bilincliler ona kalsa yedirme diyor iste hatta yem hic verme dedi :(

Ufaklik iyi olacak insallah bizi birakmamadi icin elimden geleni yapiyorum

Meryem, ufaklık umarım toparlayacak. Antibiyotik tedavisi için 10 günü geçirmeyeceksin değil mi? Gerçi zar zor alıyordu ağızdan. Bu konuda farklı bir yöntem önerdi mi? Örneğin suya ilacı koymak gibi. Birde suyu sırtına kadar çıkardın mı?
Beslenme konusunuda zaten akılda soru işareti kalmayacak şekilde özetlemiş olduk :)

Emre ,bu hafta 3. haftayi vermis oluyorum aslinda bastan hesapladi yeterli verme dedi sonra bakti suda sol tarafi suya batiyor ozaman dedi buhaftada ver haftaya tekrar görüsüruz cok zor oluyor vermesi o yüzden sanirim devam et dedi bir iki kere agzini azda olsa acana kadar bekliyorum öyle yerine birakiyorum yok birsey önermedi ayni sekil devam et dedi

Iki kere mürekkep baligi kemigi rendeledim toz halinde suyla durdu sanki daha bi canlandi o esnada vitaminde damlattim yemine simdi temiz suda duruyor ve senin dedigin sekilde suyu

Eksik yazmisim kücûcuk ekran :D bukadar oluyor kusuruma bakma :D

Tamam bu hafta da devam et. Bence ilacı fazla alamadığı için doz aşımından korkmadı. Ancak her ihtimalde haftaya kesmeni isteyecektir. Düzelmezse de bir mola vermesi gerekecek. Umarım toparlar ama dediğim ihtimal olursa ara verip tekrar başlatırsa eğer konuya değinmediysen bahsettiğim yöntemi su miktarını belirterek veterinere bir sor bence.

Tamam tesekkür ederim Emre insallah düzelir tabiiki tek dilegim bu , bakalim ne diyecek ona göre söylerim veterinere

Ek yazını şimdi farkettim. Yem vitamin ve kalsiyum için her şeyi yapmak gerekecek. Yemediğini değişimden bir süre önce bolca suya katarak yutmasını sağlamış olursun. Sırtını suyun örtmesi iyi olmuş. Hayvan susuz kalmaz.

Cok tesekkür ederim Emre eger bu minnacik sey yasarsa bu birazda SENIN/Sizlerin sayesinde iyiki varsiniz herzaman diyorum iyiki bu saYfaya gelmisim

Önemli değil Meryem. Ufaklık iyi olsunda içimiz rahatlasın.

Geri